İkinci turda sakin geçsin

Sokakta, kafede, kahvede, evde, okulda, işte, parkta aklınıza neresi gelirse orada genel seçimler konuşuluyor. Ülke olarak ikinci tura kilitlenmişken bazı sosyal medya mecralarında çok ılımlı ve sakin geçen seçimler üzerine yerli yersiz paylaşımlar, yorumlar yapılıyor. Oysa seçimler ülkemizde beklenenden daha sakin geçti. Hatırlayın yine seçim öncesi bazı sosyal medya mecralarında olmadık yorumlar, uydurma kaos senaryoları ile insanların gergin ve tedirgin olmasına neden olan pek çok paylaşımı gördük. Ancak ne mutlu ki ülkemizde söylendiği gibi kötü olaylar yaşanmadı. Şimdi de bazı hesapları kendil tarflarına oy vermeyenleri hainlikle, nankörlükle itham ederken diğer karşıt görüş ise kendilerine oy vermeyenlerin ülkeyi karanlığa götürdüğü yönünde ifadeler kullanıyor.

Görüyorum ki sosyal medyada bu ve benzeri yorumlar çok ciddiye alınıyor. Aklı başında bilgi birikimi olduğunu düşündüğünüz insanlar bile bu ve benzeri yorumları ciddiye alıp paylaşımlar yapma çabasında oluyor. Adı üzerinde orası sanal alem orada atıp tutmak çok kolay, bende görüyorum bazı paylaşımlar ve yorumlar ciddiye bile almıyorum. Çünkü biliyorum ki bu hesapların birçoğu sahte hesap ve bu gibi paylaşımlarla olmadık gerilimler yaratma çabasındalar. Belki de amaçları ikinci tura kalan seçimleri gergin bir ortama taşımak. En iyisi mi yaptığı yorumlar hoşunuza gitmeyen hesapları engelleyin gitsin. Onların yazdıklarına siz cevap verdikçe sizi gören bir başka hesap cevap verir bu böyle uzayıp gider.

Ülken için bir şey mi yapmak istiyorsun sandığa git oyunu kullan, desteklediğin aday için bir şey mi yapmak istiyorsun sahaya çık çalış sonra sandıktan çıkan sonuca da saygı göster. Kaybettin mi git düşün biz neyi eksik yaptık diye ve o eksiklerini düzelt. Benim tavsiyem bu kadar boşuna kendinizi germeyin. Son olarak ülke genelinde ve yaşadığım ilçe Çatalca'da seçim süreci boyunca hiç bir üzücü olayın yaşanmaması için hassasiyet gösteren başta ilçenin mülki amirleri olmak üzere, emniyet mensuplarına, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Umarım ikinci tur seçimleri de aynı şekilde sakin ve hiç bir gerilim yaşanmadan geçer.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Savaş Atak Arşivi