Çatalca'nın adayları

Yerel seçimler yaklaştıkça aday olmak isteyen isimlerde yavaş yavaş sahaya iniyor. Çatalca'da da aday olmak isteyen isimler şimdiden halk ile bir araya gelerek kendilerini göstermeye başladılar. Mevcut Belediye Başkanı Sayın Mesut Üner aday olacak isimlerin başında geliyor. Önümüzdeki günlerde Sayın Üner'in seçim süreci ile alakalı görüşlerimi ayrıca daha geniş bir biçimde yorumlamak istiyorum. Ancak almış olduğum bazı duyumlara göre partisinin Sayın Üner yerine başka bir aday ile seçime girebileceği üzerine. Doğruluğu henüz belirsiz olan bu duyum eğer gerçekleşirse yani AK Parti seçime Mesut Üner yerine başka bir aday ile girerse Çatalca Belediyesi’ni başka partinin adayına elleriyle teslim etmiş olur.

Sahaya inen başka isimler olduğundan da bahsetmiştim. Bu isimlerden biri de geçmiş dönem Çatalca AK Parti İlçe Başkanı olan Selim Güçbilmez. Selim Güçbilmez’in de belediye başkanlığına aday olmak istediğini eğer AK Parti tarafından aday gösterilmezse başka bir partiden aday olabileceği ya da bağımsız aday olarak seçim sürecinde kendisini görebileceğimiz gibi bilgiler de tarafıma ulaşıyor. Güçbilmez'in Çatalca'dan bağımsız bir aday ya da başka bir partiden aday olduğunu düşünürsek bu durumda AK Parti adayının oylarını ne kadar böler bunu da bir değerlendirmek gerekir.

Bir de CHP Kanadına bakarsak şimdilik ön plana çıkan isimlerden biri Erhan Güzel. Güzel 2019 yerel seçimlerinin ardından hiç sahayı terk etmedi. Seçim kaybedildi diye sahadan hiç çekilmedi. Yerel seçimler yaklaştıkça saha çalışmalarına daha fazla hız verdi. Belediyecilik tecrübesini Cem Kara döneminde kazanan Güzel, Belediye Meclis Üyeliği, Belediye Başkan Yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulunmuştu. Bulunduğu görevlerden ötürü Çatalca’da yaşayanlar tarafından tanınıyor olması bunun yanında Çatalca’nın sorunlarını ve ihtiyaçlarını biliyor olması açısından avantajlı bir isim. Erhan Güzel seçim sürecine yaklaşılırken ilçe merkezinin işlek bir caddesinde açtığı ofiste vatandaşlarla bir araya geliyor. Yıllardır düğünler de cenazeler de açılışlar da herkesin görmeye alıştığı Güzel, partisinde adaylık sürecinde öne çıkan önemli isimlerden biri...

Görünen o ki yaklaşık dört yıl gibi bir süre mesai arkadaşlığı da yaptığı İBB Başkanı İmamoğlu'nun da desteği Erhan Güzel’e olacak. Fakat aday olursa ilçe yönetimiyle çok barışık olmayan Güzel'i bana göre seçimlerde zor günler bekliyor. CHP tarafında adaylığını ilan eden iddialı diğer isimse Çatalca CHP İlçe Başkanı Sayın Mehmet Çoban. Kendisi kesinlikle aday olacağını söylemişti. Hatta partilileri Mehmet Çoban’ı sosyal medya hesaplarından aday olarak ilan etmişti. Şimdilik ismi geçen adayların her biri farklı yönleriyle güçlü ve birbirinden iddialı isimler. Ancak ileri ki zamanlarda daha pek çok adayın isimlerini de duyacağız. Bende bu süreci ilgi ve heyecanla takip edip fikirlerimi paylaşmaya devam edeceğim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Savaş Atak Arşivi