Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Çatalca'da ilginç sonuçlar!

Çatalca'da seçimin aslında tam bir     1 Nisan şakası olduğunu söylesem     yeridir vallahi! Ne Ekrem İmamoğlu'nun oyu Cem Kara ile, ne Binali Yıldırım'ın oyu Mesut Üner ile, ne Mesut Üner'in oyu kendi meclis üyeleri ile, ne de Cem Kara'nın oyu kendi meclis üyeleri ile hiç uyuşmuyor.
Binali Yıldırım 22 bin 516 oy alırken, Mesut Üner 25 bin 118 oy almış.
Ekrem İmamoğlu 25 bin 62 oy alırken, Cem Kara 22 bin 516 oy almış.
Mesut Üner 25 bin 118 oy alırken, Meclis Üyesi Listesi 23 bin 659 oy almış.
Cem Kara 22 bin 546 oy alırken, Meclis     Üyesi Listesi 22 bin 999 oy almış.
Ve hatta meclis üyelerinin oyları ile ilgili     yapılan itirazlar sonrası değişimler söz konusu olacak gibi belki ama, tüm bu farklılıkları     gözler önüne serelim bari... 
Ekrem İmamoğlu'na oy veren neden     Cem Kara'ya oy vermedi? 
Mesut Üner'e oy veren neden Binali     Yıldırım'a oy vermedi? 
Mesut Üner'e oy veren neden meclisine     daha az oy verdi? 
Cem Kara'ya oy vermeyen neden Meclisine     daha fazla oy verdi? 
Sorulara bak değil mi? Gel de şimdi hem     matematiksel olarak, hem de mantık olarak     işin içinden çık! 
Ben seçimlere iki gün kala yaptığım canlı yayında "AK Parti seçimi Çatalca'da alacak, Çatalca Mesut olacak, diyenler var. Sanırım AK Partili olmayanlardan da size teveccüh var" dediğim zaman Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner de pek konuyu algılayamamıştı. Yani Binali Yıldırım ile aralarında ki oy     farkının tek sebebi bugüne kadar CHP'ye ve diğer partilere oy vermiş ama AK Parti'ye oy vermemiş 3 Bin'e yakın kişinin oyunu aldı Mesut Üner!
Büyükşehirde Ekrem İmamoğlu'na,     Çatalca'da Mesut Üner'e oy veren kesimden bahsediyorum. Peki Meclis Üye Listesi ile Üner arasındaki farkın sebebi ne? Şu ki Üner'e oy veren bir kesim, CHP'nin listesine oy verdi. Yukarıdaki söylediğim sebepten ötürü hem de! CHP ve İYİ Parti Meclis Üyelerinin çalışmaları Belediye Başkanlığına oy getirmedi.     Aksine kaçırdı.
Çatalca'da CHP eğer ki seçimi kaybetti ise bunun sebebinin Cem Kara'nın 10 yıl boyunca     ekibim dediği kişiler sebebi ile olduğu da     aşikardır.
Bunların başında da kimse kusura bakmasın ama kimlerin geldiğini herkes biliyor. Ben bir çok kişinin yakın süreç içerisinde CHP Çatalca İlçe Yönetimini istifaya davet edeceğini de     buradan bir defa daha ilan ve iddia etmek     istiyorum.
Yani sizce de bu oy dağılımları bildiğiniz 1 Nisan Şakası gibi! Hani bizler seçim öncesi     "Meclis ve Başkan Adayları arasında oy     farklılıkları olacak" demiş olsaydık "Hadi lan ordan" diyen bir tepe insan çıkardı.
Devir teslim...
Çatalca Belediye Başkanlığı devir teslim     töreni Perşembe günü de olabilir Cuma günü de! Pazartesi gününe de kalabilir. Sebebi ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile     ilgili yapılan sandık itirazları.
Neyse işin özü şu ki Belediye Başkanı Mesut Üner'in koltuğu oturması sonrası bence bu     ilçede çok daha fazla önem taşıyan bir konu haline geldi. Kimler ne görev alacak? Ekibi kimlerden oluşacak, hangi meclis üyeleri başkan yardımcısı olacak? Bugün itibari ile hepimiz iddia ediyorum bu konulara kilitleneceğiz. Hayırlı ve uğurlusu olsun da gerisi boş yani...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi