Süreç yolları ayırır mı?

Çatalca CHP kongre sürecini tamamladı. Delegeler mevcut İlçe Başkanı Mehmet Çoban'ı tekrar ilçe başkanı olarak seçtiler. Çatalca CHP'nin yeni ilçe yönetimine baktığımda tanıdık yüzler yok denecek kadar az. Mehmet Çoban yönetimini belirlerken belli ki yeni isimlerle yoluna devam etmek istemiş.

Tabi bunun yanında yaklaşan yerel seçimler ile ilgili bazı planlarda yapılmış gibi duruyor. Mehmet Çoban, yeni yönetim kadrosunu belirlerken pek çok senaryo üzerine düşünüp ince hesaplar yapmış gibi görünüyor. Beni en çok şaşırtansa Mehmet Çoban'a yol arkadaşlığı yapan, delege seçimlerinde ve öncesinde partisinin her çalışmasında öne çıkan Eftal Korkmaz'ın yeni yönetimde isminin olmaması oldu.

Çünkü Sayın Çoban Çatalca'da Belediye Başkan Adayı olacağını açık açık söylüyor. Hatta iddialı da en yakın rakibine 5 bin oy fark atacağını ifade ediyor. Böyle olunca yani Sayın Çoban dediği gibi aday olursa İlçe Başkanlığı görevinden de istifa etmek zorunda kalacak. Eftal Korkmaz İlçe Yönetimi’nde olsaydı bu süreçte Sayın Korkmaz'ın Çatalca CHP İlçe Başkanı olacağı yönünde beklentim vardı. Tabi yalnızca benim fikrim değil genel kanı böyleydi. Fakat Eftal Korkmaz sürpriz bir şekilde partililerinin karşısına Çoban'ın listesinde İl Delegesi olarak çıktı.

Mutlaka kendisine Belediye Meclis Üyeliği sözü verilmiştir, diye düşünüyorum. Çünkü kendisi siyasi olarak hedefleri olan birisi peki oldu ki Korkmaz'ı meclis üyesi yapmadılar ya da sıralamada arkalara atıldı. O zaman neler olur? O zaman Eftal Korkmaz'da partisine Çatalca Belediye Başkan Adaylığı için dosya verir ve Çoban'ın karşısına başka bir aday adayı da çıkmış olur. Olur mu olur! Siyasette neler gördük kim kimlere neler yaptı. Çünkü siyasette hedefleri olan bir kişinin kendi hedefleri doğrultusunda yoluna devam etmesi kadar doğal bir durum yok.

Yani hep bir isimin arkasında çalışmak, desteklemek ve o kişinin bir yere gelmesi için çabalamak zorunda değildir. Daha iyisini yapabilecek vasıflara sahip olduğuna inanan herkes kendi hedefleri için savaşmalıdır ki siyasette yeni isimler görebilelim.

Son olarak Çatalca Belediye Başkanlığına aday olduğu takdirde iddialı olduğunu söyleyen Sayın Çoban'ın ben aday olacağını düşünmüyorum. Her ne kadar kendisi aday olmak istediğini söylese de yerel seçimlere çok az bir süre kala adaylık başvurusu yapmayacak. Benim düşüncem bu yönde bakalım yerel seçimlere aylar kaldı neler olacak bekleyip göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Savaş Atak Arşivi