Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Yine ve yeniden...

Çatalca'da geçtiğimiz yıl başlattığımız ve yoğun bir ilgilinin oluştuğu "Bir çocuk, bir gönül" Kampanyamızı bu yıl da gerçekleştireceğiz.
Okul kıyafeti alamayacak durumda olan aileleri tespit ederek, onların çocuklarını, yine Çatalca'daki eğitim ve Çatalca sevdalısı dostlarımızın katkıları ile giydirmeye devam ediyoruz.
Çatalca'da okul kıyafeti satan 3 firmamız var. Okulcu Baba, Coşkun Giyim ve Galeri Mehmet ile yaptığımız görüşmeler sonrasında, mevcut satış fiyatlarının yüzde 25 daha düşük fiyatına bu kıyafetleri alacağız.
Şimdi bu kampanya nasıl oluyor, bizim sponsorlarımız kimler? Bizim sponsorumuz vatandaş. Herhangi bir firmanın sahibi, herhangi bir kurumda müdür, falanca siyasi partinin seçilmişi, falanca derneğin başkanı, falanca okulda öğretmen, falanca fabrikada asgari ücretle çalışan işçi, belediyede temizlik işlerinde çalışan kardeşimiz vs...
Evet, aynen böyle... "Bahadır bende bir çocuk giydirmek istiyorum" diyen o kadar çok kişi oluyor ki, belki de ikinci bir çocuğu olsa ona bile ucu ucuna kıyafet alabilmek için maddiyatını anca yetiştirebilecek güce sahip... Ama gel gör ki "Bir çocuk ta ben giydirmek istiyorum" diyecek kadar bu ilçeye sevdalı.
Ve asıl açıklama gereği duyduğum konu ise şu;
Yukarıda isimlerini verdiğim okul kıyafeti satan firmalara gidip giydirdikleri çocuk kadar ödemelerini direk oraya yapıyorlar.
Ben sadece aracılık yapan bir kişiyim. Ama bu mekanizmayı harekete geçirmek gibi bir marifeti sergilemek gerekiyor. Bu ilçe kendi yağında öylesine bir kavrulabilir ki, önemli olan bu ilçenin bunu başarabilirliğini ortaya koymak.
Geçtiğimiz yıllarda Ramazan ayı içerisinde bir çok ailenin yüzünün gülmesini sağlayan da yine Çatalca halkıdır. Binlerce erzak dağıtımı gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıl yüzlerce çocuğumuzu giydirdik. Çantalar dağıttık.
ATA'mızın ebedi istirahatgahına yine 300 kişilik bir kafile ile ziyarette bulunduk. Yeri geldi kimseye duyurmadan ev eşyaları temin ettik.
Peki nasıl oldu bunlar?
Nüfusu küçük ama gönlü büyük Çatalca hep el ele verdi. Bugün de aynı el ele verme işi devam ediyor.
Ve buradan bir defa daha sesleniyorum. Çok büyük rakamlar değil arkadaşlar. Hepimiz birer okul çocuğu giydirebiliriz.
"Bir çocuk, bir gönül" kampanyamızda herkesi aramızda görmek dileği ile;
BÜYÜKSÜN ÇATALCA!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi