Yeni bir dönem başladı

Çatalca’da bir dönem bitti başka bir dönem başladı. Artık Çatalca’da Erhan Güzel dönemi var. Beş yıl boyunca Sayın Güzel bu ilçeyi yönetecek. Geçtiğimiz dönem iktidar ve ilçe belediyesi aynı partiden bu ilçe yönetildi. Şimdi İBB ve Çatalca Belediyesi aynı partiden olarak ilçeyi yönetecek. Yine rahmetli Cem Kara Başkanımı anmadan geçemeyeceğim. Kendisinin en büyük hayaliydi. İBB ve Çatalca Belediyesi’nin aynı partiden olmasını çok istiyordu. Çünkü eğer böyle olursa Çatalca’ya hizmet akışı olacaktı. Olmadı, ömrü yetmedi. Mekanı cennet olsun. Ama Erhan Güzel, Cem Başkan’ın bu hayalini gerçekleştirdi.

Seçimlere günler kala bir yazı kaleme almış bu yazıda bir tespitimi paylaşmıştım. Şöyle yazmıştım; “Çatalca diğer ilçelere göre daha farklı bir toplumsal yapıya sahip. Bu ilçede herkes birbirini yakından uzaktan tanır. Herkesin birbiri hakkında mutlaka bir fikri vardır. Akrabalık ilişkileri yoğun olduğu için bununla birlikte bireysel ilişkiler fazladır. Çatalca’da particilikten hatta projelerin çarpıcılığından, hizmet kabiliyetinden ziyade kişiye duyulan sempati öndedir. Seçmende güven, sempati ve samimiyet duygularını uyandıran aday ilçede seçimi alır. Demek istediğim diğer ilçelerde adayları bu kadar yakından tanımak mümkün değil, tercih sebebi partisine duyulan sempati ve kazandığı vakit yapacakları üzerine vaatleri yönündeyken Çatalca’da seçmenin fikrini değiştirecek pek çok etken olduğudur.

Örneklendirmek gerekirse en yakın geçmişte 2009-2019 döneminde CHP’den Belediye Başkanı Adayı olarak Cem Kara’nın iki dönem seçimi kazanması bunun en açık örneğidir. İktidar partisi ve İBB Başkanı ile aynı partiden olmadığı için pek çok hizmeti Çatalca’ya getiremediğini hatta bazı hizmetlerin engellenmesiyle karşı karşıya kalıp vaat ettiği projeleri hayata geçiremediğini ifade etmesine rağmen Çatalca’da yaşayanlar Cem Kara’dan vazgeçmemişti. Çatalca seçmeni farklıdır, gönlünü kazanırsan oyunu alırsın tüm vaatler bir yerde hikaye… Samimiyetine, dürüstlüğüne, insanlığına, adil olacağına inandığı adayı destekler ve koltuğa oturtur.” Özetle böyle bir tespit paylaşmıştım. Ve Çatalca Erhan Güzel’i Belediye Başkanlığı koltuğuna oturttu. Çatalca’nın genç, dinamik bir başkanı oldu. Sayın Güzel her zaman çok çalışacağını en çok çalışan belediye başkanı kendisinin olacağını her seferinde üzerine basa basa vurguladı. Kendisiyle mesai arkadaşlığımda oldu. Sahayı seven yani sahada insanların yanında olmayı seven birisi olarak öne çıkıyor.

Güzel’in seçim çalışmalarında çok dikkat ettiği bir konu vardı. Aday adaylık süreci dahil olmak üzere her perşembe günü ilçe de kurulan halk pazarını mutlaka ziyaret etti. Hatta Ekrem İmamoğlu’nun son Çatalca ziyaretinde yoğun miting programına rağmen saat ilerlemiş, pazar toplanıyordu ama o yine halk pazarını ziyaret etti. ‘Adaylığım boyunca sürekli geleceğim sorunlarınızı dinleyeceğim seçilince de çözeceğim’ demişti. Dediğini yaptı her perşembe günü geç saat demeden ziyaret etti. Seçildi, şimdi buradaki sorunları da çözeceğini düşünüyorum. Sevgili okurlar sonuç olarak, seçimler bitti kazanan kazandı kaybeden kaybetti. Şimdi hizmet zamanı Çatalca’da neler değişecek hep birlikte yaşayıp göreceğiz.

Seçildiği gece Çatalca Cumhuriyet Meydanı’na adeta insan seli akın etmişti. Güzel buradaki konuşmasında 15 yıllık hayalim dedi ve bu hayalini gerçekleştirdi. Çok uğraştı, çok mücadele etti. Aday adaylık süreci olmak üzere birçok zorlukla karşılaştı. Sonunda başardı. Ve Sayın Güzel’in Çatalca’ya hizmet anlamında da büyük hayallerinin olduğunu düşünüyorum. Mutlaka bu hayallerini de gerçekleştirecektir. Son olarak Çatalca’da Belediye Başkanı olarak seçilen Sayın Erhan Güzel’e bu önemli görevinde başarılar diliyorum. İlçemize ve ülkemize seçim sonuçları hayırlı olsun.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Savaş Atak Arşivi