Adaylığın hayırlı olsun başkanım

Yerel seçimler yaklaştıkça aday olmak isteyen isimler yavaş yavaş sahaya çıkmaya başladılar. Çatalca'da da ilçe belediyesine başkan olmak isteyen adayların isimlerini görmeye başladık. Bu süreçte en çok ilgimi çeken CHP oldu. Geçtiğimiz haftalarda CHP'li birçok isim, bunların içerisinde Çatalca CHP İlçe Yöneticileri çoğunlukta (hatta neredeyse tamamı yönetimden olan isimler,) mevcut İlçe Başkanı Sayın Mehmet Çoban'ı (adaylığın hayılır olsun başkanım) şeklinde sosyal medya hesapları üzerinden Çatalca Belediye Başkan Adayı olarak ilan etmişler. Bu kesin ve net bilgiyi nereden aldılar diye merak etmiyor değilim. Paylaşımlarda o kadar net ifadeler kullanılmış ki kesinlikle aday...

Daha büyük şehir belediye başkan adaylarının isimleri netleşmemiken Sayın Mehmet Çoban'ın adaylığı netleşmiş. Bana göre bu paylaşımlar belli ki bir ağızdan çıkmış, organize olunmuş ve böyle bir paylaşım yapılarak algı yaratılmaya çalışılmış. Eğer benim dediğim gibi olduysa çok komik bir durum. Tekrar söylüyorum burada algı ya da başka birşey amaçlanarak yapılmışsa yarın Sayın Çoban aday yapılmazsa bu paylaşımları yapan arkadaşlar yanıltıcı konumuna düşecektir. Partili isimler olarak gönüllerinden geçen adayı paylaşmak başka parti merkezinin belirlediği bir aday olarak paylaşmak başka bir şey. Buna “dereyi görmeden paçaları sıvamak” denir. Bence kesinliği henüz belli olmayan bir isim üzerinden paylaşımda bulunmak önce partililerin, sonra kamuoyunun nezdinde güven kaybedilmesine neden olabilir. O zamanda yapılan bu kurgunun adı, kamuoyuyla dalga geçmekten başka birşey olmaz. Ama adaylığı resmi bir açıklama ya da bir kaynağa dayanarak yapılmış ise o zaman kimsenin sesi çıkmazdı.

Fakat ne yazık ki bugün o paylaşımlar dalga konusu oldu. Mehmet Çoban sevdiğim bir isim aday olmasını da isterim, seçimler Çatalca'da çok renkli geçer. Ancak daha önceki köşemde de yazmıştım. Sayın Çoban bana göre aday olmayacak seçimleri ilçe başkanı olarak da kapata bilir. Şimdi gelişmelere şöyle geniş bir çerçeveden baktığımda, Sayın Mehmet Çoban adaylığını açıklamış (bugün değil aylar öncesinden) bakın aday adaylığı demiyorum adaylığını açıklamış sonrasında senin ilçe sekreterin, yönetim kurulu üyelerin, mahalle başkanların adaylığın hayır olsun diye paylaşımlar yaparak adaylığını kamuoyuna duyurmuş.

Peki bu partide belediye başkan aday adayı olmak isteyenler olacak, sen ilçe başkanı olarak adayım dedikten sonra müracaat etmek isteyen kişiler seninle nasıl istişare edecek, bu şu demek oluyor o zaman aday adayı gelmesin arkadaşlar boşuna yorulmayın müracaat etmeyin ben zaten kesin adayım. Bu tavır aday adayı olacakların önüne bir yerde taş koymak gibi olmuyor mu? İlçe başkanları eğer aday adayı olacaksa sonuna kadar, genel merkezin genelgesine kadar rengini belli etmemelidir. Aksi durum temsil ettiğin partiye de kendine de güvensizlik duyulmasına neden olmaktan öte gitmez.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Savaş Atak Arşivi