Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Taciz iddiası!

Çatalca'daki ofisimdeyim. Bir telefon geldi. İlçe dışından bir gazeteci arkadaşım "Sizin bir ilkokulda 6.5 yaşında kız çocuğuna tacizde bulunulmuş" dedi. Kendisi özellikle bir hastaneden sağlam bilgiler alan     birisi olmasa dikkate almayacaktım. 
Ama konunun tüm ayrıntılarını daha sonra araştırmaya başlayınca, böyle bir iddia ile karşılaştım. Gerçekten Ferhatpaşa İlkokulunda iki kız öğrenciye taciz iddiası vardı. İddiada bulunanlar hem o iki kız öğrenci hem de onların     velileri.
Neyse işi tüm boyutu ile araştırmaya başlayınca, ilginç olan birkaç şey ile kaşılaştım.
Tacizi yapan olarak iddia edilen kişi bir fotoğrafçı. Ama bizim Çatalca'da her birisi bizim evladımız, ya da her birisinin evladı bu okullarda okuyan fotoğrafçılar sanki bu ilçede     yokmuş gibi ne hikmetse Çatalca'ya 50 km uzaklıktaki bir ilçeden fotoğrafçı getirmiş okul idaresi. Daha sonra öğreniyoruz ki okul aile birliği "üç kuruş ucuza yapıyor" diye bizim ilçeden fotoğrafçılar ile anlaşmamış, gitmiş başka     ilçeden fotoğrafçı getirmiş.
Çocuklar ve ailelerinnin iddiaları vahim. 
Tabi bunlar çocuk ve ailelerin iddiaları. Adli merciler gerekli araştırmayı yapacak. Ancak verilen ifadeler ve bize anlatılanlar doğrultusunda ardı sıra gelen hatalar zinciri bugün hepmize "acaba" dedirtecek cümleler kurdurtuyor. Birincisi okul aile birliklerinin dışarıdan, bu ilçeden olmayan fotoğrafçı tutmaları. İkincisi o fotoğrafçının çocuklar ile bir odada yanında hiçbir idareci, hiçbir öğretmen dahi olmadan fotoğraf çekebilmesine izin verilmesi...
Suç ispatlanana ve karar çıkana kadar kimseye böyle bir damgayı biz yapıştıramayız. Ancak bugün biz yetişkinler bile asansöre     binerken bir bayanla yalnız binmemek için büyük gayretler sarf ederken, çocuklarımızı emanet ettiğimiz okul idarecileri ve öğretmenler de çocuklarımız ile ilgili en az bizler kadar hassasiyete sahip olmalılar.
Ve buradan Çatalca Kaymakamlığına, Milli Eğitim Müdürlüğüne sesleniyorum;
Bu fotoğraf işi ile ilgili söyleyin tüm okullara, gerekirse bizler bile bila bedel bu işi yapmaya hazırız. Kaldı ki benim Çatalca'mda bu kadar fotoğrafçı varken kimse üç kuruşun hesabını yaparak dışarıdan iş yaptırmaya çalışmasın.
Aynı şekli ile bu kadar matbaa, afişçi varken tüm okulların ve milli eğitim müdürlüğünün işlerinin bu ilçe dışına verilmesine karşı olduğumuz gibi buna da karşıyız. Bu ilçe halkının, bu ilçenin öğrencilerinin paraları da bu ilçe dışına çıkmasın ve bugün böyle bir şeyin kafalarda soru işareti olarak ortaya çıkmasına da müsaade etmemiş oluruz. Şimdi bugün bu ilçenin esnafı olan fotoğrafçılarımız böyle bir şeyle hiç karşılaştı mı? Oturun önce bunu düşünün.
Ailenin iddiası bu olabilir! Ancak benim     söylediklerimi de dikkate alın!
Bu ilçenin esnafı bırakın böyle şeylerle anılmayı, okullarda bir şey olsa, işini gücünü bırakıp koşa koşa okul önünde alır soluğu. Bilmem anlatabildim mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi