Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Önce Çatalca'ya güveneceksin!

Çatalca Belediyesi 1923 yılında kurulmuştur. 1923'ten bu yana çoğunlukla (darbeler hariç) Belediye Başkanını hep bu ilçe halkının verdiği oylar seçmiştir. Yani Çatalca'da yaşayan halk "Benim başkanım bu olmalı" diyerek verdiği oyların karşılığında o koltuğa oturacak olanı belirlemiştir.
2009 yılı seçimlerine kadar Çatalca'da Belediye Başkanını Kaleiçi ve Ferhatpaşa Mahallesi, 2009 yılında yapılan seçimlerde, Ferhatpaşa, Kaleiçi, Binkılıç (Atatürk ve Fatih), Çiftlikköy, Karacaköy, İzzettin, Ovayenice ve Çakıl Mahalleleri Belediye Başkanı ve Belediye Meclisine oy verirken, 2014 yerel seçimlerinde Çatalca'nın tüm köyleri mahalle olunca 39 mahallenin tamamı da Çatalca Belediye Başkanı ve Belediye Meclisine oy vermeye     başlamıştır.
Demem o ki 2009'a kadar 2000'ler ile Belediye Başkanı seçilen kişi, bugün en az, eğer iki parti seçime girecek ise oy kullanacak seçmen sayısı en az 52 bin desek bunun yarısını alması lazım.
52 bin seçmenin neredeyse 30 binini tanır hale geldik. Tanımadıklarımızın çoğununda babasını, annesini, ağabeyini muhakkak tanırız. Şu bir gerçek seçmenin Yüzde 50.1'inin oyunu alan Belediye Başkanlığı koltuğuna oturur.
Peki ne diyoruz? "Çatalca Seçmeni"
Burada yaşayan, burada nefes alan, burada ekmek yiyen, su içen, burada olan kişilerden bahsediyoruz.
Tabiki buna kararı YSK verecek ancak ben bugün bir belediye başkan adayı olsam, ne siyasi ahlak yönünden ne de vicdan yönünden bu işe onay vermem. Ne demek yahu yol inşaatında çalışan 800'e yakın vatandaş Çatalca'nın Belediye Başkanına, Belediye Meclis Üyesine, Mahalle Muhtarına, hatta ve hatta azasına oy verecek?
Yüksek Seçim Kurulu her ne kadar buradaki kişilerin oy kullanmasına onay verse de, benim vicdanım buna onay vermiyor.
Mahallelerde muhtarların sırf kendi muhtarlıklarını korumak adına taşıdığı oylar da ortada...
Bir iddia idi, baktık ki gerçek çıktı, AK Parti Belediye Başkan Adayı Mesut Üner'in de en yakın akrabalarının evinde de hem de ilçe başkan vekilinin evlerinde üçer beşer kişinin ikamet ettiği  ortaya çıktı. He dedim ya bu kişilerin oy kullanıp, kullanmamasının kararı YSK'da. Ancak benim vicdanım da bu işin adı katakullidir. Ve her zaman da öyle     kalacak!
Bugün için Çatalca halkı, bırakın bir siyasi parti üyesi olduğunuzu kenara, eğer ki bu taşıma oyların, yada Çatalca halkının haricinde kullanılacak oyların farkında değil ise yarın farkına varacak.
Ve ben gönülden inanıyorum ki, Çatalca halkı keriz, enayi, aptal ve hatta hatta geri zekalı     hiç değil. 
Buradan A Parti, B Parti, C Parti ayırt     etmeksizin söylüyorum;
Çatalca'da yaşamayan vatandaşların bu ilçede oy kullanması, bu ilçe halkının yüz yıllık geleneğine, yüz yıllık örfüne, yüz yıllık siyasi güvencesine ihanet, siyasi ahlaksızlık ve onlara güvenmemektir.
Bugün için bu ilçede bir şeyler olmak isteyen, bu ilçe halkını yönetmek, bu ilçe halkına hizmet etmek isteyen kişilere bir defa daha haykırmak istiyorum.
Önce bu ilçe halkına güveneceksin!
Bu ilçe halkına güvenmiyorsan, bil ki bu ilçe halkı sana hiç güvenmez.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi