Bazı cümlelerimi kabul etmeyecekler

Geçtiğimiz hafta yıllarca Çatalca’da eğitim gören gençlere öğretmen olarak yol gösteren ve iki dönem Çatalca’ya Belediye Başkanlığı yaparak hizmet eden, kendisiyle uzun süre çalıştığım ve bu dönemde daha yakından tanıma fırsatı bulduğum değerli büyüğüm Cem Kara’yı aramızdan ayrılışının 2. Yılında mezarı başında andık. Cem Başkanım'ın mekanı cennet olsun, nur içinde yatsın. Kendisiyle ilgili duygu ve düşüncelerimi pek çok kez yazdığım yazılardan biliyorsunuz. Her zaman benim için çok kıymetli bir insan olarak anılarımda, düşüncelerimde ve ondan öğrendiklerimde yaşayacak.

Cem Kara için yapılacak anma töreninin günü ve saati ailesi, çalışma arkadaşları, dostları, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner’in kendi şahsi sosyal medya hesapları ve Çatalca Belediyesi Sosyal Medya Hesaplarından anma töreni öncesinde paylaşılıp, duyurulurken Çatalca CHP İlçe Başkanlığı tarafından hiçbir paylaşımda bulunulmaması, pek çok bilgiyi SMS yoluyla parti üyeleri ile paylaşırken o yolla da bir bilgi paylaşımında bulunulmaması dikkatimi çekti. Ak Partili bir belediye başkanı olarak Mesut Üner, Cem Kara’ya bu kadar değer verip bir anlamda sahip çıkıp, vefalı bir tavır sergilerken Çatalca CHP İlçe Örgütü’nün bana göre duyarsız tutumu beni hem şaşırttı hemde üzdü. Her ne kadar siyasi görüş olarak birbirimizden uzak olsakta her zaman Sayın Mesut Üner’in insani değerlerinin yüksek olduğunu söylemekten de asla gocunmam. O günde anma programına İstanbul CHP İl Başkanı Sayın Canan Kaftancıoğlu gelmişti ve bende bilerek Mesut Üner’in tavrının ne olacağını izlemek için çok yakınında bulunuyordum. Mesut Üner, Canan Kaftancıoğlu’nu aracından indiği gibi karşıladı, tokalaştı ve tokalaşırken sadece hoşgeldiniz dedi. Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner diye unvanını önüne koyarak bir karşılamada bulunmadı. İşte bu duruşu sosyal medya da yaptığı paylaşımda, Cem Kara için ağabeyim demiş ya bana bu söyleminde ne kadar samimi olduğunu gösterdi. Yani bu anma töreninde ben bir belediye başkanı olmanın yanında değer verdiğim bir ağabeyimi anmak için bulunuyorum hissiyatını verdi. Bir kez daha kendisini çok takdir ettim. Her zaman söylüyorum yine dile getireceğim kibirden uzak, samimi, vefalı ve insan gibi insan. Günümüzde insan görünümlü insan çokta insan gibi insan ne yazık ki az.

Şunu da yazmalıyım elbette Çatalca CHP İlçe Başkanı Sayın Mehmet Çoban’da anma töreninde bulundu. Cem Kara’nın ailesinin yanındaydı. Bu tabiki Mehmet Çoban’ın bulunduğu görev gereği olması gereken bir törendi. Çünkü Cem Kara, iki dönem Çatalca Belediyesi’ni Cumhuriyet Halk Partisi’ni temsil ederek yönetmişti. Yani Sayın Mehmet Çoban’ın orada bulunması bir yerde görevi iken Mesut Üner’in orada bulunması tamamen kendisinin tercihi ve insani duruşudur. Çatalca CHP İlçe Başkanlığı anma töreni öncesi sosyal medya paylaşımında ya da partilileriyle SMS paylaşımında bulunsaydı (bulunduysa ben görmedim) belki Cem Kara’yı seven pek çok üye katılım sağlayacaktı. (Şunu da belirtmek istiyorum tören sonrası Çatalca CHP'nin sosyal medya hesabında törene katılım sağladık paylaşımını gördüm) Bu durumda aklıma gelen tek şey bazen insanların duygularıyla bulundukları görevlerin gereklerini karıştırıyor olması. Bu dönem görevde olan Çatalca CHP İlçe Yönetimi’ndekiler için Cem Kara büyük bir değer olmayabilir ancak Çatalca’daki pek çok CHP’li üye için önemli, değerli ve kıymetlidir. Durumlara ve kişilere kişisel fikirlerinizle değil partili kimliğinizle bakmayı denemelisiniz. Bu hayatta bildiğimiz tek gerçek her canlı bir gün ölümü tadacak. Hayat kısa ve ne zaman sona ereceği belirsiz bu nedenle bizden geriye kalacak tek şey karşımızdaki insanlara hissettirdiklerimiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Savaş Atak Arşivi