Trabzonspor'un ilgilendiği Daniel Gazdag kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı?

Trabzonspor'un ilgilendiği Daniel Gazdag kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı?
 DAMGA Editörü
Ocak ayı transfer döneminde halen takviye yapmayan Trabzonspor'un gündeminde birçok isim bulunuyor. Onlardan biri de Daniel Gazdag. Peki, Trabzonspor'un ilgilendiği Daniel Gazdag kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde

Trendyol Süper Lig'de oynadığı son maçta Kasımpaşa'ya yenilen Trabzonspor'da transfer çalışmaları devam ediyor. Kötü giden sezonu artık lehine çevirmek ve önce Beşiktaş'ı yenip ardından da sezonu Avrupa kupaları biletiyle tamamlamak isteyen bordo mavililer gündeminde pek çok ismi bulunduruyor. Onlardan biri Rafa Mir, diğeri ise Tim Jabol-Folcarelli oldu. Yönetim son olarak Daniel Gazdag'ın peşine düştü. Peki, Trabzonspor'un ilgilendiği Daniel Gazdag kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

daniel-gazdag-trabzonspor.jpg
Daniel Gazdag

Orta sahaya ikinci takviye

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan geçtiğimiz günlerde katıldığı televizyon programında 2 orta saha alacaklarını ifade etmişti. İlki Tim Jabol-Folcarelli olarak dikkat çekti. İkincisi'nin ise Daniel Gazdag olduğu öğrenildi. Sports Digitale muhabiri Reşatcan'ın haberine göre Karadeniz temsilcisi yıldız ismi listesine aldı.

daniel-gazdag-trabzon.jpg
Daniel Gazdag'ın eşi bu fotoğraf için; "Eşim bana hiç böyle bakmadı" sözleriyle esprili bir yorumda bulunmuştu.

Daniel Gazdag kimdir?

Trabzonspor'un transfer listesinde bulunan Daniel Gazdag, 2 Mart 1996 tarihinde Macaristan'ın Nyíregyháza şehrinde doğdu. 27 yaşındadır. Futbola Nyíregyháza Spartacus'ta başladı ve 2010'da alt yapısından girdiği Honved takımının formasını 11 sene giydi. Çıktığı 212 karşılaşmada 31 gol ve 32 asistlik performans sağladı. Bu da MLS kulüplerinden Philadelphia'nın dikkatini çekti ve 1.5 milyon euroya Amerika Birleşik Devletleri'nin yolunu tuttu. Amerikan temsilcisi ile sahada yer aldığı 114 karşılaşmada 51 kez rakip fileleri sarsıp 15 defa gol pası verdi. Milli takım ile 23 kez yeşil çimlere ayak bastı ve rakip file bekçilerini 4 kere mağlup etti. 1.78 metre boyundaki Gazdag'ın güncel piyasa değeri 8 milyon euro ve 1 senesi opsiyonlu olmak üzere 31 Aralık 2025 tarihine kadar takımıyla kontratı var. Orta saha merkezinde ve 10 numarada forma giyebiliyor. Kariyerinde 1 Macar ligi ve 1 Macaristan kupası kazandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.