Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Yürü ya kulum!

Çatalca’ya Çatalca’ya bakıyorum da bütün aday adayları, bu AK Parti yada sadece CHP için geçerli değil… Hepsinin aday adayları “Ben kesin Adayım” diyerek halka gidiyor. Öncelikle ne yaparsanız yapın, ne derseniz deyin… Yaratan önce “Yürü Ya Kulum” diyecek ki yolunuz açık olsun. 
Yani tabi ki adaylık için çaba sarf edeceksiniz. Tabi ki çalışmalar yapacaksınız ama tek cümle bana göre şu olmalı yola çıkarken “Ya Nasip, Ya Kısmet!” 
Ama ben Çatalca halkı için hayırlı olanı hangisi ise, Çatalca’nın bir yandan gelişirken, diğer yandan yüz yıllardır koruduğumuz, ormanı, suyu, tarımı, tarihi eserlerimizi ve doğal güzelliklerimizi koruyabilecek, bunun yanında Çatalca halkının kendisini bağrına basmış bir kişi ile gelecek yıllara devam etmeyi arzu ediyorum. 
Eğer ki gelişmekten, büyümekten kasıt, tüm bu koruduklarımızı koruyamamak ve bu Çatalca’nın sadece rantını yiyebilmek ise tövbe billah böylesini bize nasip ve kısmet etmesin. 
İktidar Çatalca halkını gerçekten korkutuyor. Mesut Üner’in yanında olduğunu ifade eden ve “Onu ben İlçe Başkanı Yaptım” sözleri ile her yerde boy gösterenler de ne yazık ki bu ilçe halkını kokutuyor. Bu kişiler on yıllardır rant peşinde koşan kişiler olarak yorumlanınca da Çatalca halkı Mesut Üner’e olan sevgisini de bir kenara koymak zorunda kalıyor. Bunlar gerçekler. Ama dedik ya eğer Mesut Üner aday olduktan sonra “Dereyi geçene kadar Ayıya Dayı” dedik derse ne ala! He kesin aday o mu? Şahsen çok ta emin değilim. Çok tedbirli ve temkinli söylemleri var. 
Mesut Üner eğer aday olamaz ise kim aday olur? Kadın Adaylar içerisinde en kuvvetli ihtimal Süheyla Topçu! 
Erkek Adaylar içerisinde ise en kuvvetli isim bana göre aday adayı bile olmayan Savaş Barutçu! 
Diyeceksini ki ne alaka! Demedi demeyin işte! Lakin bu siyaset çok acayip bir şey. Beklenmedik anda, beklenmedik isimler de olabilir karşımıza çıkan.
Çatalca’nın son 10 günü var adaylar ile ilgili. Hem CHP, hem AK Parti 14’ü ile 20’si arası adaylarını açıklayacaklar. İYİ Parti’de ise bir isim sadece çıktı şu ana kadar. Ancak İYİ Parti isim açıklama işini bence her iki partinin de aday ismi telaffuz etmesini bekleyecek. 
Bekleyip göreceğiz…. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi