Bir Whitney Houston hikayesi!

Aylar önce Whitney Houston’ın hayat hikayesini anlatan “I Wanna Dance with Somebody” filmi vizyondaydı. Film, bir döneme damga vuran müzik ikonu Whitney Houston'ın yıldızlığa yükseliş sürecini anlatıyor.

Whitney Houston, 6 Grammy ödül sahibi oldu ve dünyanın en çok ödül alan kadın şarkıcısı unvanını alarak rekorlar kitabına girdi. Whitney Houston, Michael Jackson ve Madonna'nın pop dünyasını sarsan devrimiyle eş zamanlı olarak parladı. Whitney Houston, 9 Ağustos 1963 günü Newark, New Jersey‘de dünyaya geldi. Annesi başarılı bir blues vokalisti, kuzeni Dionne Warwick ise oldukça başarılı bir şarkıcıydı. Ailesinin de etkisiyle küçük yaşta müziğe ilgi duydu ve “New Hope Baptist” korosunda söylemeye başladı. O zamanlar annesi gibi geri planda bir vokalist olarak kalmaktan başka bir şey düşünmüyordu. Hedefleri çok sınırlıydı. Fakat bu düşüncesi 11 yaşına kadar sürdü. Bir akşam ilk defa sahneyi kısa bir solo söylemek için aldığında seyircileri şaşkına çevirdi. Güçlü sesi herkesi büyülemişti. O günden sonra Whitney Houston’ın hep bir vokalist olarak kalamayacağı anlaşıldı ve Whitney’in yükselişi başladı. 1992’de Kevin Costner’la birlikte başrollerini paylaştığı The Bodyguard filminde söylediği ve çoğu insanın inanılmaz sevdiği “I Will Always Love You” adlı şarkı, bütün rekorları altüst etmişti.

Kendisi gibi şarkıcı olan Bobby Brown ile evlenen Whitney Houston, bu sorunlu evliliği 15 yılın sonunda bitirdi. Whitney, aşık oldu ve tamamen hislerini dinleyip bu evliliği gerçekleştirdi. Bu evlilik yanlış bir evlilikti çünkü söylentilere göre Bobby Brown, Whitney’i hem madde kullanımına alıştırdı, hem ihanet etti, hem de şiddet uyguladı! Houston, evli oldukları bir dönemde Atlanta kentinin banliyösündeki evinin güvenlik görevlilerini arayıp, kocasının kendisine şiddet uyguladığını söyledi. Ünlü çiftin evine giden polis, şarkıcıyı hırpalanmış bir halde buldu. Üst dudağında kesik ve yanağında çürük izlerine rastlanan Houston, apar topar hastaneye kaldırıldı. Boşanmalarından bir yıl sonra Atlanta'da amcasının yanında yaşayan Whitney Houston'ın 15 yaşındaki kızı Bobbi Kristina, kendisini ziyarete giden annesi Houston'ı önce bıçaklamaya kalkıştı, ardından bileklerini keserek intihara teşebbüs etmişti. Genç kızın, Kaliforniya'da annesiyle yaşamak istediği ancak reddedildiği için isyan ettiği açıklanmıştı.

Whitney’in 2007 yılında boşandığı eşi Bobby Brown, “Every Little Step” isimli bir kitapta kendi hayat hikayesini anlattı. Bobby Brown, eski eşi Whitney Houston’ın biseksüel olduğunu ve yakın arkadaşı Robyn Crawford ile gizli bir lezbiyen ilişkisi olduğunu açıkladı. Konu ile ilgili Us Weekly’e özel bir röportaj veren Brown, ”Whitney’in lezbiyen ilişkileri bir ara kulislerde çok konuşuluyordu. Tabii ki olan biten her şeyi biliyorum, 14 yıllık evliydik ve birbirimizin hayatlarında çok sırrı paylaştık” dedi.

Whitney Houston’ın bunu çoğu kez açıklamak istediğini, ancak annesi Cissy Houston’ın bunu asla kabul etmeyeceğinden çekindiğini söyleyen Brown’ın bu iddiaları, Whitney Houston’ın annesi Cissy Houston’ın 2013 yılında Oprah’ya konuk olup, kızı hakkındaki lezbiyen iddialarını şiddet ve nefretle yalanlaması akıllara geldiğinde güçleniyor. Zaten Whitney’in hayatını anlatan filmde en yakın kız arkadaşıyla duygusal ilişkileri de gözler önüne seriliyor. Hatta o bahsedilen kız, Whitney’in evlenmesine karşı çıkıyor ve eşiyle sürekli çatışıyorlar.

Whitney Houston, 11 Şubat 2012'de Beverly Hilton'daki bir odanın küvetinde baygın halde bulundu ve dev yıldız 48 yaşında hayatını kaybetti. Hayatı boyunca uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele ettiği bilinen Houston, ölmeden önceki süreçte bu bağımlılığından kurtulmak için uğraşıyordu.

Eğer Whitney’in hayatını merak ediyorsanız ve güzel bir müzikal film izlemek istiyorsanız “I Wanna Dance with Somebody”i izlemelisiniz çünkü bu film, müzikal anlamda beklentileri karşılamakla birlikte Whitney Houston’ın yaşadıklarına ve hayatına dair gelişigüzel bilgiler veriyor. İzlerken keyif alacağınızı düşünüyorum ve izlemenizi tavsiye ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğçe Marik Arşivi