Yeni Saç Trendi: “Melodyboxbraids”

Bu saç modeli, kullanım kolaylığı sağlaması için Afrikalı kadınlar tarafından ortaya çıkarılmıştır ki zaten bu saçları da Afrikalı kadınlar yapıyor. Afrika örgüsü modelleri ortaya çıkartılırken kişinin saçına ek olarak sentetik saç ekleniyor ve böylece saçlar istenilen uzunluğa ve renge de kavuşturulmuş olur.
Afrika örgüsü, saçın sentetik saç eklenerek örülmesi ve şekillendirilmesi işlemidir. İnce ince örülerek saç ilavesiyle de saçlar iyice uzatılmış oluyor. Ve Afrika örgüsü yapılan saçlar yağmurda, denize girerken, yatarken ve ilk kalkıldığında bile hala havalı görünür.
Bununla ilgili en iyi hizmetlerden birini Beylikdüzü Beycity’de “Melodyboxbraids” veriyor. Hatta “Melodyboxbraids”, Beylikdüzü’ne Afrika örgüsünü ilk getiren yerdir. Afrika örgüsü, afro dalgası, cornrows, örgü kaynak, rasta ve twist gibi pek çok geniş model yelpazesine sahip. “Melodyboxbraids”ın sahibi Melodi, verdikleri hizmetle ilgili şunları söylüyor: “Bu saçlara inanılmaz bir talep söz konusu. Artık sadece kızlar tarafından değil, erkekler tarafından da yoğun bir şekilde tercih edilmeye başlandı. Bu saçlar çok fazla konfor ve rahatlık sağlıyor. Kızlar artık denize girerken saçlarının bozulması veya saçlarını yeniden yapmak gibi şeylerle uğraşmıyorlar. Çünkü bu saçlar denize girince bile asla bozulmuyor. Sabah uyanınca artık saç yapmaya gerek bile kalmıyor. Saçınız yapılı bir şekilde uyanıyorsunuz.” 
Afrika örgüsü nasıl yapılıyor? 
Öncelikle saçlar temiz olmalıdır. İşleme başlamadan saçlar bölümlere ayrılır. Bölümlere ayırma işlemi örgülerin kalınlığına göre değişiklik gösterir. Kişi kalın veya ince örgüler isteyebilir fakat yanlış seçim saçlara zarar verebilir. Bu yüzden uzman kişilerden tavsiye alınması gerekir. Alanında uzman ve tecrübeli kişilere danışılmalı.
Kişinin isteklerine bağlı olarak farklı model seçenekleri bulunur, tek renk veya ombre gibi seçenekler de vardır. Bunların belirlenmesinin ardından örme işlemine geçilir. Örme işlemi saçın dibinden başlar, sıkı bir şekilde örgüye devam edilir. 
Afrika örgüsü modelleri çok çeşitlilik gösterir. Farklı renk kombinasyonları ve modeller ile istenilen renk ve modele kavuşulabiliyor. Afrika örgüsü yapıldıktan sonra saçlar yıkanabiliyor. Yaklaşık 2 veya 3 aylık bir kullanım süresi bulunuyor ve bu kullanım süresi içerisinde tavsiye edilen yıkama sıklığı haftada 2 veya 3 kezdir. 
Günlük hayatta kadınlar tarafından sıklıkla kullanılan fön ve maşa gibi sıcak uygulamalara ihtiyaç duyulmaması da saçların sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı oluyor. Pek çok kişinin başı yıpranmış saçlarla dertte. Aslında birkaç ay bu modeli kullandığınızda, aylar sonra artık saçınızın çok ciddi derecede uzadığına şahit olacaksınız. Saçları omuzlarına gelen bir arkadaşım vardı ve sanırım 9 ay gibi bir süre bu modeli kullandı. 9 ay sonra saçları beline geliyordu. Yani bizzat şahit olduğum için gönül rahatlığıyla söyleyebiliyorum. Bunun yanında bu örgü modeli saç renginizi değiştirmenin en sağlıklı yollarından birisidir. Çünkü saçınız herhangi bir kimyasala maruz kalmamış oluyor. Bu yönden Afrika örgüsü sağlıklı saçlarınızı korumanızı sağlar ve diğer yandan da estetik görünümlü saçlara kavuşmaya yardımcı olur.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğçe Marik Arşivi