En Güzel Yunan Şarkıları

“Müzik ruhun gıdasıdır” derler ya, gerçekten de öyle. Bazen bir şarkı sizi yıllar öncesine götürebiliyorken, bazen de unuttuğunuz şeyleri size hatırlatabiliyor. Bazen sizi duygulandırıyor, bazen de derin düşüncelere dalmanıza sebep olabiliyor.

Her modda her şarkı dinlenmiyor. Aslında her modun şarkısı ayrı. Bazen de öyle anlar oluyor ki, Yunan şarkıları o anlara inanılmaz yakışıyor. Yunan şarkıları deyince akla ilk gelen enstrümanlardan birisi bouzoukidir. Belki de Yunan şarkılarını bu kadar güzelleştiren şey de kendisidir. Enstrümantal olarak bouzouki dinlemek de ayrı bir güzel bence. Ben Yunan şarkılarını inanılmaz severim ve dinlerim. Hatta pek çok şarkıyı ezberledim ister istemez. Benim gibi Yunan şarkılarını seven ve dinleyen çok fazla Türk var. Çevremde sürekli denk geliyorum bu duruma. Şimdi bu haftaki köşe yazımda, playlistinize eklemeniz için özellikle seçtiğim Yunan şarkılarını sizlere önereceğim.

İlk olarak en sevdiğim Yunan şarkısı Sotis Volanis’in söylediği “Poso mou leipei” isimli şarkı. Bu şarkının müziği size bir yerden tanıdık gelecek çünkü Serdar Ortaç’ın “Beni Unut” isimli şarkısıyla hemen hemen aynı müzikleri. İkinci olarak; tabii ki Yunan müziği denilince akla ilk gelen sanatçılardan birisi olan Nikos Vertis’in söylediği “Poso S' Agapo” isimli slow şarkı. Nikos Vertis’in “Thelo na me nioseis” gibi bütün şarkıları birbirinden güzel ama “Poso S' Agapo” isimli şarkısını ben ayrı seviyorum. Üçüncü olarak; yine Yunan müziğinin çok değerli sanatçısı Haris Alexiou’nun şarkıları… O kadar duygu yüklü bir ses ki, dinlediğiniz anda duygulanmaya da başlıyorsunuz. Haris Alexiou’nun başlıca sevdiğim şarkıları: “Ola Se Thimizoun” ve “Mia pista apo fosforo”.

Dördüncü olarak Konstantinos Argiros’un sesini çok beğeniyorum. Özellikle şu şarkısı demeyeceğim çünkü tüm şarkıları çok güzel. Beşinci olarak; Despina Vandi’nin “Thelo Na Se Do”, “Anaveis Foties” ve “Na Ti Hairesai” gibi pek çok şarkısını eminim ki çok seveceksiniz. Altıncı olarak Notis Sfakianakis – “Ola ta s'agapo”. Yedinci olarak: En bilinen Yunan şarkılarından birisi “Ta mavra matia sou” isimli şarkı. Sekizinci olarak; George Dalaras’ın “Ola Kala”, “Historia de un amor” ve “S'Agapo” gibi diğer muhteşem şarkıları. Yazarken bir yandan da dinliyorum. George Dalaras’ın zaten duygusal bir sesi var orası ayrı da, “S’agapo” isimli şarkısı inanılmaz duygulandırıyor beni… Bu arada Anna Vissi’nin şarkıları da çok güzel. Demis Roussos ve Sakis Rouvas da, farklı tarzlarda Yunanistan’ın değerli sanatçılarından. Aklıma geldikçe yazmaya çalıştım ama eminim aklıma gelmeyen pek çok değerli sanatçı ve şarkı vardır.

Şarkıların dili olsa da, duyguların dili olmaz. Yunan müzikleri de, duyguyu çok içten veren şarkılardır. İnsana duygusallığı, özlemi ve aşkı öğretir. Ruhunuza iyi gelmesi dileğiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğçe Marik Arşivi