TBMM de soykırım kararı alsın

Bilindiği gibi çeşitli devletler, Türkiye-Ermenistan ilişkilerini bilmeden, parlamentolarında Soy kırım kararları alıyorlar. Bu kararlarla olayın gerçeğini bilmeyen bu devletler ülkemizi zor duruma sokup soykırımcı olarak nitelemeye çalışıyorlar.
Olayın aslı savaş durumunda olan Osmanlı Devletinin 1915 yılında Osmanlı askeri iken Rus tarafına geçen dönek ve hain Ermenilerin mevzi değişmesi ile başlıyor. Sonrasında kalan Ermenileri korumak için tehcir başlıyor. Bu sırada doğal olarak hava koşullarının kötü olması, bulaşıcı hastalıkların kol gezdiği o günlerde bu nedenlerle veya yaşlılık nedeniyle ölen Ermenilerin ölümlerini “Soykırım” olarak kabul edip ülkemizi tehdit edip zor durumlara sokmaya devam ediyorlar.
Durum böyle iken, ABD Senatosu sözde Ermeni Soykırımını kabul etmiş.
Etmişte ne olmuş?
Demek ki, seçim hazırlığı yapan ABD de ve Başkan Donalt Trump’ın azlinin konuşulduğu şu günlerde, oradaki Ermeni lobisinin etkili olduğu ortaya çıkıyor.
Peki, ABD’de bulunan ve oraya yerleşen ve her yıl Türk Günün de büyük şenlikle yürüyüşler düzenleyen bizimkiler ne yapıyor?
Orada bir avuç azınlıkta olan Ermenilerden daha çok etkili olacaklarının farkında değiller mi?
Yoksa adam sendeciler mi?
Durum böyle iken;
Osmanlı-Rus savaşında saf değiştirerek Osmanlı tebası’n da iken Rus tarafına geçen Ermenilere , “İyi ettiniz” denilerek çiçek mi verilmeliydi?
Bu dönek Ermenilerin, Rus Ordusunun geri     çekilmesi sırasında Erzurum ve Kars ta yaptıkları katliama ne demeli?
O yörede bulunan toplu mezarlar ve o günleri yaşayanların anlattıkları gerçekler ortadayken, Ermenilerin yaptıkları soykırım değil, askerlerin tehcire tabi tutulan Ermenileri korur ve kollarken bu yolculukta olan can kaybı katliam ve soykırım öyle mi?
Peki, Kurtuluş Savaşı sırasında Yunanlıların kaçarken tıpkı Ermeniler gibi yakıp yıktıkları katliam ve insanlık dışı davranışların adı nedir?
Tarihe bir bakalım
Daha dünlerde Avrupa’nın ortasında hunharca öldürülen Boşnaklara ne demeli?
Bosna Savaşı sırasında Sırpların Boşnakları çocuklar dahil 10 bine yakın canın Srebrenitsa da General Rotka Miladiç’in katliamı soy kırım değil midir?
Almanların Yahudileri fırınlaması hala hafızalarda ve unutulmadı. Bu katliamlar soykırım değil de nedir?
ABD’nin başta yerlileri yok etmesi, katıldığı savaşlarda askerden ziyade sivilleri katletmesi, Vietnam, Irak ve daha nicelerine İkiz Kuleler saldırısında vatandaşlarını katletmesi soykırım değil de nedir?
Fransızların Cezayir de yaptıkları katliamlar unutulmamışken, onların yaptığı soykırım değil midir?
Bir zamanlar topraklarından güneş batmayan İngiltere’nin sömürgelerinde yaptıkları katliamlar ve insan hakları ihlalleri soykırım değil öyle mi?
Dünyanın her tarafındaki terörist gurupları ve onların eylemlerini destekleyen emperyalist devletlerin başında yer alan ABD’nin o kiralık terörist gurupları desteklemesinin adı nedir?
Yine ABD’nin dünyanın gözü önünde desteklediği PKK, PYD, LPG, İŞİD ve diğer örgütler kanalıyla başta ülkemizde ve diğer devletlerde akıttıkları kan katledilen insanlar kıyım ve soykırım değil öyle mi?
Doğu Türkistan ve Gök Bayrak altındaki Uygur Türklerine yapılan ve halen devam eden zulüm soykırım değil de nedir?
Afganistan da neredeyse her gün akıtılan kan ve katledilen insanlara ne demeli?
Tüm bunlar değerlendirildiğinde, bizim TBMM’simiz de bu katliam ve soykırımlar için karar almalı ve bu kararını Avrupa Birliğine, Birleşmiş Milletlere ve Nato üyelerine ve nerede ne kadar birlikte hareket eden ülkeler ve güç var ise onlara, İnsan Hakları kuruluşlarına, Uluslararası Hukuk Mahkemelerine bildirsinler ve bu yönde karar almalarını talep etsinler.
BU durum Uluslararası ilişkiler de mümkün ise, bu kuruluşlar bu konuda karar alır ya da almazlar kendi tercihleridir.
En azından biz bu katliam ve soykırımları gündeme getirmiş ve haykırmış oluruz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Dolu Arşivi