Rahsa Pınar Çetinkaya

Rahsa Pınar Çetinkaya

Zirvedeki yalnızlık

Kadın veya erkek farketmeksizin güçlü görünümlerinin arkasında büyük bir yalnız çocuğun olduğuna inandığımdan beri, güçlü olmak anlamını yitirmişti, hatta onları Galata kulesine, kız kulesine benzetirim. Muhteşem bir güzellik kaftanınnı giymiş olan yalnızlığın ve ürkekliğin maskesi gibi.

Güçlü zihin, nasıl göründüğünden ziyade nasıl davrandığınla eşdeğerdir. Yapabileceklerinin ile bakış açısının, kendi değerinin farkındalığı ile alakalıdır.

Peki

Güçlü insanların yalnızlığı olamaz mı

Çaresiz bir çocuk gibi koltuk arkasına saklanıp ağlayamaz mı

Koruma kalkanı olan gücün misyonunu tabut gibi omuzlarda mı taşımalı

Güçlü olunması için yapılan mobingi yok sayabilir miyiz

Erkekler ağlamaz diye başlar bu gücün hikayesi

Kadınlar dayanıklıdır diyerek başlar bu ahtapot gibi kollarıyla her derde deva olması beklenen kadınlar...

Güçlü kadınlar, sık sık toplum ve kendi beklentilerinin ağırlıklarını omuzlarında taşırlar. Dünyaya meydan okurlar, sorumlulukları her zaman mükemmeli hedef alarak yerine getirirler ve kendi yaşamlarını başarı ve aralıklarla doldururlar. Ancak bu güçlü kadınlar da zaman zaman dibe vurabilirler. Kimse bu hallerini görmesin isterler. Yüklerini altında ezildiklerini, eziklik gibi görürler, çünkü zayıflık olarak algılanmaktan korkarlar. Esasında zayıflık değil elbette, insanın doğal bir sonucu olan bu duygusal düşüşler, bu kadınların içsel güçlerini yeniden bulmalarına yardımcı olabilir.

Güçlü kadın;

Çalışkandır

Dürüsttür

Korkusuzdur

Sorunların içindeyken ayağa kalkandır

Kendisine saygı duyandır

Başkalarına rol model olurlar

Bardağın dolu tarafından bakmayı öğrenmişlerdir

Hedef ve çıkış noktasını daima bulurlar

Yalnızlık kalelerini korurlar ama bazen dibe de vururlar...

Dibe vuran güçlü kadınlar, kendilerinin duygusal streslerine önem verdiklerinde başladıklarında, yeniden yükselmeye ve içsel güçlerini güçlendirerek öğrenebilirler. Ateşten gömlek giyseler de her zaman küllerinden doğabilen yegane canlılardır.

Sonuç olarak, güç verilmez alınır diyerek gücünü şarj olan cihazlar gibi yeniden ayağa kalkar, yaraları açık olsa da...

Kadınlar yüzyıllardır her zaman o gücün meşalesini her daim taşımışlardır. Kendi özelliklerini keşfetmeyenler, gücün gölgesine sığınmak isteseler de kendi güçlerini fark edecekleri inancındayım hep. Unutulmaması gereken güçlü kadınlar da zaman zaman güçlülüklerini göstermeli ve haklara sahip olanlara destek sağlamalıdır.

Hepimizin içinde bu güç var ve bunu unutmamamız çok önemli. Depresyon ve kaygı gibi zor zamanlardan geçtiğinizde veya ne kadar harika olduğunuzu hatırlamanız gerektiğinde, sadece aynaya bakmayı unutmayın, oradaki gücü keşfedin...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Rahsa Pınar Çetinkaya Arşivi