Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Ne olursa ne olur?

Çatalca'da seçimlere 5 ay 15 gün kaldığı şu sıralar, bir dünya 31 Mart sonucu senaryosu yazılabilir bir ortamdayız. Kim Belediye Başkanı olur ise acaba ne olur?
Öncelikle Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'dan başlayalım. Tutun ki Cem Kara CHP'nin yine adayı oldu ve seçimi kazandı.
Birincisi 6 tane başkan yardımcısından en fazla üç tanesini değiştirme yetkisi olabilecek. Diğerleri devlet memuru kadrosunda. Onlar ancak, aday olmak için istifa ederler ise o zaman bir değişiklik söz konusu olur. Gelelim siyasi başkan yardımcılarına. Bunlardan Ayhan Tutun bir daha ki dönem Başkan Yardımcısı olarak kesinlikle olmayacak o belediyede. Diğer taraftan Erhan Güzel'in de eğer Cem Kara Belediye Başkanı olur ise Başkan Yardımcısı pozisyonunda olmayacağını düşünüyorum. Büyükşehir Meclis Üyesi olur ise Başkan Yardımcısı olmayacaktır. Bir de Ufuk Akın meselesi var. Ufuk Akın'ın da aynı şekilde Belediye Başkan Yardımcılığına devam etmeyeceği kanısındayım. Sizin anlayacağınız bugüne kadar olan kadrosu, bir daha ki dönem çok fazla söz konusu olmayacak gibi görünüyor.
Diyelim ki Cem Kara "Ben aday değilim" dedi ve çekildi. Aday belli olana kadar CHP Çatalca büyük bir yarışa sahne olacaktır. Cem Kara "Benim adayım şu" der de birini ortaya atar ise iş daha da karışacaktır. Her ne kadar Cem Kara "Ben kimse için şu olsun demem" dese de, ekibinden çıkacak birisi her daim "Cem Kara'nın adayı" yaftası yiyecektir.
Diyelim ki Ayhan Otlatıcı ve Engin Akman yine geldiler ve aday adayı oldular. Bu her iki isimden bir tanesi Belediye Başkanı adayı oldu ve seçimi kazandı. Her ikisinin de Çatalca'dan bir ekip oluşturabileceklerini düşünmüyorum. Çok fazla yabancılaşmış bir Belediye karşımıza çıkacak.
Erhan Güzel Belediye Başkan Adayı oldu ve seçimi aldı diyelim... Kendisinin ekibini, sıfırdan kurması gerekliliği ortada. Ya da aynı ekip ile yol yürümeye kalkarsa dibin dibine vurur.
Ufuk Akın aday oldu ve seçimi aldı diyelim. Teknik anlamda belediyeciliği çok iyi bilen birkaç danışmana ve sağlam bir ekibe sahip olması gerekir.
Diyelim ki Kerem Girgin aday oldu ve seçimi aldı. Bugüne kadar ki, daha seçime 5 aydan fazla var, proje ve vaat diye ortaya koyduklarını yapabilmesi için çok profesyonel bir ekibe ihtiyacı var.
AK Parti'ye gelelim...
Diyelim Mesut Üner Belediye Başkanı oldu. Hala anlamadığım mimar olmasına rağmen, isminin başında titrinin kullanılmasını istememesi bana ilginç geliyor. Diyelim dedim ya Üner başkan oldu. Önce isminin başına Çatalca Belediye Başkanı Mimar Mesut Üner şeklinde bir ibare gelecek. Çatalca'dan ekip oluşturacağı kanaatim hiç yok desem yeridir. Çünkü mevcut anlamda yönetimine bakınca, kendisinden sonra tüm yetkiler, Çatalca'da oturmayan, bu ilçede çalışmayan, ailesi hiç Çatalca'ya bile uğramayan bir kişiye ikinci adamlık vermiştir. Bu hakikaten tüm parti içerisinde de büyük tepki çekmekle beraber gelecek açısından da tehlike çanları çaldırmaktadır. Yani Belediye Başkanı olur ise aynı kişilere tam yetkili başkan yardımcılığı verip Çatalca'nın da yönetimini kaptırır diye milletin ödü kopuyor. He dereyi geçene kadar "Ayıya dayı der mi?" onu bilmiyorum işte.
Ahmet Rasim Yücel ismine gelelim. 1990'lı yıllardan beri, Çatalca'nın her dönem, her partinin adayı pozisyonunda bir isim kendisi. Diyelim ki AK Parti'den aday oldu ve seçimi aldı. Öncelikle bir sene boyunca tüm hayatının en büyük hayalini gerçekleştirmenin heyecanı ile ekip, mekip vız gelir. Tek başına bir belediye olacaktır. Her yere yetişmeye çalışacaktır. "Belediye Başkanı" unvanını aldıktan sonra mahalle mahalle gezecektir. Belediye Başkanı olarak tüm halkın karşısına çıkması lazım. Hayat boyu süre gelen bir hayal gerçekleşmiş olacak çünkü. Diyelim ki AK Parti'den aday olamadı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile olan yakınlığı da bariz bilinen bir gerçek. Lakin bağımsız bile girse bir hayli etkili olacaktır.
Selim Güçbilmez! Bence adaylığı söz konusu olmayabilir ama, diyelim ki Belediye Başkanı oldu. Onun da 2009'dan beri hayali Çatalca Belediye Başkanı olmak. Ekibini kurabilecek bir yeteneğe sahip mi? Tartışılır. Lakin olur ise 5 yıl içinde en az 10 defa ekip değişikliği olacaktır.
Neyse bu kadarla bitirelim bugün.
Ancak şu kadarını söyleyebilirim ki, devlet yatırımlarının bile durduğu şu dönemde, Çatalca Belediye Başkanı kim olur ise olsun;
Çöpü toplayan, yol ve kaldırım onarımlarını becerebilen bir belediye başkanından öte kimse bir şey beklemesin.
Çünkü yukarıda yazdığım tüm isimler için söylüyorum. Çatalca'da şu ana kadar hepsi söz sahibi, hepsi bir dernek yada bir siyasi partide bir şeyler idi. Bugüne kadar Çatalca'nın mevcut bu sorunlarına ve halkın beklentilerine yönelik olarak ne yaptılar ki bundan sonra yapabilsinler?
İşin özü gelecek olan hangi belediye başkanı olur ise olsun, vaat ettiği ve yapamadığı tüm işler ile ilgili "Kriz var. Elde bir şey yok. Bütçe bu" gibi cümlelerin arkasına         saklanacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi