Threads mi Twitter mı?

Instagram platformuna bağlı olarak ortaya çıkan Threads platformu birçok kişiye sürpriz oldu. Artık iyi sürpriz mi, kötü sürpriz mi ona kullanıcılar karar verir. Resmen bir gecede uygulama popülerite yakaladı. Twitter platformuna rakip olarak ortaya çıkan Threads uygulamasına ilk günlerde milyonlarca kullanıcı giriş yaptı.

Ben Threads’i sabah uyandığımda insanların storylerinde görmem sonucunda merak edip sırf bakmak için uyku sersemiyken indirdim. Biraz bakıp sonra silecektim, çünkü yeni bir sosyal medya platformuyla uğraşmaya hiç niyetim yoktu. Bu arada Threads uygulamasını kullanmak için Instagram hesabınızın olması gerekiyor. Eğer Threads uygulamasını silmek isterseniz Instagram hesabınızdan da vazgeçmeniz gerekiyor. Bu gerçeği öğrendikten sonra Threads hesabımı ne yazık ki silemedim. Ben de çözümü hiç girmemekte buldum. Kısacası kullanmıyorum.


Bu kadar sanallaşma fazla değil mi?
Ben Threads’i inceleyince şunu düşündüm. Bu kadar sanallaşma fazla değil mi? Hadi bizi bu kadar sanallaştıranların bundan maddi çıkarları var diyelim. Peki biz kendimize neden bu kötülüğü yapıyoruz? Böyle yeni çıkan tüm sosyal medya platformlarına balıklama atlamak, durmadan saçma sapan komik olduğunu sanan ama asla komik olmayan yazılar yazmak ve çok yoğun kullanmak, bir insanın yapı olarak boş olduğunun bir göstergesi değil midir? Sadece merak ediyorum ve sorunun cevabını size bırakıyorum.

Bence Threads, Twitter’a rakip olup benzer platform olmak yerine keşke özgün olsaydı. Zaten içimiz dışımız sanal dünya, hiç çıkartmasanız daha iyiydi bence. Bu arada Threads’in düşüşe geçtiğine dair bir haber gördüm. Sensor Tower ve Similarweb'in verilerine göre Threads, hizmet büyüme ve etkileşimde düşüş içerisinde bulunuyor. Sensor Tower verilerine göre geçtiğimiz salı ve çarşamba günleri, platformun günlük aktif kullanıcı sayısı cumartesi gününe göre yaklaşık yüzde 20 azaldı ve kullanıcıların platformda geçirdiği süre yüzde 50 azalarak 20 dakikadan 10 dakikaya düştü. Similarweb'in verileri de benzer eğilimler gösteriyor. Zaten artık storylerde pek görünmemesinden de bunu fark ediyoruz. Ben şaşırmadım çünkü ilk çıktığı gün tahmin etmiştim böyle olacağını. Çocukken hocamız bize şöyle demişti: “Bir şeyi eleştirebilme hakkına sahip olabilmeniz için, o şeyden daha iyisini yapıyor olmanız lazım.” Peki Threads, Twitter’dan daha iyisini yaptı mı? Bence hayır. Copy paste olaylarının pek bir işe yaramadığını biliyorum, ama özgün olmak çoğunlukla işe yarar. Bence bu sonuçlar tam da bu yüzden.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğçe Marik Arşivi