Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Mesut Üner...

Dün köşemizin son paragrafında Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner’i değerlendireceğiz demiştik… 2014-2019 yılları arasında meclis üyeliği yapmış olan Mesut Üner ile başlayacağız. Çünkü çok öncesine gitmek gerekir ise Tepecik Belediyesinden tutun da Büyükçekmece Belediyesinde çalıştığı dönemleri de yazmak lazım. Çok ta vakıf değilim açıkçası o günlere. Vakıfım diyen de yalan söyler.

2013 Yılının son aylarından itibaren Mesut Üner ismini duymaya başladı Çatalca. Muratbey Mahallesinin en köklü ailelerinden birisine mensup olan Üner 2014 Yerel seçimlerinde 2.Sıradan Meclis Üyesi seçildi Çatalca Belediyesi Meclisine. Savaş Barutçu’nun bizzat listesinde yer aldı. Ve seçim çalışmaları kapsamında belki de Muratbey Mahallesinde ilk kez o kadar kalabalık toplayabilen bir siyasetçi olarak siyasete atıldı. Öyle diyebiliriz. Çünkü siyasete tam da burada girdi.

2014 Mart Yerel Seçimlerinden sonra hem İBB Meclis Üyesi hem de Çatalca Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapmaya başladı. Açıkçası bilen bilir, bilmeyen öğrenir misali, Çatalca’ya Kapalı Spor Salonları ve bir çok hizmetin İBB tarafından kazandırılması noktasında da emeği haddinden fazladır. O dönemlerde de Büyükşehir Belediyesinin hizmetleri noktasında bir çok defa kendisi ile bilgi paylaşımında bulunmuşluğumuz da vardır. Hatta Çatalca Cumhuriyet Meydanı altında yapılacak olan Katlı Otopark Projesinin de İBB tarafından yapılabilmesi için çok emek sarf etmiştir. Lakin İBB bu katlı otoparkı bir türlü yapamamıştır. Birkaç defa Çatalca Belediye Meclisi sıralarından o zamanın mevcut yönetimine sağlam diyebileceğimiz muhalefeti de olmuştur ama hiçbir zaman kavgacı gürültücü bir politika izlemedi. Hiç kavga ettiğini hatırlamam. Hatta genelde o zamanlarda da kendisinden büyük olan herkese “ Ağabey” diye hitap ederdi. Bugün de tüm bu özelliklerini barındırıyor.

Çatalca Belediye Meclis Üyesi iken 2018 yılında AK Parti Çatalca İlçe Başkanlığının 6. Olağan Kongresinde ilçe başkanı seçildi. O günden itibaren AK Partinin Çatalca’da vizyonunda hiç te sıradan olmayan ve hızlı bir değişim baş gösterdi. Hani yukarıda da dedim ya “ Kavgacı ve Gürültücü Politika İzlemedi” diye. İşte tam da bu noktada Çatalca’lının takdirini kazanmaya başladı. İlçe Başkanlığı döneminde 2001 yılında kurulan AK Parti’yi, evet burası çok önemli. Burasını çok iyi okuyun. Kimsenin asla aklına gelmeyecek bir Genel Seçim Sonucunun yaşanmasını sağladı. AK Parti Çatalca tarihinde ilk defa genel seçimlerde birinci parti oldu. Ve o gün Çatalca’da yerel seçimlere çok kuvvetli bir şekilde girileceğinin sinyallerini verdi. O gün gerçekleşen o genel seçimde AK Parti’nin birinci çıkması, 2013 yılının Aralık ayı itibari ile resmen siyasete atılan Mesut Üner’in gelecek açışından çok kısa sürede önünü açtı. Çatalca Belediye Başkanı Aday Adaylığı Başvurusu bile yapmayan Mesut Üner 29 Aralık 2018 tarihinde Çatalca Belediye Başkan Adayı olarak resmen açıklandı. O günlerde Mesut Üner ne hikmetse sakal bırakmıştı. Hatırlayanlar bilir. Adaylık açıklanması bittikten sonra sakalını kesti. Herhalde o dönemde adaylık olana kadar sakalını kesmeme kararı almıştı. Bak bu soruyu sormak hiç aklıma gelmedi. Belediye Başkan Adaylığı sürecine kadar geçen süreyi böyle anlattım ama, önünde o kadar çok set olmak isteyenler olmuştu ki, buna en yakın şahitlerden bir tanesi benim. Kavgacı olmamasına rağmen kendisine düşmanlık edenler mevcuttu.

Neyse Adaylık süreci boyunca bir çok programına katıldığımda kendisinin çok iyi bir hatip olmadığını gözlemlemek çok zor olmadı şahsen. Zaten hepiniz biliyorsunuz. Kendisi de bunu çok iyi biliyor. Ve hatta hemen hemen her açılış programında “ Ben öyle süslü cümleler kurmayı çok iyi bilmem ama hizmet etmeyi çok iyi bilirim” cümlesi ile kendisini özetlediğini ifade etti.

Birkaç defa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile diyaloglarına şahit olmuş birisi olarak şunu diyebilirim sizlere;

Vallahi de, billahi de bizim yanımızda iken nasıl konuşuyor ise Cumhurbaşkanının yanında da aynen öyle konuşuyor.

Neyse 2019 Mart Yerel Seçimlerinde “ CHP’nin Kalesi” denilen Çatalca’yı seçimlerde yüzdelik anlamda imkansız denilecek bir yüzde ile aldı. He bir başkası aday olsa idi seçimi alabilir miydi? Kendi şahsi fikrimi söylemem gerekir ise “ Bence Alamazdı”

Hangi mahalleye gitsek bu adamın ya bir halası, ya bir teyzesi, ya bir dayısı, ya bir eniştesi… Muhakkak bir akrabası çıkıyor. Sonuçta neredeyse her bir mahallesi Mübadil kökenli olan Çatalca! E Mesut Üner de 1924 Mübadillerinden olunca böyle olması da anormal karşılanamaz.

“ADAM ÇALIŞIYOR”

Bak bu yafta var ya bu yafta! Öyle herkese vurulabilecek bir yafta değil. Yafta arada güzelliklerde taşıyabiliyor. Yaptığım “ Mesut Üner’i Başarılı Buluyor musunuz” Anketinde 3000 ‘ e yakın vatandaşımız oy kullanmış. Ve neredeyse bu insanların yüzde 90’ına yakını “ Başarılı” demiş. Çok uzun yıllardır bu ilçede anketler yaparım ve yaptığımız tüm anketler çok az bir farkla hep doğru çıkmıştır. Gelen mesajlı yorumların genelinde ise tek bir cümle çoğunlukta “ Adam Çalışıyor”

Lakin ekip konusunda neden hemen hemen herkesin “ Ekibini bu dönem kuramadı” cümlesi yer alıyor onu algılayamıyorum.

Ama kendime göre yorumlarım var!

Despot bir yönetim yok!

Çatalca Belediyesi Personeli Mesut Üner’den çok memnun olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Süpürgeci diye tabir ettiğimiz, bu ilçenin en büyük emektarları ve alkışı hakkeden evlatları bile “ Yok böyle bir adam. Bizi nerede görse sırtımızı sıvazlıyor. Halimizi, hatırımızı soruyor” diyor. Mesut Başkandan yana hiçbir personelin bir şikayetini duymadım şahsen. Lakin Belediye Başkanı DESPOT olmayınca, kendisine despotluğu görev edinen birkaç isim karşımıza çıkmıyor da değil tabi ki! Bazı personel bu isimlerden illallah demiş.

2019 Yerel Seçimleri öncesinde bir çok defa saatlerce süren sohbetlerimiz olmuştu Mesut Üner ile! Ve hep şu cümleyi telaffuz ederdi “ Ne olur ise olsun, değişmeyeceğim. Bugün ne isem, bir gün o koltuktan kalktığımda yine bugünkü gibi kalkacağım” Tabi bu sözün takdiri şu an halkın. Mesut Üner Belediye Başkanı olmadan önceki halinden değişik mi? Yoksa Aynı mı? Bunu sokaktaki vatandaşa sormak lazım. Ama sokağa çıkıp bir anket yapılsa, yolda çevirdiğiniz insanların yüzde en az 80’i “ Adam Çalışıyor” diyecektir. Neyse dediğim gibi uzun uzun çok sohbetlerimiz oldu zamanında. O gün neyi hayal ediyor ise Çatalca adına, yada o gün de sorun olarak gördüğümüz ve çözümü üzerine tartıştığımız ne varsa, bugün hem o projeleri hayata geçirme konusunda, hem de problemlerin ve sorunların çözümleri konusunda gir hayli gayret ettiğini görüyoruz.

Ama bugün de söylüyorum… İlçe halkının üzerinde durarak ifade ettiği ekip konusunda acilen gereğini yapmalıdır. Bir yerlerde eksik var! Ve bu eksiğin ana nedeni, geçmiş dönemde başarısızlıkların yanşamasına sebep olanların bugün yine bu ilçede bir yerlerde görevde tutulması. Baş olmaları. Ve hali ile vatandaş sadece belediye başkanının iyi olmasına yada başarılı olmasına bakmıyor. Çok iyi bir yönetici olması konusunda da bir hayli duyarlı bir tavır sergiliyor.

Ben çok kısa bir sürede Çatalca Belediyesi Yönetim Kadrosu içerisinde büyük bir değişim olacağı kanaatindeyim.

Hiçbir şey yapmayın. Binin arabanıza ve Çatalca’nın son zamanlarda nasıl değiştiğini ve Çatalca’nın neredeyse her bir mahallesinde neler yapıldığını bir görün . Sonrasında “ Yapılan ne var ki” diyen olur ise bizzat kendisi ile enine boyuna ben tartışmaya hazırım.

Mesut Üner bana göre şu ana kadar hem çok başarılı bir vizyon çizmiştir. Hem de kendisinden önce belediye başkanlığı yapmış olan kim varsa hepsine de vefanın kralını sergilemiştir. Ekibi konusunda aynı şeyleri söylemeyeceğim. Aynı Halk Gibi….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi