Frida ne diyor?

Geçtiğimiz günlerde Çatalca Belediyesi tarafından telefonlara gönderilen SMS mesajı oldukça dikkat çekiciydi. Çatalca'nın bazı mahallelerine İSKİ tarafından fazla tahakkuk ettirildiğinden bahsedilen su bedelleri için Kaymakamlık Tüketici Hakem Heyetine başvuruda bulunularak haklarını aramaları ve bedellerin geri istenmesi ile ilgili bilgilendirici bir mesaj gönderilmişti. Mesajın doğruluğu yanlışlığı tartışılır. Ancak Çatalca Belediyesi’nde bu tür toplumu ilgilendiren konularda araştırma yapan duyarlı bir ekibin olması takdir edilesi bir konu.

Ne güzel ki şikayetini nereye yapacağını bilmeyen vatandaşlarımıza yol gösteriliyor ve haklarını aramaları için bilgi paylaşımında bulunuluyor. Bu mesajın gönderildiği tarihi, Çatalca Belediyesi için bir milat kabul ediyorum ve bundan sonra hangi kurumda olursa olsun yapılan tüm haksızlıklar karşısında vatandaşı bilgilendirileceğini umut ediyorum. Mesela sürekli gidip gelen elektrikler nedeniyle elektronik eşyalarında arızalar yaşan vatandaşların elektrik kurumunu nereye şikayet etmesi gerektiği, kullanım tarihi geçmiş ürünler satan marketleri, gerçekten mesele hak aramaksa kaldırımları işgal eden, vatandaşın yürümesi gereken kaldırımları bir yerde gasp ederek haklarına giren iş yerlerini nereye şikayet edecekleri, hatta hak ve adaletten yana duyarlı bir bakış açısıyla halka hizmet etmenin önceliğiniz olduğunu düşünerek çalışana yapılan zam ile gıdadan giyime, doğal gazdan elektriğe tüm tüketim ürünlerine yapılan zamlar arasındaki dengesizliği vatandaşın nereye şikayet ederek hakkını araması üzerine de yol gösterici olmalarını diliyorum.

Gerçekten niyet vatandaşın hakkını aramaksa gönderilen bu bilgilendirici mesaj için kutluyorum ve dediğim gibi her alanda yapılan haksızlıkların önüne geçmek için bu tür mesajların olmasını diliyorum. Fakat bu sadece İSKİ ile sınırlı bir mesaj ise tamamen siyaset amaçlı, İBB’nin çalışmalarını karalamak, halkın gözünde itibar kaybettirmek içinse o zaman bu tavır hiçbir açıdan etik olmaz. Bu davranışın anlamı kazan kaldırmaktan başka bir şey olmaz ve bu tavırda kimseye fayda getirmez. İSKİ’nin uygulamalarında herhangi bir hata varsa elbette ki telafisi olmalı. Benim için önemli olan konu, bu güne kadar hiçbir ilçe belediyesinin büyükşehir belediyesini haksızlıkla itham eden bir mesajı gönderdiğine şahit olmadım. Bu gibi konular meclis toplantılarında meclis üyeleri tarafından dile getirilir ve çözüm yolları aranırdı.

Bir ilçe belediyesi vatandaşına büyükşehir belediyesini Tüketici Hakem Heyetine şikayet etmesi üzerine yönlendirmede bulunuyor. Peki toplantılara katılan meclis üyeleri bu gibi önemli konuda ne gibi adımlar attılar atıyorlar. Onlarda çözümü Tüketici Hakem Heyetine başvuruda bulunarak mı arıyorlar? Bu vatandaş meclis üyelerini ne diye seçti. Madem ki vatandaşın hakkını savunup koruyamayacaklardı, vatandaşı hakkını savunmak için başka bir kuruma yönlendirip yalnız bırakacaklardı ne diye aday oldular. Eğer İSKİ’nin tahakkuk ettiği bedel fazla ise ve sizde gönderdiğiniz bu mesaj ile beceriksizliğinizi örtbas edeceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bana göre bu mesaj “biz çözüm bulamıyoruz sizler kendi çözümünüzü kendiniz bulun ve şu kuruma şikayet ederek hakkınızı arayabilirsiniz” demektir. Bu halkında artık beceriksizlere de basiretsizlere de tahammülü kalmamıştır. Size düşen taşıdığınız o unvanların hakkını vermek ve vatandaşın hakkını sonuna kadar savunmaktır.

Peki Frida Kahlo ne demiş; “Yüzünüze bakıp, utanmadan size yalan söyleyecek cesaretleri vardır da; zeki olabilme ihtimalinizi düşünebilecek beyinleri yoktur.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Savaş Atak Arşivi