Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Şu an Çatalca!

Çatalca’yı anlatalım size kısadan… Şu anki halinden bir bahsedelim! Dışarıdan bakınca ki hali, bir de burada yaşayanın hissettiği hali ile… Dışarıdan bakıldığında yeşiller ve temiz hava alınacak bir ilçedir Çatalca! Çoğu komşu ilçeler böyle bilir. Ancak gel gör ki şu an burada yaşayan insanların ciğerleri her saniye toz solumaktan helak olacak hale geldi. Yol inşaatlarında ve bu yol inşaatlarına malzeme taşıyan kamyonları brandasız yollarda seyretmesi de dahil olmak üzere tam bir toz faciası yaşıyor burada ikamet edenler. 

Nefes alamıyoruz bazen. Aldığımız anda toz doluyor ciğerlerimiz. Oysaki ne kadar temiz bir havası vardı güzel ilçemin.  Sonra artık geceleri sokaklara çıkamaz oldu Çatalca Köylüsü ( Mahallelisi). Kapının önünde akşamları oynayan çocuklar ertesi gün soluğu aile hekimlerinde alıyor. Sivri sinek ısırıkları, kene yapışmaları gibi bir çok böcek ısırması sonrası Allah’a ve doktora emanet Çatalcalılar… 

Ana caddeler, köy yolları diz boyu çukur desem yeridir. Düştün mü yandın! Arabanın arıza vermemesi mümkün değil. Sokak köpeklerini hele hiç yazmayacağım. Çatalca’nın her bir mahallesinde neredeyse her eve bir sokak köpeği düşüyor. Bazılarında kelle başı diyebiliriz. Bize atan atana… Ama biz hiç bir şekli ile hiçbir yere atamıyoruz.  Çatalca’da çocukları oyun gruplarına binebiliyordu son iki aydır. Ama gel gör ki İBB Meydandaki bu oyun gruplarına müsaade etmiyormuş artık. Oysaki herkes bizim çocuklarımız için çok şanslı der! Her yer yeşillik. Valla kimse kusuru bakmasın ama, bizim ilçe merkezimizin de diğer ilçelerin merkezlerinden şu kadar farkı kalmadı. Her yer bina dolunca çocukların oyun alanları da yok denecek kadar aza düştü. 
 

Ve gelelim oyun parklarına
Bizim başlattığımız bir kampanya ile Çatalca’da çocuk oyun parklarına kamera izleme sistemi kurulması yönünde çalışmalarımız ve görüşmelerimiz sürüyor. Çatalca’da böyle bir şeyi başlatmak için önce desteğe ihtiyacınız var. Biz bu desteği alacağız. “ Herkes bir lira versin, çocuklar güvende olsun” kampanyası yakın bir süreçte başlayacak ve Çatalca’daki oyun parklarını kameralar ile inşallah donatacağız. Uzun bir zamandır yazmadık. Şimdilik bu kadar kısa keselim.  Asfalt Fabrikasını unuttuk ama, en büyük çevre kirliliğimiz o olacak! Ona da yakın bir süreçte sağlam bir değinme yapacağız. Kimseye yaren olmadan, yaranan olmadan! 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi