Gökhan Özen, 1 Eylül’de sahnede

2000’li yıllara damgasını vuran Gökhan Özen, yıllar sonra büyük bir heyecanla beklenen ve ‘büyük buluşma’ niteliğinde olan İstanbul konserini, 1 Eylül tarihinde “Paraf Kuruçeşme Açıkhava” sahnesinde gerçekleştirecek!

Uzun yıllar Los Angeles'ta yaşamına devam eden Gökhan Özen’in hayranları, bu konser gününü dört gözle bekliyorlardı ki zaten Gökhan Özen de “Bu buluşma hepimize çok iyi gelecek” diyerek durumu çok iyi özetliyor aslında. Bu konser haberi öncesinde YouTube’a da, 90’lar canlı performans adı altında “Sitem”, “Ellerim Bomboş”, “Sabahlar Uzak” ve “Seni Kimler Aldı” gibi hit şarkıları yorumladığı kayıtları yüklemişti. Eğer dinlemediyseniz mutlaka dinleyin, çünkü bu çok sevilen duygusal şarkılardan Gökhan Özen’in ses tonuyla ayrı bir keyif alacağınızı düşünüyorum.

Gökhan Özen, ilk albümü olan “Özelsin”i 2000 yılında yayınladı ve sadece 1 video klip ile uzun yıllar boyunca albümün satışı devam etti ve tirajı yarım milyon satış rakamına ulaştı. Albümdeki bütün söz ve besteler de kendisine aitti. Bu arada müziğin dijitalleşmediği ve albümlerin satıldığı dönemlerde Gökhan Özen, “Albüm satışı milyonları bulan en genç son sanatçı” unvanına erişmişti.

6 yaşından beri TSM eğitimi alan Gökhan Özen, daha önce Zeki Müren'in seslendirdiği Türk sanat müziği tadındaki "Sen Beni Unut" isimli şarkıyı coverlayarak şarkının keşfedilmesinde büyük bir pay sahibi olmuştu orası ayrı ama “Veda Busesi,” “Boş Kalan Çerçeve” ve özellikle “Sevmekten Kim Usanır” gibi klasikleri öyle güzel yorumluyor ki, utanmasam onun gibi yorumlayan yok diyeceğim yani o derece. Aslında sesine ayrı yakışan TSM şarkılarını akustik kayıt yapsa çok güzel olur bence. İleride yapar belki…

“Aslında yok gibi bazen, ama var fazlasıyla…”

2000’li yıllara büyük bir iz bırakan Gökhan Özen’in bu İstanbul konseri hem hayranları adına, hem de müzik adına çok güzel bir sürpriz oldu. Sonunda hasret sona erecek ve uzun yıllar beklenen büyük buluşma yerini kavuşmaya bırakmış olacak… Gökhan Özen çocukluğundan beri müzikle ilgilenen, müziğe gönül vermiş ve bu alanda da kolay olmayan büyük başarılara imza atmış gerçek bir müzik insanı. Uzun yıllar Türkiye’de olmaması da bizden ve müzikten bir şey götürmedi, çünkü aslında o yokken de vardı fazlasıyla! Tam da “Aslında” şarkısında söylediği gibi: “Aslında yok gibi bazen, ama var fazlasıyla…”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğçe Marik Arşivi