Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Çok ivedi... 

Çatalca'da son 20 yılın şantiyesi sürerken, yani büyük işler gerçekleşirken, küçük gibi görünen diğer sorunların bir gün karşımıza dağ gibi çıkacağı gerçeğini hiç birimiz unutmamamız gerekiyor... 

Tapusuz Köyler! 

Tapusuz köylerin sorununu " 130 yıllık tapu sorunu çözüldü" diye manşetlere taşıyan biz gazeteciler şu an tabiri caiz ise şey kadar pişmanız.  Özellikle bu cümleyi sarf edenlerin cümlesi olarak manşetlere taşıdık ama aradan geçen neredeyse 3 yıl gibi bir süre olmasına rağmen tapusunu alabilen tek bir Allah'ın kulu yok. Aksine taleplere " RET" Yanıtı gelen yüzlerce vatandaşımız var. Bu konuda kısa süre içerisinde geniş bir sayfa köşe ayıracağım.  Ama olan muhtarlara oluyor onu da belirtmeden geçmeyelim. 

Pazar Yeri...

Çatalca'nın şu anki gündemlerinden bir tanesi de yeni pazar yeri. Vallahi 65 yaş üstü pek memnun değil, 65 yaş altı da memnun değil. Neden derseniz, mecvut alan, eski alana nazaran hem şehir merkezine biraz daha uzak, hem yokuş... Bir yandan da alışılagelmiş yerden farklı bir dizayn. Herkes kendi pazarcısının yerini arayıp duruyor. Üstü kapanacak! O daha bir sıkıntı. Mevcut alan tamamı ile dolma toprak. Alt yapı yapılacak. Yapılan tuvaletler falan da hiç te doğru yerde değiller. Pazarın bütünlüğünün içine etti. 

Ama her şeye rağmen Allah'tan bu kadar büyük bir yerimiz var. Olmasa idi ne olurdu? 

Pazarlar, hem sebze pazarı, hem giyim pazarı sokak aralarında olacaktı. Bir de işin bu tarafından bakalım. Yani yer güzel ama gidiş yolları vatandaş için sıkıntı. 

Ben fikrimi Belediye Başkanı Mesut Üner ile paylaştım. 

Dedim ki;

"Noterin ilerisindeki aşağıya inen yolun hemen kenarına açık alanlar için yapılan yürüyen merdivenlerden koyalım. 65 yaş üstü için sadece Perşembe günleri açık olsun." 

İddia ediyorum bir çok vatandaşımız için müthiş bir kolaylık olacak. Görünen o ki pazar yerinin başka bir yere taşınması artık çok zor. O zaman halkımızın " Çok yokuş" serzenişine kulak vermek lazım. Bunun en basit çözüm yolu, açık alan yürüyen merdivenlerinin ivedi olarak yapılmasıdır.

Sokak hayvanları... 

Bir türlü çözüm üretemediğimiz konularımızdan bir tanesi. Sokak hayvanları noktasında en fazla şikayet " Köpekler çocuklarıma saldırdı" olarak tarafıma ulaşıyor. Diğer taraftan hayvansever vatandaşlarımız da bizzat beslenmeleri ile ilgili sıkıntıları dile getiriyor. Yani her iki kesimin de şikayetleri var. Çatalca' ya geçmişte de dediğim gibi hayvan barınağı değil  " Sokak hayvanları için yaşam alanı" en kısa sürede ve ivedilikle üretilmelidir... 

Trafik... 

Ne yaparsanız yapın, Çatalca'da parklanmanın önüne geçmeden, trafik sorununu çözemezsiniz. İstediğiniz kadar yol genişletin, park cepleri yapın. Olmuyor, olduramıyoruz.  Ben nacizane fikrimi söyleyeyim. Yol kenarları diğer tüm ilçelerde olduğu gibi belli bir dakikadan sonra ücretli olsun, bakın bakalım yanlış parklanma ve trafik sorunu kalıyor mu bu ilçede? Bir de kaldırımları genişletti ya Mesut Üner Başkan, onlar da bazı esnafların dükkanlarına döndü. Kaldırımlar kimsenin babasının malı değil demişti oysa? Kaldırım işgalleri derhal sonlandırılmalı ki, ivedilikle yine Mesut Başkanın " Kaldırımları halkımıza açtık" cümlesi yerini bulsun. 

Yıkımlar...

Çatalca Belediyesi belkide son 20 yılın en fazla kaçak yapı yıkımlarını gerçekleştiriyor. Ama gel gelelim bu yıkımlarda basın davet edilmiyor. Yıkımları da hali ile kimse görmüyor. Bence basın bu yıkımlara davet edilmeli ki herkes ibreti alem olsun diye görmeli bu haberleri. Bu da ivedilikle yapılması gereken işler arasında. 

Ve 8 Ekim... 

Çatalca'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun Günü... Bütün ilçe bir bayram havasında bayraklar ile süslenmeli.  Esnaflara bayraklar dağıtılmalı.  İlçe kırmızı beyaz gelinliğini giymeli. Hem de en ivedi şekilde... 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi