Beklenen an geldi

Seçim çalışmaları nedeniyle politikacılar sokak sokak, ev ev, dükkan dükkan geziyor. İşte bu kaçırılmaması gereken büyük bir fırsat diyorum. Özellikle Çatalca’nın sorunlarının çözümü için, piknik alanları için, eğitim için, çiftçinin ve üretici için, tüm sorunların dile getirilmesi için fırsat kapınıza geldi.
Bu işin asıl muhatapları olan politikacılar ayağınıza kadar geliyor. Sosyal medya üzerinden yazarak çözüm bulmaya çalışan, yerel siyasetçilerden medet uman ama işi bir türlü çözemeyenler için büyük     fırsat.
Piknik alanlarında yaşanan sorunları anlatın, Çatalca’da sahillere bile para ile girmek mecburiyetinde kaldığınızı anlatın, belki çözüm bulunur.
Sorunlarınıza çözüm bulmuyorlarsa oy vermeyin çözümünüz bu kadar net.
Peki nedir bu sorunlar?
Biraz hafıza tazelemek gerekirse hemen özetleyeyim. Çiftçinin durumu zor işte bunları anlatmanın tam zamanıdır. En pahalı mazotu kullandığınızı hangi zor şartlarda üretim yaptığınızı anlatmalı ve beklentilerinizi dile getirmelisiniz. Çatalca’nın Ferhatpaşa Mahallesi’nde acilen bir okul ihtiyacı olduğunu nasıl ki sosyal medyadan gündeme getiriyorsanız, çocuklarınızın kaç kişilik sınıflarda ne şartlarda eğitim gördüklerini anlatıp, çözüm     istemelisiniz.
Çatalca günü birlik turizm alanı olarak ilan edilmiş, yeşili ve doğasıyla İstanbullunun bahar ve yaz aylarında piknik yapmak ve dinlenmek için tercih ettiği bölgelerden bir tanesi. Çatalca Mahalleleri’nde Orman İşletmesi’ne ait bölgeler ise mesire alanına dönüştürülmüş, buradan elde edilen gelirler ise o mahalledeki amatör spor kulüplerine aktarılıyordu. Ancak şimdi bu mesire alanları amatör kulüplerden alınıp ihale ile verilecek. Kulüpler tepkili halk tepkili…
Sahiller var birde, yaz aylarında ailenizi alıp Ormanlı Mahallesi’nde denize gireceğim diyorsanız, burası mesire alanıdır ücret ödeyeceksiniz deniliyor. Birileri her ne kadar sahiller halkın dese de Ormanlı ve Çilingoz Bölgesi’nde bu böyle değil, parayı veren denize girer güneşin tadını çıkartır.
İlçedeki mesire alanlarının içerisinde bir tane yer var ki orası ise evlere şenlik. O mesire alanını nasıl aldığı bilinmeyen bir işletmeci kapıda sizden para alıyor. Üstelik bu bölge tarihi ile tescillenmiş bir bölgedir. Diyelim ki bu bölgeye geldiniz Tarihi İnceğiz Mağaralarını gezmek istiyorsunuz; eğer girişteki tarihi mağaraları gezerseniz para ödemenize gerek yok ama biraz daha ilerideki tarihi mağaraları gezecekseniz ya piknik yapacaksınız, ya da piknik yapacakmış gibi giriş parasını ödeyeceksiniz ki diğer tarafa geçebilesiniz. Aksi taktirde giriş ücreti ödemeden diğer tarafa geçmenize izin verilmiyor. Yıllardır bu durum böyle, herkes isyan ediyor. BİMER üzerinden Çatalca Kaymakamlığı’na, Çatalca Belediyesi’ne yazıp bu sorunu anlatıyorlar, ancak herkes topu birbirine atıyor. Büyük bir belirsizlik büyük bir karmaşa var ama çözüm yok.
Hazır yazmışken bende buradan yetkilileri göreve davet ediyorum. (yine çözemeyecekler biliyorum) Sevgili Çatalca Kaymakamlığı, değerli politikacılar artık şu İnceğiz karmaşasını bir çözüme ulaştırın. Adamlar mesire alanına girişte piknik yapanlardan para alıyorsa alsın. O mesire alanını hangi ihaleden, hangi şartlarla, kaç yıllığına aldılar diye sorgulamaktan vazgeçtik artık. Ancak tarihi alanları gezmeye gelen insanların ücretsiz girişine izin versinler. Ya da küçük bir önerim olacak, ellerinde mangal ızgara varsa geçiş ücreti alsınlar. Bu şekilde söylenirse belki burada ellerinde pos makineleriyle dolaşan arkadaşları ikna edersiniz. Sevgili Çatalca Halkı İnceğiz gibi diğer mesire alanları ve sahillerle ilgili sorunlarınızı bu gün kapınıza kadar gelen politikacılara anlatın, anlatın ki çözüm bulun. Yarın seçim bittiğinde daha çoook şikayet dilekçesi yazar ve cevaplarını beklersiniz benden     söylemesi…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Savaş Atak Arşivi