Olmadı Sayın Soylu

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’ nun Anayasa Mahkemesi Başkanı hakkındaki sözleri çok ilginçti. Yaşadığınız ülkede demokrasi istemek, özgürce yaşayıp güvende olmak, her yurttaşın en doğal hakkıdır.

Şayet bir ülkede her kim olursa olsun, hangi konumda veya mevkide olursa olsun, koruma ile dolaşıyorsa bu sizin can güvenliğinizin olmadığının bir göstergesidir.

Korumasız gezemezsiniz, gezin de göreyim” gibi tehditkâr sözler bir ülkenin İçişleri Bakanına yakışan bir cümle değildir.

Bununla övünerek söylem geliştirmek ise zorbalığın ne kadar pekiştiğini gözler önüne sermektedir.

Anayasa Mahkeme Başkanının sözlerini sert sözlerle eleştirmek yerine, onu destekler türde yorum yapmak ve çözüm üretmek daha etik olurdu.

Ancak bu yaklaşım diktatörle yönetmek isteyen bir anlayışı içinde barındırır. Bu nedenle Sayın Soylu’ nun sözlerini bir talihsizlik olarak değerlendiriyorum.

Demokrasinin esas prensibi halkın egemenliğidir. Ama milletin kendini yönetecekleri iyi seçebilmesi için, yetişkin ve iyi eğitim görmüş olması şarttır.

Eğer bu sağlanmazsa demokrasi, otokrasiye geçebilir. Halk övülmeyi sever onun için güzel sözlü demagoglar ,kötü de olsalar, başa geçebilirler. Oy toplamasını bilen herkesin devleti idare edebileceği zannedilir.

Demokrasi, bir eğitim işidir.

Eğitimsiz kitlerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da DİKTATÖRLER çıkar”. Platon /Devlet

Efsane Başkan Seyfo Baba

-----------------------------------------------------

Evet, yanlış duymadınız hem efsane başkan hem de Seyfo Baba nasıl olur diye düşünebilirsiniz.

Ama Çatalca’da hem efsane oluşu ile hem de babalığı ile nam yapmış olan, Çatalca Trakya Birlik Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı, Seyfettin Üner, yaklaşık 43 yıldır bu görevi sürdürmekte.

Aynı zamanda bölgemizde ve Trakya Birlikte Kooperatifin ağırlığını, etkinliğini hissettiren çok önemli bir şahıs.

Çatalca ve bölgemizde kendisine “Seyfo Baba” diye hitap edilmesiyle, büyük küçük demeden herkesle sıcak ilişkileri sayesinde kendini sevdiren nevi şahsına münhasır bir kişilik.

Efsane oluşunun altında yatan neden ise 43 yıldır aralıksız olarak başında bulunduğu kurumun başkanlığını sürdürmesi…

1937 doğumlu Selanik mübadili bir ailenin oğlu olan, Seyfo Baba’ya buradan saygılarımı iletiyor ve uzun bir yaşam diliyorum. Seyfo Baba gibilerine çok ihtiyacımızın olduğu kanısındayım…

Suya sabuna dokunacağız

------------------------------------------------------

Geçmişte gazetecilik yaptığımız dönemlerde suya sabuna dokunan bir gazetecilik olması gerektiği anlayışını sürdürüyordum.

Bu nedenle “Suya sabuna dokunacak mısınız?” sözleri ile çok sık karşılaşır oldum. Evet suya da sabuna da dokunacağız.

Farklı bir anlayış ile sizleri bilgilendirmeye çalışacağım gibi; sorgulayıp, irdeleyip ve sorunların üstüne gidip çözüm üretilmesini sağlamaya çalışacağım.

Gündemimiz, son derece dolu olduğundan, zamanla sizlerle paylaşıp, merak ettiğiniz tüm soru işaretleri ortadan kaldırmaya özen göstereceğim.

  1. Daha güzel oğlan hikayemiz var. Bu güzel oğlanın trajikomedi türündeki hikayesini sizlerle uzun uzun paylaşacağım.

Günün sözü; Hırsız, hırsız olduğu için hırsızlık yapmıyor. Aç karnını doyurmak için hırsızlık yapıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Aslan Arşivi