Adınıza açılan paralı mavi tikli hesaplar

Son zamanlarda aynı Twitter gibi Instagram’a da paralı mavi tik geleceği konuşuluyordu. İlk etapta bu abonelik sistemi sadece Avusturalya ve Yeni Zelanda'da kullanılabilir olacaktı ve sonrasında diğer ülkelere de yayılacaktı. Henüz Instagram’da paralı mavi tik dönemi aylık abonelik olarak kullanıma açılmadı ama başka bir yöntem çıktı bu sefer de!

Bazı ajanslar ve kişiler, birtakım çalışmalar sonucunda sizin hesabınıza belli bir ücret karşılığında mavi tik alabiliyordu... Ancak şimdi sizin kendi hesabınıza mavi tik alamıyorlarsa, sıfırdan sizin adınıza hazır mavi tikli Instagram hesabı açıyorlar! Yani ünlünün “ü”sü bile olmayan mavi tikli yeni açılmış bir hesap görürseniz, anlayın ki para verip sıfırdan açmışlardır. Bu yeni hazır mavi tikli hesaba da ortalama 12 binle 20 bin arası bir ücret alıyorlar. Bunun için kendi ana Instagram hesabınızı resmen çöpe atmış oluyorsunuz, sonuçta yeni bir hesap açılıyor adınıza. Tanınmış kişinin kenarından bile geçmeyen insanların kendine sıfırdan mavi tikli hesap açıp kullanması bana saçma geliyor. İşte kime yutturursan… Ben yemem. Ama yiyen çok insan var. Her gördüğünüz mavi tiki gerçek sanmayın. O ünden, tanınmışlıktan çok çok uzak olmakla birlikte; sadece parayla alınmış, altı boş bir rozettir.

Yakında mavi tik aboneliği geldiğinde zaten aylık belli bir ücret karşılığında para ödenecek. Instagram mavi tik web için 11.99 dolar, iOS için ise 14.99 dolar olarak açıklanmıştı. Bu sefer de sıfırdan mavi tikli hesap satın alanlar mantık olarak yine aylık bir ücret ödeyecek. Yani mantık olarak öyle olması lazım. Beraber izleyip göreceğiz. Bu arada Zuckerberg'in verdiği bilgiye göre aylık paralı instagram mavi tik abonelik hizmeti, hesap taklitlerine karşı ek koruma ve müşteri desteğine doğrudan erişim imkanı sunuyor. Yakında Twitter gibi Instagram’da da her yer mavi olacak gibi. Bunu yeni açılan paralı hesaplarla biraz gördük ama tamamı olunca bakalım nasıl olacak? Yaşayıp göreceğiz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğçe Marik Arşivi