Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Üç koyun teslim edilmez...

Çatalca'da son günlerde İhsaniyespor Kulübü Başkanı Serdar Babaoğlu arkadaşımız resmen bir hareket başlattı. "Değişim Şart" dedi ve CHP'de mevcut İlçe Başkanı Halil Gök'e "Cem Kara olmasa sana üç koyun teslim edilmez" cümlesini de sosyal paylaşım ağında yapıştırdı gitti. Ve mevcut İlçe Başkanı Halil Gök, "3-4 koyuna bakmak boynumun borcu" diye cevap veriyor... Saat sabahın beşi!
Ancak Halil Gök' ün sosyal paylaşım ağlarında en çok karşılaştığı cümleler "Kafayı çekip yazma, sabahın 5'inde..." gibi sözler oluyor. Halil Gök'ün bir ilçe başkanına asla yakışmayacak cümleleri herkes tarafından bilinir, bizim çevremizde de kullandığı cümlelere "Pavyon ağızı" denir.
Bu tür hareketleri bir kenara koyun, ben yıllardır söylüyorum. Halil Gök CHP İlçe Başkanlığına yakışmayan bir isim idi.
Bugün için görünen köy klavuz istemiyor. Halil Gök gidecek!
Gerçekler ile yüzleşmesi lazım. Cem Kara kendisini ilçe başkanı yapmıştır. Ve Belediye Başkanı, güç, belediye imkanları... Hiçbirisi yok artık.
Şimdiden güle güle Halil Gök... CHP elit siyasetin adresi idi. Sosyal paylaşım ağlarında millete laf yetiştirmeye çalışanların devri iktidar ve para gücü bitene     kadardır.
Pavyon ağzına takılanlar olacaktır, açın bakın verdigi cevaplara ne dediğimi anlarsınız.
He bir de benim belediyeden kovulduğumu falan söylüyormuş. Mesut Üner de orda, belediye kadrosu da... Her birine sorabilir. Kim istifa etmiş, kim kovulmuş. Ama şuna inanın artık. Sizin gibiler yüzünden Çatalca halkı CHP'yi Çatalca Belediyesi'nden resmen kovdu. Onu ne yapacağız?
Hakikaten bugün birilerine 3 koyun versen kaybederler. Sen çok yaşa emi Serdar Babaoğlu dostum, sen     çok yaşa...

Üniversite...
"Çatalca'mıza Üniversite Hayırlı Olsun"
Bana göre bu cümle yanlış. Lejant ile somut Üniversite kelimesi birbirine karıştırılmamalı. Halkın kafasını karıştıran cümleyi kuranlara sesleniyorum. Şu an için İzzettin Mahallesindeki toplam 5 parsele üniversite lejanti işlendi. 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planına... Bunun daha 1/1000 Ölçekli Planı var. Askı süreleri ve imza süreçleri var. 
Ama tüm bunlara rağmen ortada bir üniversite yok anlaşılan. Yani " Biz üniversite yapacağız" diyen hiç bir kurum yok.
Önce tüm üniversitelere davet çıkılmalı. Belediye olarak kasmamalı,  Çatalca halkının gerçekten hayali olan üniversite için gerekirse tüm üniversitelerin ayağına kadar gidilmeli. Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner tüm tekliflere açık. Hatta tüm üniversitelere teklif de götürmeli.
İşin özü şu, bir üniversite bina projesi yok. Sadece ve sadece planlara işlenen bir not var bunu bir dip not olarak şuraya koyalım.

Lay lay lom...
Bir kültür müdürlüğü düşünün, sadece lay lay lom etkinlikleri olsun. Bir de bir kültür müdürlüğü düşünün ki, günümüzün en derin konusu olan deprem ile ilgili etkinliklere imza atsın.Ben çok farklı bir 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hayal ediyordum mesela. Ama görünen o ki Cem Kara'dan ne kaldı ise yine aynıları olacak. Oysaki Mesut Üner' i bu anlamda farklı bekliyordum. Bir resepsiyon, bir konser, bir yürüyüş tamam. Oldu da bitti maşallah. Oysa ki neler yapılabilirdi. Hem de bugün yapılacak olan masraftan çok daha düşük bütçelere.
Ne diyelim, tas aynı, hamam aynı, değişen bir tek tellak. Sabunlar bile aynı anlayacağınız. Sabunun ismi mi? İktidar neresi ise oraya kayan hangi isim ise oralarda dolanan ona bakacaksınız. Kültürden sorumlu başkan yardımcısı kültüre kültür katmalı. Yoksa sabah 9 da gelinip akşam 5'te çıkılan kahveden farkı olmaz. Ferdi Tayfur'un Sabahçı kahvesi şarkısı da mazide kalır...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi