Poligamik ilişkilere dikkat!

Poligami, bir insanın birden fazla kişiyle evli olması, sevgili olması, flört etmesi veya birlikte olmasıdır. Yani kısaca poligami çok eşliliktir. Bunun sonucunda ise ortaya poligamik ilişkiler, yani çok eşli ilişkiler çıkar.

Ne yazık ki bu durum, günümüzde inanılmaz derecede yaygın. Çoğunlukla erkeklerde rastladığımız poligamiye, artık kadınlarda da rastlıyoruz ve bu bir cinsiyet meselesi de değil, bence tamamen karakter meselesi. Bunun da dereceleri var elbette ama bir kısım o kadar aç gözlü ve doyumsuz ki, gökten kız veya erkek yağsın istiyorlar resmen. Bir kısım karşısındaki insanların da çok eşli olmasını istiyor, bir kısım ise hayatına giren kişilerde tek olmak istiyor ama kendisi hayatına gizlice tonlarca kişi alıyor. Yani o kadar fazla çeşit var ki, bazen hayatınızdaki insanın poligami olduğunu bile bilmezsiniz ve tuhaf tuhaf hareketlerde bulunduğuna şahit olursunuz. Oysa ki o bir poligamidir ve arkadan bir ton dolap çeviriyordur.

Poligaminin nedenlerinin de olduğu yazılıp çiziliyor ama bence ilk nedeni karakterdir. Yani onların poligami olma sebeplerini eminim biz de yaşamışızdır ama asla böyle bir hayat tercih etmedik. Herkesin karakteri farklı, biz kendimize böyle bir şeyi yakıştıramazken, bence onlar bundan keyif alıyorlar. Yoksa neden çok eşli olsunlar ki?

Ben çok eşli insanların ruhlarının yıprandığına inanıyorum. Sürekli farklı insanların kokusunu içine çekmek, farklı tenlere dokunmak ve hatta kime ne söylediğini, kiminle nasıl vakit geçirdiğini unutmak ve yalanlar söylemek, ihanete bulaşmak, kendini tonlarca insana açmak ve bölmek… Bunlar nasıl ruhu kirletip yıpratmaz ki?

Bu insanlar o kadar çok yorar ki, kendinizi korumak için gerçeği öğrendiğiniz veya gördüğünüz anda yapmanız gereken tek ve en iyi şey, arkanıza bile bakmadan kaçmaktır. Özellikle tek eşli biriyseniz ve tek eşli birisini istiyorsanız, çok eşli bir insan sizin için zaman kaybından başka bir şey değildir. Ben çok eşli bir insanın tek eşliye kalıcı olarak döndüğüne hiç şahit olmadım. Çok eşli olan insanlardan uzak durmanız, kendi ruh sağlığınıza vereceğiniz bir ödüldür. Aşık bile olsanız, ruh sağlığınızın her şeyden daha önemli olduğunu unutmayın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğçe Marik Arşivi