Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Sek sek sekerek…

Çatalca! Müteahhitlerin yaptığı binaların, trafiği alt üst edecek sayıda çoğalan araç sayısının artmasından öte bir arpa boyu gelişemeyen Çatalca! "Yerinde sekse idi ona da razıydık" diyeceğimiz kadar problem deryası Çatalca! 
Adam övünüyor! Çatalca’nın son 9 yılında bir arpa boyu ilerleyemeyişi ile övünüyor hem de! Ben burada suçu sadece Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’da da bulmuyorum ha… 
Onun ufku anca bu kadarmış. Ekibin sıfıra sıfır ise yapabileceklerin bu kadar. Dahası “Şam’da Kayısı” falan değil tabi. Ortada elle tutulur hiçbir hizmet yok. Günübirlik hizmetlere diyecek lafımız da yok. Temizlik işleri gayet iyi gidiyor. Ruhsatsız ne kadar iş yeri varsa ruhsatlandırdık. Kaçaklar hariç mi? Ben onu bilmem. Onu küçük enişte bilir. 
Mesela mimar olduğu ya da olmadığı iddia edilen meclis üyeleri, üniversite mezunu meclis üyeleri, hatta ilkokul mezunu meclis üyeleri… Hiçbirisi Çatalca Belediyesini hizmet eder noktaya getirebilecek, proje üretebilecek, Çatalca Belediyesini hizmet etmesi yönünde dürtükleyebilecek kabiliyete ve manevralara sahip değiller.
Bir başka ilçede eğer ki 9 yıllık süre içerisinde “Bu benim eserimdir” diyebilecek noktada bir somut hizmet olmamasına rağmen hiçbir belediye başkanı ya da başkan yardımcısı bu kadar rahat olamaz herhalde. 
Ölü toprağı serpilmiş halkımızın tepkisizliği ve sessizliği gelecek için büyük bir fırtına gibi gözükse de, seçim zamanında atılacak tokadın ne faydası var geçen 10 yıllık boş yıllara? 
Ben Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve ekibinin başarısız olduğunu alenen ifade etmiştim ve etmeye de devam ediyorum. Hiç kimse de bu adamları kandırıp, içinden geçen ve gördüğü ile konuşmaktan kaçınıp yağdanlık etmesin. 
Ne tarım kenti, ne turizm kenti, ne eğitim kenti, ne üniversite kenti olamadık. Olduğumuz tek bir kent var o da kaçak konteynır ve prefabrikler kenti… 
Ben bu anlamda muhalefet ilçe başkanlarını da, devletimizin daire müdürlerini de eleştirmek istiyorum. Yani Belediye nasıl ise “Biz de öyle olalım” demek ile bu ilçede hiçbir anlamda gelişme olmaz. Eğitimde, sporda, sosyal alanlarda, ticarette ve aklınıza gelebilecek her şeyde şöyle bir düşünün. Ne kadar geliştiniz? 
Gelişen tek bir şey var. Çok iyi sosyal paylaşım ağlarında geziyoruz. Çok iyi paylaşımlar yapıyoruz. Çatalca’nın “Şunu da paylaşayım” diyebileceğiniz doğal yani Allah’ın verdiği güzelliklerinden başka neyi var Allah aşkına? 
Öyle uzaktan bakmalar ile, uzaktan izlemeler ile “Çatalca çok güzel bir ilçe, başkan da belediye de çalışıyor” diyen meslektaşlarımız tabi ki olacak! İlan faturaları ya da röportajlar haricinde her gün, bizler gibi burada yaşayan Çatalca halkı gibi düşünebilmek için burada yaşamak lazım! 
İşin özü şu, iktidar başarısız…
Muhalefet başarısız… 
Onu gören memur başarısız… 
Sonuç? 
Sek sek sekerek gidiyoruz işte, teker yuvar… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi