Satanlar satamayanlar!

Çatalca Belediyesi'nin bazı taşınmazları satışa çıkarması yaklaşık iki haftadır ilçenin gündemini meşgul ediyor. Satışlar özellikle ilçedeki Ak Partililerden büyük tepki aldı. Bunun fitili de Çatalca İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı Huzur Toplantısı’nda ateşlendi. Konunun buralara kadar geleceği daha o gün belli oldu. Bugün ise 'pankartlarımız kesildi, zabıta bizi tartakladı' noktasına kadar ulaştı. İstanbul 10. İdare Mahkemesi’nin 2017/2362 esas sayılı kararıyla satış ihalesinin iptali ve yürütmenin durdurulması istendi ve Çatalca Belediyesi dün yapacağı ihaleyi durdurduğunu açıkladı. Satışlar gerçekleşmedi. 
Ancak bu karara rağmen, yani satışlar yapılmayacak olmasına rağmen Çatalca AK Parti İlçe Başkanı Selim Güçbilmez ve beraberindekiler belediye önünde basın açıklamasında bulundu. Eğer buradaki amaç yalnızca satışları durdurmak ise mahkeme kararıyla satışlar zaten durduruldu. Buna rağmen onlarca insanı belediye önüne toplamaya ne gerek vardı? Ancak, amaç bu satışlar üzerinden siyaset yapmaksa o zaman işler değişir. Satışlara karşı olduğunu söyleyen ve Ak Parti'yle ile birlikte aynı deklarasyonda ve hazırlanan pankartlarda logoları bulunan STK’lar da bu siyasi şovun içerisinde oldukları mesajını vermiştir. O zaman CHP'lilerin de dediği gibi aynı gün Muratbey Mahallesi’nde İstanbul Valiliği Defterdarlık Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Marmara Emlak Müdürlüğü’nün satışa çıkardığı yerler var. Muratbey de toprakları çok değerli olan ve emlak değeri çok yüksek olan Çatalca’nın bir mahallesidir. Nasıl ki Ovayenice, Akalan mahalleleri Çatalca'nın ise Muratbey de Çatalca'nındır. Eğer amaç gerçekten Çatalca topraklarına sahip çıkmaksa, satışlara karşı olan aynı gurup tarafından Muratbey Mahallesi’ne neden üvey evlat muamelesi yapılmaktadır? Üstelik Muratbey Mahallesi’nde satışa çıkan yerler toplam 69 bin 709 metrekare, ihale bedelinin ise 44 milyon 385 bin TL olduğu söylenmektedir… 
Şimdi aynı soruları bu tarafa yöneltirsek; Muratbey’de satışa çıkartılacak olan bu yerlerden elde edilecek olan gelirle ilçemize ne gibi projeler yapılacak? Buraları neden satılıyor. Defterdarlık batmak üzere mi, toprak satarak borç mu kapatılır? Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara satış nedenlerini halka açıkladı. Muratbey’de yapılan bu satışların nedenini bize kim açıklayacak? Bakın çok ilginç elimdeki bir belgeye göre Çatalca Belediyesi’ndeki satışların durdurulmasını isteyen iki Ak Partili Çatalca Belediye Meclis Üyesi, İdare Mahkemesi’ne gitmiş. Biri sayın Celalettin Sonkaya diğeri ise sayın Mesut Üner. Bu iki isim Çatalca Belediyesi’nin satışlarının durdurulması için yasal girişimde bulunmuşlar. Bu isimlerden biri Çatalca Muratbey Mahallesi’nde doğmuş halen oraya yaşayan sayın Mesut Üner. Sayın Üner, neden doğup büyüdüğü mahallesinde de Çatalca Belediyesi’nin satışlarıyla aynı tarihte ihaleye çıkan yerler için itiraz etmemiş, mahkemeye gitmemiş, yalnızca Çatalca Belediyesi’nin yapacağı satışlara itiraz etmiş. Şimdi bu gelişme çok düşündürücü, bir şeyleri doğru okumakta fayda var. O zaman birileri Çatalca’nın toprakları satılmasın diye siyaset yaparak arkasından onlarca kişiyi sürüklerken, aynı gün, aynı ilçede başka taşınmazların satış ihalesini neden görmezden geldi? Ben şimdi burada biraz da samimiyet ararım. Bu manzara bana hiç de samimi gözükmedi. 
Şimdi buradan Çatalca Belediyesi toprakları satmasın diye deklarasyona imza atan, pankartlarda logoları olan siyasi partilere, STK’lara sesleniyorum. Muratbey’de satılması için ihaleye çıkartılan topraklar başka bir ilçeye mi ait, neden sesiniz çıkmıyor? Hesap sorun, hani ilçenin menfaatlerini gözetiyordunuz? Buraları satarsanız buradan gelecek olan gelirler nereye harcanacak projeniz var mı? Sorun, sorgulayın ayıp değil.
Birde biliyorsunuz pankart olayı var, Çatalca Ak Parti İlçe Başkanı Selim Güçbilmez pankartların asılma aşamasında Çatalca Zabıtası tarafından saldırıya uğradığını ve tartaklandığını iddia ediyor. Kendisi bu ifadeyi bana bizzat kullandı. Orada MOBESE kameraları var. Tek tek incelenmelidir. Kamera görüntüleri doğru incelenirse burada yaşandığı iddia edilen saldırı var mı yok mu daha net anlaşılacaktır. Bu konuyla ilgili daha detaylı yazmak isterdim, ama yargıya intikal ettiğini öğrendiğim için detaylara girmeyeceğim. Fakat görüntüler ileriki günler de kamuoyuyla mutlaka paylaşılmalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Savaş Atak Arşivi