Hayvanları Susuz Bırakmayın

Bunaltıcı sıcakların yaşandığı yaz aylarında, sokak hayvanları su sıkıntısı çekiyor. Yaz aylarında sıcaklığın artmasıyla su, serin ve gölge bir yer arayan hayvanlar, ne yazık ki çoğunlukla bu koşullara sahip olamıyor. Sokaklardaki hayvanlar, kış aylarında yağmurun da etkisiyle su ihtiyacını bir şekilde karşılayabiliyor ancak sıcak havalarda bu neredeyse imkansız.
Günde kaç kere su içiyorsunuz? 3 mü, 5 mi? Size bir şey söyleyeyim mi? Onlar yeri geliyor hiç su içemiyor :( Günde hiç su içemediğinizi düşünün… Susuyorsunuz ama kimseye söyleyemiyorsunuz. Ne kadar kötü bir his değil mi? İşte onlar da susuyor ama söyleyemiyor ve siz onların sessiz çığlıklarına kulaklarınızı tıkayıp yanlarından öylece yürüyüp geçiyorsunuz… Sadece empati yapın.
Bir hayvanın su içebilmesine sebep olmak o kadar güzel bir duygu ki. Lütfen kapınızın önüne bir kap su ve mama koymayı ihmal etmeyin. Onları susuz bırakmayın ve onları unutmayın.
Biliyorum bazı insanlar o kadar bencil ki, değil bir canlının su içmesini, kendilerinden başka bir şeyi düşünmezler. Onlara ne desem boş. Onlar sadece kendini düşünür ve çevresindeki hiçbir insanı düşünmez. İnsanlıktan o kadar uzaklardır ki, dünya onlar için yaratılmıştır adeta. Ama sizin içinizde birazcık insanlık ve merhamet varsa, sokak hayvanlarının susuz kalmasına vicdanınız el vermez.
Sokakta bizden yiyecek ve su bekleyen küçük dostlarımız var. Lütfen, herkes evinin, dükkanının, çalıştığı işyerinin önüne bir kap su koysun, bu bizim için çok zor ve büyük bir şey değil ama onlar için çok önemli bir şey. Bir kap su koymak kimseden bir şey götürmez.
“Hayvanlar bir yerden su bulur” demek asla doğru değil. Özelikle bu yaz aylarında biz vermezsek nereden bulacaklar Allah aşkına? Kimseden bir şey beklemeyin. “Bugün de başkası verir” demeyin, o başkası sizsiniz!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğçe Marik Arşivi