Bugün yapılan yıllar önce yapılmalıydı

Çatalca'nın Cumhuriyet Meydanı’nda Belediye İş Hanı vardı. Daha sonra buranın ismi Çağlayan Ege İş Merkezi olarak değiştirildi. Uzun yıllar ayakta kalmayı başaran iş merkezi son yıllarda depreme dayanıksız olduğu için gündeme geliyordu. Aslında tek sorun depreme dayanıksız olması da değildi. Uzun yıllar az bir yağmur yağsa iş yerlerini su basardı, iş merkezindeki esnaflar yağmurdan korkar olmuştu ve bu olumsuzlardan şikayetçilerdi.

Her seçilen belediye başkanı ise acilen yıkılması gereken bu iş merkezine tadilatlar, makyajlar yaparak güzelleştirmeye çalışıyordu. İş merkezinin durumu ortadaydı ve herkes asıl yapılması gerekenin tadilat falan değil de kökten bir çözüm olan yıkıp yenisini yapmak olduğunu biliyordu. Ancak yenisini yapmak değil de bir süre sonra gözden çıkartılan iş merkezindeki bazı büro ve dükkanlar belediye tarafından satılmıştı.

Çatalca Belediyesi’nde göreve gelen Belediye Başkanı Mesut Üner kendisinden önceki belediye başkanlarının yaptığını yapmayarak ilk iş olarak buradaki esnafların iş yerlerini boşaltmalarını sağlayıp, iş merkezini kısa sürede yıktı. İyi ki de yıkmış. Yıkımı izleyenlerden biriydim. Kepçenin her dokunduğu beton kendiliğinden yıkılıyordu. Yıllarca içeride esnaflık yapanları, buraya girip çıkanları Allah korumuş diye içimden geçiriyordum. Buraya şimdi güzel bir ticaret merkezi yapıldı. Aralık Ayı’nın sonları gibi tamamen biteceğini öğrendim.

Belediye Başkanı Mesut Üner bize ticaret merkezini gezdirdi. Her katı tek tek anlatırken gururluydu. 'Bitsin çok güzel olacak ilçedeki büyük eksikleri kapatacak' dedi. Ticaret merkezinin alt katında dikkatimi çeken Çatalca'da olmayan büyüklükte 1500 metrekarelik mağaza için ayrılan bir dükkan var, burası marka bir firmaya verilecekmiş. En üst katta terasıyla birlikte 1000metrekarelik üzerinde restaurant için ayrılan bir bölüm var. Diğer katlarda yeme içme alanları, dükkanlar, ofisler için ayrılan bölümler mevcut. Gezmekle bitiremedik. Eski iş merkezi ile yeni yapılan bu bina kıyaslanamaz bile, ben yeni ticaret merkezinin açılacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum.

Belediye Başkanı Mesut Üner haklı bir gururla iş merkezini gezdirirken bundan sonraki çalışmalarının buraya marka firmaları getirmek üzerine olduğunu anlattı. Ve bizimle beraber ticaret merkezinde olan teknik ekibini yanına çağırarak 'eski binanın yıkım aşamasından yeni ticaret merkezi projemizin hayata geçirilmesinde bu arkadaşlarımızın büyük emeği var. Ben kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu arkadaşlarımda büyük emekler verdi. Sonuçta Çatalca için yapılan bir hizmet biz bunları alıp götürmeyeceğiz, ilçemize güzel bir hizmet yaptıysak ne mutlu bize' dedi. Ticaret Merkezi hizmete açıldıktan sonra beğeneni de olacak eleştireni de ama ben bu projeyi her yönüyle gerek depreme dayanıksız çürük iş merkezinin yıkılması, gerek böyle bir projenin ilçeye kazandırılması anlamında beğendim ve mutlu oldum.

Gerçekten büyük bir emek var. Çünkü pek çok kişinin ekmek kapısı olan iş yerlerinin boşaltılması aşamasından tutun yıkımı, projelendirilmesi, yapımı ve bundan sonra en doğru markaların seçilip ilçeye kazandırılması aşamaları kolay işler değil. Böylesi çok aşamalı bir işi de kısa sürede başarıyla tamamlamak takdir edilesi.

Elbette ki tek kişinin bunu başarması mümkün değil, bu projeyi hayata geçirmekte emeği olan herkesin emeğine sağlık. Yeni iş merkezinin Çatalca Cumhuriyet Meydanı’na modern görünümüyle çok yakışacağına eminim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Savaş Atak Arşivi