Kış turizmi ve tatil önerileri

Kış mevsimine giriş yaptığımız şu günlerde ülkemizdeki kayak merkezleri ve kış turizmi faaliyetleri yapılabilecek mekan ve şehir önerileri vermek isterim.

Türkiye’nin pek çok noktası kış turizmi için oldukça elverişli konumlardan biridir. Hali hazırda yılbaşı da yaklaşıyorken tatil yapmayı düşünenler için şahane önerilerle geldim. Bu yazımda hangi illerde ne gibi aktiviteler yapabileceğinize dair pek çok bilgiyi ayrıntılarıyla aktarmış olacağım.

Bursa- Uludağ

Türkiye’nin en büyük kayak merkezleri arasında yer alır. İster otelde konaklayabilir, isterseniz ev kiralayarak tatil yapabilirsiniz. Uludağ çevresinde çok sayıda dağ evleri mevcuttur. Uludağ’da kayak yapmanın yanı sıra buz pateni, snowboard, telesiyej, helikopterli kayak ve pek çok çeşitli etkinlik olanağı vardır.

erciyes.jpg

Kayseri - Erciyes

Kış tatili yapmayı düşünenler için kesinlikle gidilmesi gereken yerlerden biri de Erciyes'tir. Her bütçeye uygun otel ve turistik mekanlar bulabilirsiniz. Profesyonel ya da amatör olarak 41 kayak pisti bulunur ve her kategoride eğitimler alarak kayak, engelsiz kayak, kar havuzu, kar voleybolu gibi pek çok etkinlik yer almaktadır. Şehir merkezinde tarihi ve turistik konakları ziyaret edebilir ve harika Kayseri mutfağıyla midenizi şenlendirebilirsiniz.

Kocaeli - Kartepe

İstanbul’a en yakın konumlardan biri olan Kartepe, hem günü birlik hem de tatil rotası için güzel bir alternatif olacaktır. Kayak yapmayı öğrenmek isteyenler için çok sayıda eğitim verilmektedir. Birçok zorluk seviyesine göre kayak parkurları vardır. Birkaç gün Kartepe’de tatil yapmayı düşünüyorum diyorsanız otel, yarım pansiyon gibi kalabileceğiniz yerler bulabilirsiniz.

bolu-abant-tabiat-parki-zzzs-cover.jpg

Bolu - Kartalkaya ve Gerede Artuk Dağı

Bolu’da enfes manzaraları ve birçok şehire yakınlığıyla bilinen noktalardan biridir. Kayak merkezi olması sebebiyle otel ve konaklama tesisleri sıkça bulunur. Snowboard, teleski, babylift, telesiyej gibi kayak sporunun alternatif muadilleri sıkça yer alır. İlla kayak yapmak istemiyorum derseniz de doğa aktivitelerine olanak sağlayan pek çok organizasyonlar yapılmaktadır. Bungalov tipi evlerde de kiralama yöntemiyle konaklayabilirsiniz. Yayla turlarına katılabilir ya da Abant, Gölcük, Yedigöller gibi muhteşem manzaralara karşı dinlenerek sevdiklerinizle vakit geçirebilirsiniz.

kapadokya.jpg

Nevşehir - Kapadokya

Kış tatili içinde hem turistik gezi hem de dinlenmeyi amaçlayanlar için en güzel rotalardan biri şüphesiz Kapadokya’dır. Nevşehir ile özdeşleşen Peri Bacalarını görmeyenler için kesinlikle tavsiye ederim. Göreme’de seyir mekanları oldukça meşhurdur. Bu noktalarda manzaranın keyfini çıkarabilir ve pek çok otel seçeneğiyle birkaç gününüze geçirebilirsiniz.

Erzurum - Palandöken

Kış denince akla ilk gelen illerden biri olan Erzurum’dur. Palandöken özellikle yabancı turistlerinde oldukça talep gösterdiği kayak merkezlerinden biridir. Kış olimpiyatlarının bu bölgede yapılmış olmasıyla son 10 yılda ilgi daha da çok artmıştır. Palandöken’de konaklayabileceğiniz çok sayıda otel mevcuttur. Kayak, kızak, teleferik ve birçok kış sporu yaparak manzaranın keyfini çıkarabilir ve Erzurum’a yakın iller olan Kars’ı da ziyaret edebilirsiniz.

salda-kayak.jpg

Burdur - Salda

Birçok kişi genellikle yaz tatillerinde tercih ettiği rotalardan biri olan Salda, aslında kış turizminde de tercih edilebilecek noktalardan biridir. Daha sakin bir kış tatili istiyorum diyenler için Salda Gölü manzarası eşliğinde kayak yapabilirsiniz. Ayrıca Antalya, Isparta ve Denizli’ye yakınlığıyla bilinen Burdur’da dilerseniz bu illerdeki kayak merkezleri olan Saklıkent, Davraz gibi noktaları da ziyaret edebilirsiniz.

ayder.jpg

Rize - Ayder

Kış tatili için genellikle Karadeniz Bölgesi oldukça es geçilmektedir. Fakat kış tatili için birçok otel, pansiyon ve bungalov tipi müstakil ev kiralayabilir, dağların kar bezeli manzarasını doyasıya izleme imkanı bulabilirsiniz. Rize’nin birçok lezzetini deneyimleyerek bulutların üzerinde bir tatil planı yapabilirsiniz. Kayak yapmak isteyenler için de 2 saat uzaklıkta Gümüşhane’deki Zigana kayak merkezinde ya da Samsun’daki Akdağ kayak merkezinde pistlerde boy gösterebilirsiniz. Ayrıca kaplıcaların bulunduğu bir nokta olmasıyla da keyfinize keyif katabilir, Trabzon başta olmak üzere çevre illeri de gezerek tatilinizi tamamlayabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nihan Konyalı Arşivi