Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Kesin mi? O mu? Bu mu?

Çatalca’da sokağa çıkarken vallahi de, billahi de kırk kere düşünür oldum. İki soru gündemde! Ve herkes yolumu çevirip soruyor. Soru basit… Oraya kadar tamam da, cevabı zor be aga!
İlk soru! 
"Cem Başkan tekrar aday olacak mı? Adaylığı alabildi mi?"
Soru 2
“AK Parti’nin adayı Mesut Üner mi? Bir başkası mı? Her yerde yayınlandı Mesut Üner diyorlar!” 
Her iki sorunun aslında muhatabı ben değilim! Ancak öylesine alıştırmışız ki vatandaşı, bizim ağzımızdan duyduğunu garanti olarak konuşacak çünkü. 
Ancak görünen o ki Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın Ankara’da geçirdiği iki gün, ilçede bir hayli gündem haline gelmiş. 
Vatandaş Cem Kara’nın CHP Çatalca Belediye Başkan Adaylığına kesin gözü ile bakıyor gibi görünüyor. He CHP Genel merkez anlamında bir sürpriz yapar mı Çatalca’ya? Siyaset bu hiç belli olmaz. Açıkçası siyasette bir saniyenin bile önemi ve anlamı büyük.

1 Aralıkta istifa edecekler!
Çatalca Belediyesi Siyasi Başkan Yardımcıları Erhan Güzel ve Ufuk Akın 1 Aralık 2018 tarihi itibari ile başkan yardımcılığı görevlerinden istifa edecekler. YSK’nın açıklaması bu yönde olunca mecburen istifa etmek zorunda kalacaklar. 
Peki istifa ettikleri anda ne olur? Hiçbir şekli ile imza yetkileri söz konusu olmayacak belki ama, bence söz hakları olacaktır. Bu iki isim üzerinden yürüyen sistemden bir anda kendilerini çekmeleri demek, şu an için sistemin çökmesi demek anlamına geliyor! Geliyor mu yada? 
Aslında eski tas, eski hamam modundan çıkmak için çok iyi bir fırsat da diyebiliriz. Şimdi siyaset meydanına çıkma zamanı! Eğer ki her iki isim de siyasi arenada “ Benim siyasi gücüm var” noktasında kendilerine bir hayli güveniyorlar ya, işte o noktada varsa siyasi güçleri bunu göstersinler. Koltuktan kalktıktan sonraki siyaset, ile koltuktaki siyaset gücünü bizzat hep birlikte görelim. Çatalca öncelikle bu konuda çok hassas bir ilçedir. Koltuk gitti, iş bitti de olabilir. Koltuktan kalktı dostluk başladı da olabilir. 
Anlayacağınız şimdi kimin ne olduğunu hep birlikte göreceğiz. 
Gelelim AK Parti kanadına!

Mesut Üner gerçekten aday mı? 
Bana göre AK Parti Genel Merkezi yani Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tüm İstanbul’un kucağına siyasi bir bomba bıraktı. Şu an tüm ilçeler mevcut aday adaylarını tartışır hale geldi.
Peki Mesut Üner ile AK Parti Çatalca’da başarılı olabilir mi? Bence bir çok adaya göre bir hayli başarılı olacaktır. Seçimi alabilirliği ise tartışılır. Çatalca peki kadın aday istiyor mu? Yani kadın bir belediye başkanı istiyor mu ? Bu noktada da Çatalca’nın pek kararlı olduğunu düşünmüyorum. 
Çok kararsız vatandaşımız var. Ve bu kararsız oyların hangi partiye, ne kadar dağılacağı da çok önemli. Çatalca Belediye Başkanı kim olmalı sorusunu ise çok yakında soracağız. 
Ancak AK Parti Çatalca İlçe Teşkilatı içerisinde üç isme teveccüh çok fazla. 3 isim diyorum. Ve Ben AK Parti Belediye Başkan Adayının 14 Aralık’tan önce de açıklanmayacağı noktasında düşünce içerisindeyim. 
Çatalca’nın hem AK Parti, hem CHP kanadında Belediye Başkan Adaylarının açıklanmasının ardından, İYİ Parti’nin aday çıkartıp çıkartmayacağı, çıkartırsa kimi çıkartacağı konusu da ilçemizin bir hayli gündemini meşgul edecek. 
Bildiğim bir gerçek var. Doğru ve halkın takdirini kazanan bir adayla, İYİ Parti bir hayli zorlar. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi