Toplumsal ahlakımıza silahsız saldırı!

Toplumun en temel ihtiyacı olan ahlak ve erdemdir. Ahlak ve erdemden yoksun bir neslin yarınlarının aydınlık olması söz konusu bile olamaz.
Erdem ve ahlaki değerler bir toplumun yüz akıdır, değerleri sarsılan bir toplumu tekrar ayağa kaldırmak için halkın topyekün bir çaba sarf etmesi gerekmektedir. Bunun için toplumun göz önünde olan faktörlerin yeniden revize edilmesi gerekmektedir. Bunların en başında gelen ise  aile ve öğretmen gibi önemli profillerin kendine bir çeki düzen vermesi gerekir. Bununla beraber toplumun ahlaki değerlerini ön plana alarak, çocukların rotalarını doğru çizmelerine destek olmak gerekmektedir.
Bir milletin de devletin de geleceği yetiştirmiş olduğu fertlerle devam eder.
Günümüzde ne yazık ki acı bir tablo var. Yeni neslin belli bir kısmının durumu içler acısı halde...  Buna sebep olan faktörlere gelince artık bazı çocuklar aile ortamının içinde olması gereken yaşları anaokulu, kreş veya yatılı okulların ortamında geçiriyor. Aile ortamından uzak çocukluk ve ergenlik yaşayan çocuklarımızın  ahlaki değerlerden mahrum  kalması da kaçınılmaz hale geliyor.
Fakat yeni neslin eksik kalan yönlerini sadece belirttiğim noktalara bağlamak da doğru olmaz. Bunun yanı sıra ev ortamında çocukların maruz kaldığı çizgi film, dizi ve filmler bilinçaltına işlenerek çocuklarımızı kötü etkiliyor. Örnek vermek gerekirse Fox'ta yayınlanan Yasak Elma dizisinde toplumsal aile yapımız yozlaştırılmış, değerlerimizle bağdaşmayan senaryolarla bilinç altı operasyonlar yapılmaktadır. Oturup düşündüğümüzde aile yapısı dışında her türlü senaryolar mevcut ne yazık ki bu tür profiller ile aile değerlerimiz zedelenmeye devam etmektedir. Bir zamanlar toplumun ciddi bir bölümü tarafından izlenen Aşk-ı Memnu dizisi ve buna benzer diziler azalmak yerine artarak devam ediyor. Bu tür televizyon dizileri toplumun ahlaki değerlerinin yerle yeksan edilmesi için bir nevi bilinçaltı operasyonudur. Çünkü 0-10 yaş arası çocukların anne, baba ve yakın çevreyi rol model alması gerekirken, anne babaların takip ettikleri dizilerden de rol çalmaları kaçınılmazdır. Öte yandan asıl büyük problemimiz her gün yayınlanan Müge Anlı ve Esra Erol gibi gereksiz programların yüz kızartan, mide bulandıran bir çok olayı her gün evlerimizin içine kadar getirerek çocuklarımızın ve gençlerimizin bilinçaltına yerleşip patlamaya hazır bir bomba şeklinde bekliyor olmasıdır. Böyle bir tehlikenin varlığı kaçımızı rahatsız ediyor? Kaçımız bu programların kaldırılması için elimizi taşın altına koyduk? Bütün bunlar bir yana, sabah akşam bu programları izleyerek bu aşağılık oyuna çanak     tutuyoruz.
Toplumun gözü önünde olan bu kuruluş veya kişilerin ahlaksızlıklara göz yumarak değil, set     çekerek topluma hizmet etmeleri gerekmektedir.
Televizyon ekranına çıkıp, veryansın edip ahlaksızlıklar sergileyen bu kişilerin topluma zarar vermek dışında bir gayesi olamaz.
Bu programlarla topluma plastik mermi sıkanlar kadar onları oraya çıkarmış ve çıkarmaya devam eden kişiler de suçludur. Sıktıkları mermi gerçek olmasa da açtıkları yara derin ve devamlıdır. Ne zaman ki kamuya açık televizyon kanalları içeriğini toplumu yüceltmeye ve geliştirmeye yönelik hazırlar, milleti kalkındırmaya destek olursa o zaman bizler de yazılarımızda onları destekler ve yüceltiriz. Fakat şuan gördüğümüz tabloda kimse bizden alkış beklemesin! 
Topluma faydası olmayan hiçbir işi, projeyi, programı desteklemeyeceğiz. Bizler konuşacağız ki bir şeyler değişsin, bizler yazacağız ki iyi ile kötü ayırt edilsin.
Bugünün çocukları yarının inşasındaki asıl karakterlerdir. Bizim bu inşadaki payımız ise onları doğru, gerekli ve çağdaş bilgilerle donatmaktır. Takdir edersiniz ki bunların hiçbiri yukarıda saydığım programlarda bulunmuyor. Anne ve babalar sizden ricam, tertemiz çocuklarımızı bu kirli sahneden izole edin, çocuklarımızın ahlakını bozmaya çalışan her türlü kişi ya da kuruma gerekli tepkiyi gösterin, bu programları izlemeyin, onlara prim vermeyin.
Özetle şöyle diyebiliriz ki:  toplumsal ahlakı olmayan bir milletin vatanı da parçalanarak yok olmaya mahkumdur!
Unutmayınız ki Dünyayı dizayn edecek nesiller ahlak erdem ve değerlerden geçer. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahattin Demir Arşivi