Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Şimdi oldu beyler!

Çatalca Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Gürhan Bilgiç’i ziyaret ettim dün... İdari kadrosu ile kısa bir sohbet sonrasında yeni poliklinikler binasını gezdik. Elbette ki eksikleri vardı ama bütününe baktığımız zaman eski bina ile kıyaslandığında bir tarafta bir enkaz, diğer bir tarafta ise bir saray... 
Çatalca’nın yıllardır en büyük sorununun aslında bina olmadığını ve binadan önce idari kadronun harekete geçip, doktor noktasında ilçemize kaliteli hizmet sunması gerektiğini ifade etmiştim. Öncelikli olarak tüm katları gezerek oda oda gezdik. Çatalca Devlet Hastanemizde olması gereken tüm branşlarda doktor var ama yetersiz kalanları da var. Mesela bir vatandaş çevirdi gezerken hastaneyi... “Göz doktorundan randevu alamıyorum. Kaç hafta oldu” dedi. 
Çatalca Devlet Hastanesinin resmi kadrosunda iki göz doktoru var ama sadece tek bir polikliniğin çalıştığını öğrendim. Bu konu ile ilgili Bilgiç Başhekim “Evet ikinci bir kadromuz var tabi. Ancak başka bir hastanede görevlendirilmiş vaziyette. Tekrar geri gelmesi için işlemler başladı. Eski binada poliklinik yetersizliğimiz vardı” dedi. 
İnşallah bununla beraber diğer branşlarda da yetersiz olanlar var ise ben bu yönetim kadrosunun sağlık hizmetleri bakımından Çatalca halkına yakışır hizmet vereceğini düşünüyorum. Yani bir dispanser görünümünden kurtulan Çatalca Devlet Hastanesinin yine yönetim olarak bir dispanser anlayışından kurtulduğunu görmek beni bir Çatalcalı olarak mutlu etti. 
Hastanede 6 tane diş hekiminin olması ve her birisinin tam kota çalışması, hatta aylar sonrasına randevu alınabilmesi, diş poliklinikleri yönünden Çatalca Devlet Hastanesinin çevrede isim yaptığının da kanıtıdır. 
Hastaların memnuniyet belirten bakışları var, beni yürürken çevirenler “ Facebook’ta yazdığın çok doğru. Hastanemizde hizmet anlayışı çok değişti” diyenler mi istersiniz… Yatan hastaların “ Otel kadar rahat” demesini mi? 
Eleştirenler yok mu? Tabi ki olacak…



Neyse bir de hastanenin görünmeyen kahramanları var. Onları da es geçmemek gerekiyor. Geçtiğimiz gün yağan yağmurda çatıda olan malzemeler ıslanmasın diyerek kurtarmaya çalışan Harun Gümüş var mesela… Ayağında ve kolunda kırıklar var. Onu da ziyarete gittik. Bir geçmiş olsun dedik. 
Daha sonra acil müşahede bölümünde olan hastaları, fizik tedavi bölümünde olan hastaları, yatan hastaları falan ziyaret ettikten sonra, ardından hastaneden ayrılma vakti geldi. Aşağı yukarı bir buçuk saat Çatalca Devlet Hastanesi Başhekimi Bilgiç, Hastane Müdürü Emrullah bey ve yönetim kadrosu ile hastaneyi gezdik. 
Ben ümitliyim. Ben umutluyum. Çatalca Devlet Hastanesi yeni binaları ile, yeni yönetim anlayışı ile gelecek günler için gelişme sinyallerini veriyor. Ve zaten meyvelerini de topluyor. Damga Gazetesi Çatalca Temsilcisi olarak beni en iyi şekilde ağırlayıp tüm hastaneyi oda oda gezdiren ve yapacaklarını , yaptıklarını anlatan Sayın Başhekim Mehmet Gürhan Bilgiç’e ve yönetim kadrosuna teşekkürlerimi sunuyorum. 
“Çatalca Belediyesini Başarılı Buluyor musunuz?” diye sordum geçtiğimiz Salı günü… Ve tam bir hafta süren bir anket oluşturdum. Sosyal Paylaşım Sitesinde bulunan profilimde. Takip edenler bilirler. Bölgenin belki de bireysel ama bir o kadar çok takipçisi olan sağlam bir sayfaya sahibim. 
“Çatalca Belediyesini Başarılı Buluyor musunuz?” sorusuna toplamda 1.170 kişi yanıt verdi. 
Başarılı Bulanlar = 297 kişi
Başarısız Bulanlar = 873 kişi
Yüzdelik olarak yüzde 25 “Evet Çatalca Belediyesi Başarılı” demiş. 
Yüzde 75 ise “ Hayır Başarılı Bulmuyorum” demiş. 
Şimdi anket firmalarına Çatalca Belediyesi tarafından para verilerek yaptırılan anketlerde “Çatalca halkının yüzde 70’i Çatalca Belediyesinden memnun” sonucu çıkmış. Bunu belediye başkanı ve başkan yardımcıları dile getirdi. Valla halkın gözü önünde tam bir hafta süren bir anket yaptık ve çıkan sonuçta bu. 
Hem de Çatalca Belediyesinin imar, fen işleri, özel kalem, şoförleri, meclis üyeleri, kültür müdürlüğü ve hatta başkan yardımcılarının oy vererek ve verdirerek sürdürdüğü tüm gayretlere rağmen... 
Lafı çok uzatmayacağım ama, Çatalca Belediye Başkanımız Sayın Cem Kara eski Cem Kara olmalı ve halktan gelen şu sese kulak vermeli. 
Gemi batıyor başkan. İlk terk edecekleri de son terk edecekleri de göreceksin ama, tek kalacaksın, tek korkum o!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi