Turan Hançerli cesur davrandı

Avcılar dün belki tarihinde daha evvel hiç görülmemiş ilginç bir eyleme sahne oldu. AK Parti Avcılar İlçe Teşkilatı, 2019 yılında meydana gelen Silivri depreminde minaresi yıkılan ve hasar gördükten sonra topyekun yıkılan Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin yeniden yapılması için yürüyüş düzenledi ve basın açıklaması yaptı.

AK Parti Avcılar İlçe Başkanı Abdullah Küçükoğlu'nun basın açıklaması yaptığı esnada, alışılagelmedik olan şey ise CHP'li Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli'nin orada olmasıydı. Hançerli'ye orada CHP'li belediye meclis üyeleri ve CHP Avcılar İlçe Başkanı Erdal Nas da eşlik ediyordu.

Kuşkusuz herkes bu manzara karşında şaşırmıştır... Hançerli'nin oradaki varlığı ise basın açıklamasının sonlanması sonrası kendini belli etti. Hançerli, AK Partili Küçükoğlu'nun halka yalan ve yanlış bilgi verdiğini ve caminin aynı yere yeniden yapılacağını söylüyordu. Hançerli'nin bu çıkışı ve cesur tavrı oldukça değerliydi. Neden derseniz;

AK Partili grup özellikle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı. “İmamoğlu şaşırma, sabrımızı taşırma” sloganları attı. Zira camiyi İmamoğlu'nun yaptırmadığını iddia ediyorlardı. Bu tutum hem yanlış hem de tehlikeliydi. Ülkenin ana muhalefet partisinin İBB Başkanı'nı bir nevi “cami düşmanı” - “cami karşıtı” olarak gösteriyor ikincisi ise CHP'yi “cami karşıtı” gibi bir duruma itiyordu.

Buna karşılık Hançerli'nin oradaki varlığı bunun mümkün olamayacağını herkese gösterdi. Hançerli üzerine basa basa caminin yapılacağını ve camiyi bizzat İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yapacağını söyledi.

Vahim olan ise Hançerli'nin oradaki konuşması esnasında yuhalanması, ıslıklanması, tekbir getirilerek sesinin duyulmamasına yönelik tavırdı. Neyse ki bir kavga, dövüş olmadan buradaki gerilim sona erdi.

Eylemde göze çarpan bir diğer manzara ise eylemi takip eden basın kuruluşları idi. Anadolu Ajansı, A Haber, Kanal 24 gibi iktidara yakın organları gördük. Eylemi baştan sona görüntüleyen meslektaşlarımız, Turan Hançerli konuşmak istediğinde ise oradan gitmek istedi ama CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mahir Doğan'ın orada büyük bir çeviklikle bütün mikrofonları kucaklayarak Hançerli'nin önüne getirdiğini gördük...

Ezcümle başından sonuna Avcılar için endişe verici bir eylem geride kalmış oldu. Turan Hançerli de soğukkanlı ve cesur tavrı ile yanlış bilgilerle doğru bir yere varılamayacağını herkese göstermiş oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Anıl Boduç Arşivi