Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Freni patlamış kamyon!

Çatalca halkı ne istiyor? Vay soruya bak! Belediye Başkanından memnun musun? Bu daha da ilginç bir soru? Sence AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı kim olmalı? Ya da CHP’nin? Ya da İYİ Partinin?
Çatalca’da olmasını istediğin ama bir türlü olmayan şeyler neler? Çatalca’da yaşamaktan memnun musun? Yada mutlu musun? Gelecek açısından bu ilçeden ümitli misin? Gelecekte Çatalca’da yaşamak nasıl bir şey olacak sence? Geleceğe çok gitme, bugününden mesut musun?
İşin özü o kadar çok soru var ki Çatalca halkına sorulacak! Sor, sor, sor, sor bitiremezsin. Lakin bu halkın gözünün içinde bir mutsuzluk sezinliyorum.
Mutsuzluğun ana nedeni ne biliyor musun? Bu ilçede ülkemizin diğer ilçelerine nazaran çok daha fazlası ile hissedilen ekonomik kriz. Sebep? Neden bu kadar çok hissediliyor! Depremin ana merkezi, merkez üssü! Emlak sektörüne bel bağlamış bil ilçeden bahsediyoruz çünkü! Onlarca yapılan yeni bina var. Daire satışları sıfır. Kelepir yer düşmez ise tarla, arsa ve her türlü taşınmazın satışı söz konusu değil! Toprağa yada eve yatırım “ Güm”.
İmar Barışı diye bir şey çıktı. 31 Aralık 2017’ye kadar yapılmış olan yapılar denildi. Bizde ki binleri bulan, yapı kayıt belgeleri bile alınmış o kadar çok bu tarih sonrası yapılan yapı var ki Çatalca Belediyesi 1100’ü geçen tutanak tutmuş. Herkes parasını bu yapılara gömüyor. Şimdiden sonra “Yapı Kayıt Belgeli Kaçak” ilanları görmeye başlayabiliriz. Devletin verdiği tarihten sonrası kaçak sonuçta. Peki Çatalca Belediyesinin tutanak tutup, ardından encümende para cezasını onayladığı bu kaçaklar yıkılır mı? Çatalca Belediyesinde nerde o … ! Ekipman canım ekipman! Yıkım ekibi yokmuş. Seçim üstü İBB de böyle bir riske girmez. Gönder gelsin
Yani işin özü şu an bu tarz iş yapan müteahhitler olmasa, inşaat malzemecileri de iş yapmasa! Vallahi ilçenin hali harap!
Ama biz ne istiyoruz? Yıllardır “Köylerde imar yok” deyip kıçımızı yırtmadık mı? Yırttık. Bugün imar yok ama bütün köyler ( Mahalle) bildiğiniz şantiye! Yapan yapana! Ancak köylü kuzu gibi bakıyor. Korkuyor bizim köylü! Çünkü bugüne kadar ne yapmaya kalktı ise “Hop! Sen dur bakalım! Yapamazsın" denildi. Oysaki “Şuraya iki göz oda yapayım” deyip izin almak istediği yere bir şey yapamadığı için satmıştı ya hani! Sonra iki misli de borçlanıp çocuğuna ilçe merkezinden daire almıştı! Bak o hiçbir şey yapamadığı için sattığı arsaya yada tarlaya, adamın biri geldi, iki ve hatta üç katı binayı yerleştirdi.
Gel de köylü amcamın üzüntünden kalp krizi geçirmesine şaşır! Var böyle örnekler ha!
Binlerce kaçak yapılırken, iktidarın ilçe başkanının sessizliği, devletin eli kolu bağlıymış gibi davranması, belediyenin ve İBB’nin seçim öncesi siyasi kaygısı, falan filan derken yıllardır savunduğum bir gerçeği alenen tekrar ediyorum;

KAÇAK KENT ÇATALCA!
Sen şimdi istediğin kadar Üniversite iste, eğitim kenti, sosyal kent, turizm kenti falan olacağını düşün! Çok değil 5 yıl sonra ne kenti olduğunu sen de göreceksin ama “Ah , Vah, Eyvah” ne işe yarar!
Velhasıl Çatalca üretmekten çok üreteceği toprakları tüketen bir ilçe haline geldi. Toprağını kaybettikten sonra kimi seçersen seç! Senin anlayacağın hemşerim;
Ahmet, Mehmet, Hasan, Hüseyin, Ayşe, Fatma… Kim belediye başkanı olur ise olsun, bu kamyonun freni çoktan patladı! Çatalca yokuş aşağı çarpacağı duvara doğru yol alıyor.
 Kimler el ele verip bu hale getirdi dimi? Sahi kimler? 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi