Tarihin en iyi futbolcusu kim?

NG Araştırma, 11 - 27 Temmuz 2023 tarihleri arasında Türkiye genelinde 15 yaş üzeri, 1926 kişinin katılımı ile online araştırma platformu benderimki.com üzerinden bir anket gerçekleştirdi.

Ankete göre “Türk futbolunun seyir kalitesi beğeniliyor mu?” sorusuna verilen cevaplarda, her 10 kişiden 4’ü ligimizdeki futbolun kalitesini beğeniyor. 3’ü ise futbolumuzu yeterli görmezken, geriye kalan katılımcılar ortalama bir seyir zevkimiz olduğunu düşünüyor. Geçen sezon ligde 2. olarak beklentilerin gerisinde kalan Fenerbahçe %33’lük oranıyla en çok transfer ihtiyacı olan takım olarak görülüyor.

“Ligimizin seviyesini nasıl yükseltebiliriz?” sorusuna katılımcıların %41’i altyapının gelişmesi gerektiğini ifade etti. %15’i ise bir futbol sistemi üzerinde istikrar yakalanması gerektiğini düşünüyor. Kaliteli transferler yapılarak kadro planlanması yapılması gerektiğini düşünenlerin oranı ise %14.

Döviz kurundaki artışların futbola etkisi!

Her 4 kişiden 3’ü döviz kurundaki artışların, futbol kulüplerini olumsuz etkileyeceğini düşünüyor.

Katılımcılara, 3 büyükler dışındaki takımların medyada daha az yer bulmasının adil olup olmadığı sorulduğunda cevaplar bir hayli ilginç çıktı. Katılımcıların büyük çoğunluğu 3 büyüklerin taraftarı olmasına rağmen, medyada yer alma paylarını adil bulmayanların oranı %82 olurken, yalnızca %18’i bu durumu adil bulduğunu belirtti.

Takımların bütçesinin aynı olmasını ister miyiz?

Katılımcılara daha fazla rekabet için tüm takımların sezonluk bütçelerinin aynı olması hakkında düşünceleri sorulduğunda, katılımcıların %48’i, tüm takımların aynı bütçede olması gerektiğini düşünürken, her takımın kendi oluşturduğu bütçeyle hareket edebilmesi gerektiğini düşünenlerin oranı ise %52.

Katılımcılara, “Eğer bir müsabakada şike tespit edilirse; şikeye karışan her 2 takım da küme düşürülmeli mi?” sorusuna, her 10 kişiden 9’u takımların küme düşürülmesi gerektiğini belirtti. Her 10 kişiden 8’i ise şikeye karışan futbolcuların profesyonel futbol kariyerinin bitirilmesi gerektiğini savunuyor.

Tarihin en iyi futbolcusu kim?

Katılımcıların %35’ine göre tarihin en iyi futbolcusu Cristiano Ronaldo olurken, %19’luk oranıyla Messi 2. sırada yer aldı. Pele %19 ve Maradona %17'lik oranlarıyla diğer öne çıkan futbolcular oldu. Bu arada bence de tarihin en iyi futbolcusu Cristiano Ronaldo.

Türk futbol tarihinin en iyi futbolcusu kim?

Katılımcıların %23’ü Galatasaray’ın efsane kaptanı ve “Taçsız Kral” lakaplı Metin Oktay’ın Türk futbol tarihinin en iyi futbolcusu olduğunu düşünüyor. %14’ü Beşiktaş'ın efsanesi Sergen Yalçın ismini verirken, Fenerbahçe’nin unutulmaz kaptanı Lefter Küçükandonyadis ise %10 ile 3. sırayı aldı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğçe Marik Arşivi