Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Çatalca ve salgın!

 
Çatalca’da Corona Virüs salgınında elde edilen başarı, İstanbul’un diğer tüm ilçelerine bakıldığında hafife alınacak bir konu değil. Ve bu başarının arkasında yatan tüm nedenleri buranda paylaşmak ta bizlerin boynunun borcudur.
Başta Çatalca ilçe Hıfsızsıhha Kurulu! İlçe Kaymakamı İnci Sezer Başkanlığında, Belediye Başkanı Mesut Üner ve diğer birkaç daire müdüründen oluşan bu kurul, ilçemizdeki vatandaşların da aşırı derecede duyarlılığı ile Corona Virüse karşı başarıyı getirmiştir.
 
İlçe halkımızın çoğunluğu mahallelerde evleri bulunan insanlardan oluşuyordu. Mahalle derken eski adı ile köylerimizden bahsediyoruz. Yani ilçe nüfusumuzun neredeyse yüzde 25’i köylerdeki evlerine gittiler.
 
Çatalca’daki vakaların çoğunluğuna bakar isek merkez, Karacaköy, Binkılıç, Subaşı yoğunluk açısından en fazla olan bölgelerimizdi. Çok şükür onlar da şu an tertemiz diyebiliriz.
 
Fakat buradan Çatalca Belediyesini, Belediye Başkanı Mesut Üner’den tutun da, başkan yardımcılarına, müdürlerine, elinde dezenfekte aletini tutan, şoförler, süpürgeciler de dahil olmak üzere tüm personeli herkesin huzurunda kutluyorum.
 
Çatalca Belediyesi tüm mahallelerimizi defalarca dezenfekte ettiler ve etmeye devam ediyorlar. Berberler, bakkallar, marketler, kahvehaneler, spor salonları ve aklınıza gelebilecek bir çok özel işletmeler bile dezenfekte edildi.
 
Bu kadar dar imkanlar, geniş coğrafya ve köy meydanlarına bile yetişebilen bir belediyeyi tebrik etmemek eşeklik olur.
 
Ve en önemlisi;
 
Çatalca Halkı! Seni canı gönülden kutluyorum. Evde Kal çağrılarına kulak veren, sokağa çıkma yasaklarında evlerinden, ev bahçelerinden sokağa çıkmayan ve neredeyse tüm ilçelere göre yasaklara en fazla riayet eden Çatalcalı Vatandaşlar!
Sizler bu ilçede bu işin asıl kahramanlarısınız. Tabi sağlık personelimiz. Onların bu dönemde hakkı ödenemez…
 
Perşembe günü Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ile olan “ Pandemide Çatalca!” söyleşimizi yayınlayacağız. Pandemi sürecinde Çatalca’da neler yapıldı? Millet Bahçesi Projesi, Yüzme Havuzu Projesi, Kaldırım Genişletme Çalışmaları ve Mesut Üner’İn kafasında ve projelerinde ki “ Geleceğin Çatalca’sı”
 
Sakın Kaçırmayın!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi