Herkes kendi havasında

Çatalca çok şanslı aslında, ülkenin Cumhurbaşkanı, iktidar partisinin genel başkanı nefes almak için zaman zaman cennet Çatalca'ya geliyor. Yerel belediye iktidar partisinden bu avantajı iyi kullanmalı. Bu ilçeyi niye tercih ediyorlar? Ormanının yeşili denizinin mavisi sakin ve huzur verici doğası ile insanı cezbeden farklı bir havası var Çatalca’nın… Ama talan ediliyor.

Çatalca’ya girişte sizi karşılayan bu güzel ilçeye yakışmayan taş ocaklarının yarattığı kötü görüntü. Diğer taraftan her bir tepesini zapt eden rüzgar tribünlerini kurmak için talan edilen ormanlar. Rüzgar tribünlerine yer açmak, yol açmak için yok edilen doğa. Bu cennet ilçenin ormanlarının göbeğinde taş ocağı var. Hatta bazıları tarihi yapıları bile yok ederek taş ocaklarını çalıştırdılar. Mera taş ocağına çevrildi bu ilçede…

Tarımla uğraşan çiftçi buğday ekmek için merayı sürerse kurallara uymasını sağlamak için hakim, savcı karşısına çıkarken Çakıl Merası’nı taş ocağı yapanlara kimse ses çıkartmıyor. Bu ilçeye hizmet yapmaya gönüllü olanlar, işte tamda bunları anlatmalı Sayın Cumhurbaşkanına. Doğa yürüyüşü için program yapanlar Cumhurbaşkanı ile fotoğraf vermek çabasında olacağına bu sorunları iletmeli, çiftçilik yapan meclis üyesi çiftçinin derdini, fırıncılık yapan meclis üyesi fırıncıların derdini, esnaflık yapan meclis üyesi esnafın derdini bir dosya halinde hazırlayıp sunmalıydı Sayın Cumhurbaşkanı’na…

Fox TV’nin ana haber bültenine bile konu edildi Çatalca’daki biten hayvancılık faaliyetleri en manidar olanı da Çatalca’nın manda yetiştiriciliğinde çok maharetli olduğu yeni keşfedilmişti ki ancak Çatalca’da manda yetiştiriciliği ne yazık ki bitme noktasına gelmişti. Çatalcalı manda yetiştiricileri nasıl tükendiklerini ana haber bülteninde isyan ederek anlatıyordu. Borç batağında olduklarını, tarım alet ve araçlarının icralık olduğunu, yem almak için nasıl borçlandıklarını haykırıyorlardı. Ama bizim iktidar partili siyasetçiler fotoğraf çektirip kenara çekildiler. Bu fotoğrafları sosyal medya hesaplarında ya da iş yerlerinin duvarlarında göreceğiz, anlayacağınız kendilerine çalışıyorlar. Herşeyi belediye başkanından da bekleyemezsiniz bu ilçenin yalnızca asfaltlanmayan yolları sorun değil. Böyle bir fırsat kaç kere karşınıza çıkar?

Peki siz bu fırsatı nasıl değerlendirdiniz? Cumhurbaşkanı ile fotoğraf çektirip o anı ölümsüzleştirerek mi? Ölümsüzlük fotoğraf karesinde yerini alamaktan öte yapılacak kıymetli hizmetlerin altına atacağınız imza ile olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Savaş Atak Arşivi