Sefaletin itirafı

Vatandaş ;elektrik faturasının, su faturasının ödenmesi ile yaşadıkları sefaleti unutup, bu rejime oy verir mi? Vermez. Ha bir de devlet "Şakır şakır para basıyor, şakır şakır!.." Resmi adı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü olan devlet kurumu kendisine verilen görevi son aylarda fazlasıyla yerine getiriyor, bol bol para basıyor. Öyle madeni ufaklık para filan değil, şakır şakır iki yüz liralık, yüz liralık, elli liralık banknotlar basıyor. Karşılıksız bu kadar para basmanın iktisatta karşılığı var: "Enflasyon!.." Para basarak, enflasyonu dizginlemek hayal!.. Tam tersine, enflasyonu daha da azgınlaştıran bir politika."Çünkü, Hazinede para yok!.. Buna karşılık, masraf çok!.." İflas işte budur...


Gündemde olan sosyal yardım paketine bir bakalım isterseniz. Anımsayalım. İcra takibine düşmüş 2 bin lira ve altındaki faturalarda telefon, elektrik ve su borçlarının silinmesi var. Elektrik faturalarının ödenmesinde 2 milyon 100 bin haneden 4 milyon haneye çıkması söz konusu. Doğalgaz desteği, yılda iki kez verilen yardım 450 lira ile 1.150 lira arasında. Çocuklara eğitim yardımı, okul kitap, araç ve gereçlerini kapsayan yardım. Aile destek yardımı, on iki ay boyunca 450, 550 ve 600 lira olan bu yardım da artıyor. Yandaşların sevinç çığlıkları arasında açıklanan bu yardımlar aslında 'tek adam rejiminin iflasını' ilan ediyor.
 

Ödenemeyen elektrik faturaları...
Acı gerçek şudur ki bu ülkede şu anda 2 milyon 100 bin hane elektrik faturasını zaten ödeyemiyor. Ve onlara yardım veriliyor. Şimdi yardım alacak hane sayısı 4 milyona çıkıyor. Demek ki, arada geçen zamanda elektrik faturasını ödeyemeyen hane sayısı 2 milyondan 4 milyona çıkmış, yani yoksullaşma iki kat artmış!. Allah aşkına bunun neresi övünülecek, alkışlanacak bir olay?.. 16 milyon kişi. Türkiye'de on altı milyon kişi ekonomik olarak dibe vurmuş bulunuyor. Telefon, su, elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyebilme gücünden yoksun. Ya da yirmi yıllık AKP iktidarının bilançosu olarak, Türkiye'de her beş kişiden biri yoksulluk ve açlık sınırında yaşıyor.Enflasyonun ise, düşmesi söz konusu değil.
 

Ahlak ve adalet
"Ahlak örtüsü olmayanı başörtüsü dindar yapmaz" Hz. Mevlana ne güzel söylemiş değil mi ? Ahlaksızlıkla buraya kadar. İyi bir İnsan olman için her hangi bir dine inanman şart değil! İyiyi kötüden ayıramıyorsan, senin eksiğin din değil, ahlak ve adalettir. Yol insanın karakterini ortaya çıkarır. Ahlâk en çok yolda belli olur, yolda ve yolculukta tezahür eder. Ahlâkı olmayan yolu tamamlayamaz...Ne oldu peki.? Eğitim bitti, üretim bitti, hak bitti, hukuk bitti, adalet bitti, demokrasi bitti, ahlak bitti, kültür bitti, sevgi ve saygı bitti...! Ülkenin çivisi değilmiş yalnız çıkan. Temeli çökmüş. Ne ahlak kalmış ne vicdan, ne insanlık kalmış ne de adalet.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Aslan Arşivi