Ben yaptım oldu ile karar alınamaz

Çatalca Belediyesi geçmiş dönem Belediye Başkanı İ.Fırat Aykut 'Kim Sahip Çıkacak' başlıklı köşe yazıma ve 'Yaşam Vadisi'nde İsmi Yaşayacak' başlıklı haberimizin altına düşüncelerini yazarak bizlerle paylaşmış. Kendisiyle yaptığımız telefon görüşmesinde de sohbet edip, gündemdeki konuları karşılıklı olarak değerlendirdik. Yazdıklarıma ilgisiz kalmadığı, fikirlerini ve değerli gözlemlerini paylaştığı için Sayın İ.Fırat Aykut'a teşekkür ediyorum. Yazımın altına yaptığı, Çatalca adına önemli yorumlarını köşe yazımda paylaşmak istediğimi söyleyerek, izin aldım. Noktasına dahi dokunmadan geçmiş dönem Çatalca Belediye Başkanı Sayın Aykut'un yazdıklarını sizlerle paylaşıyorum.


KAMU KAYNAKLARI HEPİMİZİN ORTAK OLDUĞU KAYNAKLARDIR

Sevgili SAVAŞ, kentlerin yerleşik alanlarında yapılması düşünülen değişiklikler aceleye getirilmez. Ben yaptım oldu mantığı ile karar alınmaz. Halkın bilgilenmesi için şantiye çevresine animasyon fotoğrafları ile yapılan bilgilendirme değil, reklamdır.
Çatalcalılar kentlerinin yönetilmesi için demokratik ortamda Belediye Başkanlarını ve Meclis üyelerini seçmişlerdir. Kent ile ilgili kararları o seçilmişler alır. Oysa Çatalca'da, hem de yerleşik düzen içindeki köklü ve kalıcı değişiklikler içeren projeler için bile kararlar Çatalca dışında alınmaktadır. Bu projelerin içeriğini ve hedefini, tasarlayanlar ve uygulayanlar dışında kimse bilmemektedir.
Siyasî Partiler, Meslek Odaları, Sivil Toplum Örgütleri, Belediye Meclis Üyeleri, Kent Konseyi ve Çatalca Halkı doğru bilgi ve proje ile karşılaşmadığı ve onların bu bilgilere dayalı görüş ve düşünceleri ile rızaları alınmadığı halde şantiyeler kurulmuş ve 65 yıllık ZİYA ALTINOĞLU STADYUMU ve Kapalı Spor Salonu yerle bir edilerek gençlerimiz ve yetişkinlerimizin yararlanmalarının önüne geçilmiştir.
Kamu kaynakları hepimizin ortak olduğu kaynaklardır. Bu nedenle hepimizin düşüncesinin alınması demokrasinin olmazsa olmaz şartıdır. Elimizdeki mevcut spor alanlarının yerine yenisi yapılmadan eskisinin yıkılması büyük israf olduğu gibi, çok ama çok büyük bir saygısızlıktır. Doğrusu bu saygısızlığı Çatalca Belediye Başkanımız değerli insan MESUT ÜNER Beyefendiye hiç yakıştıramadım.
Kentin yerleşik alanı içindeki uygulamalar bu halde ise orman  alanlarının ve kent dışı diğer alanların nasıl tahrip edildiğini düşünmek bile istemiyorum!
Bu çok önemli ve yaşamsal konulara değindiğin için seni kutluyorum kardeşim.


BELEDİYE MÜLKİYETİNE NE KADAR ARSA GEÇMİŞ

Sevgili SAVAŞ, bu yazını geç okuduğum için beni bağışla kardeşim. Geçmiş Çatalca Belediye Başkanlarımızın ve şimdiki Başkanımız MESUT ÜNER'İN güzel uygulamalar yaptıkları hepimizin gözleri önündedir. Yapılan bu meydanlar, yollar ve yaşam vadilerinin ne zaman planlandığını ve buralardaki mülkiyetlerin kamu eline ne zaman geçtiğini belki merak edenler olur diye okuyucularına bu bilgileri aktarmakta çok yarar olduğu inancındayım. Kısaca anlatmak gerekirse son 35 yıldır kamu tasarrufuna geçen bu alanların teknik ve hukuki alt yapısı ne zaman yapılmıştır? Bu projelerin uygulanması için belediye bütçesinden kamulaştırma amaçlı bir kaynak ayrılmışmıdır? Geçtiğimiz 35 yıl içinde Çatalca Belediyesi hangi yıllarda ne kadar alanı satmış? Ne kadar alanda imar uygulaması yapmış ve bu imar uygulamaları nedeniyle Belediye mülkiyetine ne kadar arsa geçmiş, kamu tasarrufuna ne kadar alan terkedilmiş ve belediye ne kadar alanı bedelini ödeyerek kamu yararına sunmuştur?
Önce Ferhatpaşa ve Kaleiçi Mahallelerinde araştırma yapılmasını ve sonra da tüm ilçede araştırma yapılmasını öneriyor ve emek isteyen bu araştırmayı yapacağınızı umuyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Savaş Atak Arşivi