Altılı masa liderlerine önerim

Millet İttifakının bileşenleri olan altı partinin lideri önceki gün üçüncü kez bir araya geldi. Altı saat süren yemekli toplantıdan sonra yapılan açıklamaya bakılınca, ev sahibi olan Demokrat parti lideri Gültekin Uysal’ın daha önce söylediği laflar nedeniyle oluşan kırgınlığın ortadan kaldırıldığı ve masanın dağılmayacağını, demokrasi ve söz verdikleri gibi Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemin kurulması için birlikteliklerinin devam edeceğinin açıklanmasıdır.

Ne kararı aldılar

Altılı masayı oluşturan liderler uzun süren toplantı sonrasında yaptıkları açıklamaya bakınca Güçlendirilmiş Parlamenter için çalışma yapacaklarını teyit etmişler. Bunun için bir çalışma grubu oluşturulmuş bu grup;

* Siyasi Ahlak Yasası.

* Ekonomik ve Sosyal Konseye işlerlik kazandırılması ile ilgili düzenlemeler.

* Merkez Bankası bağımsızlığının teminat altına alınması.

* Uzun vadeli strateji ve planlamadan sorumlu bir kurumsal yapının oluşturulması.

Konularında yasal hazırlık yapmakla görevlendirilmiş.

Cumhurbaşkanı adayının kriterleri

Liderler kurdukları bu gruplar dışında, Millet İttifakının göstereceği Cumhurbaşkanlığı adayında aranması gereken kriterleri de kararlaştırmışlar.

Bunlar:

*Uzlaşmacı.

* Özgürlükçü.

* Demokratik değerleri içselleştirmiş.

* Milletin tamamını kucaklayan.

* Siyasi ahlak ilkelerini benimseyen.

* liyakat sahibi

Olan birisi 13. Cumhurbaşkanı adayı olacakmış. Şimdi düşünün bakalım bu kriterlere en uygun aday kim ve kim işaret ediliyor?

Ayrıca ABD’nin Başkanı Biden olmayan Ermeni katliamına katliam dediği için onu kınamışlar. İyi de Sn. Başkanlar, Osmanlı askeri iken, Rusların Anadolu topraklarına girmesi ile onların safına geçen silahlarını eski mensubu olduğu Osmanlıya çevirenlere teşekkür edilip gül mü verilseydi? Ayrıca o bölgede kalan Ermenilere zarar verilmesin güvende olsunlar diye tehcir edildikleri için teşekkürü o dönemin Osmanlısı hak etmiyor mu?

Masa liderlerine önerime gelince

Altılı liderin Pazar günü toplanmasından bir gün önce DEVA Partisi lideri Ali Babacan ile Esenyurt İlçesinde iftar programında bir arada oldum. Kendisine acizane diğer liderlere de ulaştırmak üzere şu tavsiyelerde bulundum. Bir gün sonra yapılan ve altı saat süren toplantıda söyleyip söylemediğini bilmiyorum. Şunları söyledim.

Başta siz uzun yıllar ekonomiyi yönettiniz, Diğer müttefikiniz ülkemizde Başbakanlık, bakanlık yaptı. Aranızda İçişleri Bakanlığı yapan var. Ana muhalefet Lideri ve Belediye Başkanlığı yapmış olan ve milletvekili olan var.  Hepiniz halktan geldiğinizi söylüyorsunuz ama onların çektiği çileyi, yokluğu, yoksulluğu, adaletsizliği, işsizliği, durdurulamayan enflasyonu ve döviz kurlarını anlatıyorsunuz.

Ahla vahla olmuyor

Efendim halk bunları zaten biliyor, bire bir yaşıyor, sizler halkın yaşadığını onlara anlatmak yerine çözümlerinin nasıl olacağını anlatıp onları yani bizleri ikna etmeniz gerekmiyor mu?

Sizler, “Çözüm var” diyorsunuz, “Çözeceğiz” diyorsunuz ama nasıl olacağını anlatmadığınız için halkta tereddütler oluşuyor. Somut örnek ve projeler duymak istiyor.  Halka gidince siftah ettin mi? Cebinde kaç lira var. İşin var mı? Gibi sorular yöneltiliyor. Cevap ise yine sizler veriyorsunuz ve “Vah, vah. Yazık, yazık olmuş” diyenleriniz var. Bu yeterli değil. Sizler o esnafa ve cebinde parası olmayanlara gelecekte cebinin nasip para göreceğini ve siftah etmek yerine işlerinin nasıl düzeleceğini anlatmalısınız” dedim. İletti iletmedi bilemem ama altılının bunları yapması gerekir diye düşünüyorum.

İYİ Parti birinci parti olabilir

Daha önce Millet İttifakı’nın büyük şemsiyesi içinde üçüncü ittifak olabilir, bunun için dede DEVA, GELECEK, Saadet, DYP, AP, Büyük Türkiye Partisi olmalı ve tek parti olarak seçime girerse başarı sağlanır demiştim.

Şimdi, saydığım bu partiler, doğruyu söylemek gerekirse, CHP Listelerinden aday gösterilirse, 1950 yılından itibaren din pazarlamacılığı yapan partilere oy veren dindar, mütedeyyin halkımız yapılan haksız kötülemeler sonrasında CHP amblemine mühür basmaya bilirler. Bunun için İYİ Parti listelerinden, “Sen ben” demeden ve “Mesele vatan ise gerisi teferruattır” denilerek seçime girmesi takdirin de, yaratılan bu sinerji ile İYİ Parti kendi oyları ile diğer partilerin oylarını toplayarak birinci parti olabilir diye düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Dolu Arşivi