Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Sen hep Ankara'ya git Başkan!

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner geçtiğimiz hafta, yılın ilk iş gününde Ankara'da idi. Müjdeli haberler arka arkaya geldi. Ve o an dedim ki " Sen hep Ankara'da kal Başkan"

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ile Belediye Başkanı olmadan önce, yani seçim öncesinde yaptığımız söyleşilere ve canlı yayınlara bakıyorum bir kaç gündür. Mesela bu söyleşiler içerisinde " Yüzme Havuzu" sözü var. Spor Toto ile yapılan protokol sonrasında " Yarı Olimpik Yüzme Havuzu" sözü de tutulmuş oluyor. Aslına bakarsanız yüzme havuzu projesi sadece bununla bitmiyor. Mesut Üner'İn aklında açık, Aqua parkı da olan bir yüzme havuzu projesi var. Ben onun da olacağına inanıyorum. 

Daha sonra bir bakıyorsunuz ki " Balıkçı Barınağı Sözü Alındı" Evet yıllardır yılan hikayesine dönen bir iştir Yalıköy Mahallesine yapılmak istenen Balıkçı Barınağı. Daha önceki proje iptal edildi. Şimdiler de yeni bir proje gündemde ve yakın süreçte eğer yine bir aksilik olmaz ise yapılacak. İnşallah olur. Çünkü Çatalca'nın Karadeniz sahillerinde yapılacak olan bir balıkçı barınağının bu ilçeye katkısını ancak olduktan sonra göreceğiz belki ama bence çok faydası olacak.

SGK ve Vergi Borçlarının Çatalca Belediyesinin yeri olup, üzerinde devlet binaları olan (Okul, sağlık ocağı v.b.) yerlere karşılık borcun silinmesi noktasında da görüşmelerini gerçekleştirmiş.

Bunların hepsi Çatalca ilçesi adına olumlu ve gelecek için gerekli hizmetler. Olması gerekenler diyenleriniz vardır elbet. Ama olması gerekenler her zaman öyle değil miydi?

Şimdi asıl olan mevzulara gelelim...

İBB Çatalca'ya engel oldu! Hadi canım nasıl diyebilirsiniz şu an. Ama İnceğiz Mağaraları, Eski Havuzun olduğu Mareşal Fevzi Çakmak Mesire Alanı da dahil olmak üzere Orman Bakanlığı tarafından Çatalca'ya tahsis edilme kararları hazır olan 13 adet mesire ve piknik alanı ne yazık ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi engeline takıldı. Belediye mahkemeye gitti. Hali ile bu yerlerin tahsisleri de böylelikle yarım kaldı. Çatalca'nın bu alanlar ihtiyacı var. Ve bu alanlar projeleri ile birlikte beklemek zorunda. Şimdi burada, iş Çatalca ilçesinde muhalefet İBB de iktidar olan partilere kaldı. İlçe başkanları bu noktada siyaseti bir kenara bırakmalı ve Çatalca için ortak paydada buluşmalı. 

Biyomedikal Meslek Lisesi... 
Bu alan bugüne kadar o kadar çok tartışıldı ki, 2013 yılında tamamlanması beklenen okul inşaatı durduktan sonra, camı çerçevesi neyi varsa hurdacılar tarafından da aforoz edildi. Peki ne olacak bu yer?

Bu yerin tapusu Çatalca Belediyesinde ise şu an ki öyle, bence öncelikle bu yere bu okulu yapacak, yada okul yerine Özel Hastane ve benzeri özel iştirakli bir hizmeti bu ilçe halkına sunabilecek bir yerlere tahsis edilmeli yada satılmalı. Belediye üzerindeki bu kamburu bir şekli ile çözmek zorunda. Başka amaçlar güdülerek satılacak ise de , ona göre halk bilgilendirilmeli. Ben her türlü satışa, dün nasıl karşı isem bugün de karşıyım. Ama halka hizmet edebilecek noktada bir lejant ile satışını da onaylamıyorum değil. Ancak lejantı, ticarete yada konuta çevrilecek ise, bu lejantlar satış öncesinde değişmeli ve değerinde satışa çıkmalıdır. Zamanında biz ne kadar karşı çıkmış olsak ta, otoparklar bile satılmıştı. İşin özü ne için satılacak ise önce kartları görelim. Hastane mi? Okul mu? Ticarethane mi, yoksa konut mu? Lejant önemli arkadaşlar, lejant !

Çatalca'ya bir kaç müjdemiz daha olacak...

Bunlar için çok uzun değil, ama çok kısa da değil, biraz süreç gerekiyor. 

Her zaman söylüyorum, hizmet için adım atmak, adım atmak için amaç güdmek, amaç güdmek için hayal kurmak gerekir...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi