Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Mesut Üner...

Çatalca Belediye Başkanı olduğu tarihten bu yana yaptıklarını, projelendirdiklerini, yapacaklarını ve hayalini kurup yapmak istediklerini anlatacak Mesut Üner...

Yukarıda sıraladıklarımın tamamını Belediye Başkanı olduğunun ikinci yılında bizzat bu sayfalarda okuyacaksınız ve sosyal paylaşım sitelerinde bulunan sayfalarımdan canlı canlı izleyeceksiniz. Mesut Üner Belediye Başkanı olduğu tarihten bu yana neler yapmış tek tek anlatacak. 

Aslında bu röportajın amacı da şu ki;

Bir çok mahallede yaşayan vatandaşlar ancak kendi mahallelerinde yapılanları görüyor,  biliyor yada duyuyor. Oysaki bir çok mahallede bir şeyler yapılıyor. Bunu ancak bizler kadar gezenler görebiliyor. Kısa bir süre içerisinde Başkan Üner ile röportajımız yayınlandığında tek tek bunları okuyacaksınız. 

Birileri bir şey olacak ama... 

Günlerdir ilçemizde dedikodular, aman Allah'ım! "O şuraya girecekmiş, bu şurada başlayacakmış, bu şu olacakmış, bu bu olacakmış" dedikodu mekanizması... Ama ne çalışmak! 

İşin aslına gelir isek, bu Çatalca'da en güzel yerlerdeyken, mevcut yerlerini koruyamayanlar, bugün ne halt olurlar ise olsunlar, onlardan artık bu ilçede bir halt olmaz... 

Kaymakam Bey... 

Helal olsun adam dün itibari ile Sosyal Yardımlaşma Vakfına maaşını bağışladığına dair dekont belgesini de şak diye koydu ortaya! Ve aşka bir şey daha, kapı kapı geziyor ilçedeki, gazileri, şehit yakınlarını, ihtiyaç sahiplerini, kimsesiz kalmış vatandaşları... Tek tek geziyor hem de! Örnek alınacak davranışlar bunlar! 

Gençlik Meclisi... 

Çatalca Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üyesi gençlerimizi huzurlarınızda alınlarından öpemiyoruz ama, canı gönülden tebrik ediyorum. Pırlanta gibiler ve pırlanta kadar değerli işler yapıyorlar. Kapı kapı geziyorlar. Ekmek ve meyve dağıtıyorlar. Yer igeliyor sokak hayvanlarını besliyorlar. Kimilerine göre bu işler megolamanca ama, bu gençler varken benim gelecekten çok ümidim var. 

Ve değişim... 

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner'in Müdürlükler ve Başkan Yardımcılıkları noktasında değişikliğe gideceği gündeme yavaş yavaş oturmaya başladı. Bana soracak olursanız, bence değişim olacak. Tahminimce 5 müdürlükte değişiklik söz konusu olacak. Başkan Yardımcılıklarında değişiklik noktasına gelir isek, faal olmayanların yerlerine faal olacaklar getirilebilir. Zaten rapor alan, izin ve raporla birlikte neredeyse 2 yıldır o kadroları meşgul edenler ile ilgili de soruşturma açılması konusunda geçtiğimiz mecliste Başkan Üner bir kaç cümle kurdu. İçİşleri Bakanlığınca haklarında soruşturma açılmasına yönelik resmi yazı gelen personel, müdür ve adı geçenlerin de bence görevlerinden alınması, kendilerini aklayana kadar da açıkta kalması gerekliliği ortadadır. Neyse işin özü, Çatalca Belediyesi üst kadrolarında değişime bence hepimiz hazır olmalıyız. Yakındır yani.

RES'ler ve ormanlar... 

RES yani Rüzgar Enerjisi Santralleri kuruluyor Çatalca'nın ormanlık arazilerinin göbeğine. Öyle az buz bir şeyden de bahsetmiyorum! Yıllar öncesinde İhsaniye Mahallesinde ÇED Raporu ile ilgili toplantıya katılanlar içerisindeydim. 200'e yakın olduğunu söylüyordu Rahmetli Belediye Başkanımız Cem Kara ve en sert dille karşı çıkıyordu. Bugün için mahallelerde ne kadar kuruldu, kaç tane olacak? Hepsini gelecek günlerde kaleme alacağız... 

DAMGA... 

Gazetemİstanbul olarak başladığımız bu gazete, DAMGA olarak devam ederken, Çatalca'nın Koordinatörü olarak çok iyi haberlere imza attık ve bu gazeteyi Çatalca'da sağlam okunur bir gazete haline getirdik. Sevgili Savaş Atak arkadaşımızın köşe yazıları ve bizlerin haberleri uzun zamandır hakikaten gündeme DAMGA vuran konular ortaya çıkarttı. DAMGA Gazetesi Çatalca Koordinatörlüğü olarak sosyal projeleri de öylesine sağlam yaptık ki, bir çok dernek ve kuruluşa örnek olduk. İnanıyorum ki bundan sonra da bu ilçede çok iyi işler yapacağız. 

Çatalca Koordinatörü olarak söylenecekler bunlar tabi. Genel olarak çok geniş bir yazar kadrosuna sahip olacağımıza ve çok daha geniş kitlelere hitap edeceğimize eminim. Hayırlı olsun derken, Allah kolaylık versin sana da Sayın Mehmet Mert! 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi