Sen milyar dolar sen bu kadar parayı ne yaptın?

Bugün ki yazıya başlarken size başlıkla birlikte hoş bir tebessüm bırakmak istedim. Hani bir zamanlar Flash Tv'de kocasıyla tartışan bir kadıncağız öfkeli ve şiveli bir dille “Seeeen milyaaar dolaaaar, sen bu kadaar parayıı naptııınnn?” diyor ve kocasına öfke kusuyordu ya... Hah işte bizde şu sıralar tam öyleyiz. Yani biz derken; milletin milyar dolarının akıbetini merak edenler.

Şimdi ne olur ne olmaz diye kaç milyar dolar olduğunu yazmıyorum. Ama gündemi takip ediyorsanız çok iyi biliyorsunuz ki çok milyar dolardan bahsediyoruz. Ben diyeyim 50 milyar dolaaaaar sen de yüz küsür milyaaar dolaaaar... Öyle böyle bir para değil yani! Hani şöyle düşünün bir oda dolusu belki birkaç oda dolusu. Şimdi bu para vardı ama artık yok. Bizde nerede diye soruyoruz. İşte biz derken; milletten yana olanlar yani!

Geçenlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu en başta olmak üzere CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve ardından bütün CHP İlçe Örgütleri derken hepsi de bizim gibi bu soruyu sormaya başladı. “Seeen milyar dolaaar, sen bu parayı naaptıııın?” İyi de cevap aldılar mı? Nerdeeee...

Sen misin soru soran!

Asılan pankartlar indirildi. Reklam panolarına iliştirilen ilanlar indirildi, sosyal medyada yapılan paylaşımlara soruşturma açıldı. Gece yarısı CHP'nin İstanbul'daki ilçe örgütlerinin binalarına polis geldi polis! Niyeee?

Sen bu kadar milyar dolaaar sen ne yaptııın dediler diye! Şimdi onlar rakamı bizzat verdiği için ben vermiyorum. Aman diyeyim nolurrr, nolmaz...

Ama bir bakalım isterseniz bu ismini vermemizin yasak olduğu, sorduğumuzda polisin kapımıza dayandığı soruda geçen paranın reel karşılığı neymiş? Mesela ülkemizin nüfusu 84 milyon yaa. Hah işte bu malum parayı 84 milyona bölüyorsun; adam başı 12 bin küsür lira düşüyor! Düşünsene yani. 12 bin küsür lira. Üfff; 3-4 aylık maaşımız bir kerede cebe giriyor. İktidar temsilcilerinin dediğine göre bu malum para halka harcanmış bu durumda hepimize evet evet bu yazıyı okuyan değerli kıymetli okuyucum senin de dahil cebimize 12 bin küsür lira havadan girmeliydi? Girdi mi? Yoooo.

E o zaman?

Bu para bize verilmedi. Milletin cebine de girmedi. Peki nereye gitti. Flash Tv'deki kadın gibi soruyoruz;

Sennn milyaaar dolaar sen bu kadar parayı naaptııın?”

Eğer 128 milyar dolarımız olsaydı...

Bakın CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ne diyor; "Eğer önce 128 milyar dolarınız varsa, 3600 ek göstergeyi 104 yıl boyunca karşılayabiliyor bu para. 4 milyon işsize 85 yıl maaş ödeyebilir. 12 milyon kişiye 25 yıl süreyle asgari ücret ödeyebilir. Emeklilikte yaşa takılanların 37 yıllık maaşları hazır. Türkiye'de 24 milyon hane var, bu parayı ev ev paylaştırsan 40 bin lira oluyor. Esnaf başı 477 bin lira yapar...”

Koronavirüs şiiri

Koronavirüs salgını,

Deprem, ekonomik buhran,

Bu bizim berheva oluşumuz;

Bir nokta bir hat kalmışlığımız...

Ve her şeye rağmen doğan güneş;

"Günaydın" diyen aşina diller,

Eskimeyen gülümsemelerimiz;

Var mı daha yenecek kederimiz?

Gelsin.

Gelsin de doğan güneşi alıp sırtımıza,

Bir koca tebessümle devirelim;

Kahpe çarkı,

Aşkımıza, dostumuza, kavgamıza...

Değmesin diye.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Anıl Boduç Arşivi