Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Ne coronaymışsın be!

Mart Ayının 11'inden bu yana yaşananlara bakınca hakikaten insanın böyle diyesi geliyor. Düşünsenize aylarca milyonlarca insan evine kapanmak zorunda kaldı. Sadece bizim ilçemizde bile yüzlerce esnaf iş yerini kapalı tutmak zorunda kaldı. Açıkçası ekonomik anlamda eğer krediler olmasa idi yerle bir olmuştu esnaf. 

Ekonomik anlamda çöküntü bence devam ediyor. Hangi esnafa uğradı isem, herkes dertli.

Ancak Allah bize bir daha hani o ilk günleri yaşatmasın.  Evlerde tecrit edilmiş gibi idik.  Marketlere çıkmaya ödümüz kopuyordu. Aldığımız her şeyi tek tek yıkıyorduk. Apartman kapılarını ve hatta evimizin kapısını bile tutmaya korkuyorduk. Anne ve babalarımızı, büyüklerimizi balkonlardan görebiliyorduk. 

Ve Haziran Ayı itibari ile Yeni Normal Hayat dedikleri yeni düzenle yavaş yavaş normalleşme yaşayacaktık. Oysa ki sanki marotona çıkmışcasına bir anda sanki hiç bir şey olmamış gibi normalleştik mi ne? 

Maske takan, daha doğrusu doğru düzgün takan insan sayısı yüzde 10'u bulmaz. Sosyal Mesafeyi de sahillerde, denizlerde, düğün, nişan ve cenazelerde gördük. Ama ne sosyal mesafe. Bir tek bir birimize sarılmadığımız kaldı. 

Koskoca Sağlık Bakanı yalvarırmışcasına paylaşımlar yaptı. Yapmayın, etmeyin dedi ama kimse anlamadı.

Dün itibari ile artışlar başladı vaka sayılarında. Ve bu artışlar bu gidişle bir hayli de fazlalaşacak gibi duruyor. Allah sonumuzu hayır etsin.

Ama tedbiri elden bıraktığımız o görüntülerin, hani sosyal paylaşımlarda herkesin beğenisine sunduğumuz o fotoğraflarda en çok beğeniyi bence Corona yaptı. 

Yani yeni normal hayatımızın tüm fotoğraflarını CORONA Beğendi. 

Okullar açılamaz ise neler olur biliyor musunuz? Bir çok iş yeri batar. O çocuklar anne ve babalar çalışacağı için evde nasıl yapacaklar? Yani tüm hayatımız alt üst olur yine.

O sebeple; 

Bakanlığın, sağlık ve bilim adamlarının dediklerini ya harfiyen uygularız, yada Eylül Ayı itibari ile büyük bir sıkıntı yaşarız. Hem de tüm ülke olarak. 

Gençler de kendisine güvenmesin ha! Vefat eden çok genç var şu an dünyada. Ülkemizde de yad oranlarına bakar isek gençlere bir şey olmaz algısı kırılmalı bence. 

Biz bu virüsü önce ülke olarak, sonra dünya olarak yeneceğiz bir gün ama... Temkinli, Tedbirli ve Tetikte olmak zorundayız.

Yoksa işimiz çok zor çok... Rabbim 11 Marr ve 1 Haziran arasındaki süreyi bu ülkeye bir daha yaşatmasın. Hatırlayasınız diye yazdım o günlerde neler yaşadığımızı.

Gelelim çöp adamlara... 

Evet Ben bu ilçeyi hafta sonu piknik yapıp çöpünü, pisliğini rezil bir şekilde o olanlara bırakıp gidenlere tek bir şey diyorum. " İnsanlık Bu Değil " önce insan olun. Bulduğunuz gibi bırakın. Bir gün bu doğa harikası ilçe de yok olacak. Ve o zaman nefes almak için hiç bir yerimiz olmayacak. Biz bu ilçe halkı nasıl sahil çıkıyor isek sizler de sahip çıkacaksınız. Misafir geliyor iseniz, öyle davranacak, bu ilçeyi bizler gibi temiz tutacaksınız.

Yoksa ne bu belediyenin temizlik işçisi personeli sizin uşağınız, ne de Çatalca Halkı...  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi