Kılıçdaroğlu’na açık mektup...

Merhaba, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu;

Ben daha 13 yaşındayken, rahmetli Rahşan Ecevit hanımefendi ile birlikte partimize, gelir elde edebilmek için, Gaziosmanpaşa meydanındaki CHP mitinginde, rahmetli Bülent Ecevit kürsüde konuşmasını yaparken kalem ve parti rozeti sattım.

O meydanlardaki sloganların heyecanı, o günden itiabaren, beni bu partinin bir neferi yaptı.

Şu an 63 yaşındayım ve bu seçime kadar, her zaman bu partiyi destekledim; ayrıca, partimizin içinde de bilfiil çalıştım. Netice itibarıyle, ben bu partinin sadece tozunu yuttum: suyunu içenlerden de hiç olmadım.

Bu partinin kuruluş felsefesine ve amacına, sadece o da biraz ucundan da olsa, Bülent Ecevit hizmet verdi.

O değerli liderimizi de buradan rahmetle, sevgiyle ve saygıyla anıyorum.

ATATÜRK’ün kurduğu bu partinin ilkeleri, bildiğiniz gibi, 6 okla temsil edilir ve her okun bir anlamı vardır. Partililerin büyük bir bölümü, bu ilkeleri ezbere bilir, sizlerin de bildiği gibi.

ATATÜRK’ün kurduğu bu partinin tüm ilkelerini bir gözden geçirin ve bunların hangisi bugünkü CHP de var bir bakın, bakalım. Bunu yaptğınızda, neden son seçimi kazanamadığınızı da anlayacaksınız.

Mesela Milliyetçilik ilkesiyle başlayalım mı?

Milliyetçiliğin savunucusu kimler şu anda, mesela? MHP-İYİP-BBP-ZP gibi partiler, değil mi? Bu partilerin, tek programı milliyetçilik üzerine; yani, bir okunuz yokoldu; milliyetçiliği yok ettiniz, elinizden gitmiş bu ilke.

Mesela Halkçılık –Devletçilik-Devrimcilik gibi ilkeleri ise her defasında eski yada yeni kurulan partiler sahipleniyor ve başarılı da oluyorlar; mesela DP-AP-DYP-ANAP-AKP gibi partiler, buna örnek olarak gösterilebilir.

Mağdur halka daha hızla el atarak, istedikleri değişimi sağlayarak, kendi anlayışlarına göre devlete sahip olarak, bu söylemlere ve ilkelere bu partililer sahip çıktı.

Sana ne kaldı? Cumhuriyeti ve laiklik, özünde, cumhuriyet rejimi de şu an tehlikeli sulara girdi. Bu partiler cumhuriyet rejimini, bir araç olarak kullanıyor ve ne isterlerse, ne fikirleri varsa onu, size rağmen yapıyorlar. Yani, demem o ki, cumhuriyetin sadece adı var şu anda!

En iyi kullandığınız ve diğer hiçbir partinin politik olarak ağzına dahi

almadığı laiklik ilkesi de size kaldı.

Din ile devlet işinin birbirinden ayrı olması, oluyor mu şu zamanda peki? Yok, o da olmuyor; bu da sizi, yani laikliği sonuna kadar savunan canım partimiz CHP’yi mütedeyyin insanların gözünde inançsız bir parti konumuna sokuyor.

Sonuç, ATATÜRK dönemi sonrası 70 yıldır hep hüsran oldu! Öncelikle parti teşkilatından ve halkın kendisinden çok uzak bir politika yapıyorsunuz; tıpkı sizden öncekilerin yaptığını yapıyorsunuz.

Yüzünüzü halka ve teşkilata dönün ki, gerçeği görebilesiniz.

En önemli hamle olarak, delegasyon sistemini bozmanız halinde, CHP fabrika ayarlarına kendiliğinden döner.

Kısaca, şu anda artık 6 okun hiçbir ilkesine hâkim değilsiniz ve ben bu son 2023 mayısındaki seçimin kaybedilmesinin ardından, umudum, sabrım ve enerjim tükendi. Bu nedenle, bir üyeniz olarak partimden istifa ettim.

Sizler gibi gelip gitmeyen liderlere olan kızgınlığımdan dolayı, artık CHP’li değilim. Sizler hala pişkin bir şekilde, hiç de demokratik olmayan bir söylem içinde, yerinizde duruyorsunuz.

Bu davranışınız sonucunda, parti tabanından ve toplumdan size karşı itici bir atmosfer oluştu; bunu da görmezden geliyorsunuz! Lütfen, istifa ediniz, denizler dalgalanmadan durulmaz; dalgalanması da çok faydalıdır; nedeni de deniz (parti) kendini temizler. Sayın Kemal bey, CHP 300 km hızla duvara çarpmak üzere ve direksiyonda da siz varsınız, ama bunun farkında bile değilsiniz. Önümüzdeki yerel seçimlerde küskün ve üzgün partililer sizlere facia yaşatırlar, sonra sizi tarih affetmez.

Önerim: istifa ediniz, hem de bir an önce; tüm parti üyelerini asil deleğe yaparak veda ediniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kanun Göçer Arşivi